corn.jpg

   
   

مقالات

12 نکته اصلی برای بهسازی مناسب جوجه کشی

چاپ

altبرخی از برنامه های بهسازی در تشکیلات جوجه کشی تاکید بسیار زیادی روی مواد ضد عفونی می نماید . چنانچه کار بهسازی در سایر مقاطع جا بجا کردن تخم مرغ ضعیف باشد باید به مصرف مواد ضد عفونی بیشتر توجه نمود . مدیران واحدهای جوجه کشی لازم است که دقت کامل نسبت به موازین بهسازی در قبل از مرحله جوجه کشی مبذول داشته و روی مدیریت مزارع مرغ مادر نظارت داشته باشند .در این باره چه نکات اصلی باید مورد توجه بستر وضعیت لانه های تخم گذاری قرار گیرند ؟ کف لانه تخم گذاری اولین سطحی است که با تخم مرغی که تازه

بيداري جوجه بعداز شكستن تخم

چاپ

altپژوهشگران به تازگی با استفاده از یک روش جدید اسکن دریافته اند که جنین جوجه درون تخم مدت ها پیش از شکستن تخم و خارج شدن از آن بیدار می شود. جالب اینجاست که این بیداری به وسیله صدای قدقد مرغ ایجاد می شود.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که مغز جوجه ها به هیچ صدای دیگری برای بیداری پاسخ نمی دهند. محققان امیدوارند از این نتایج یک درک بیشتر سطح یادگیری نوزادان نارس استفاده کنند. این پژوهش ها نشان می دهد که مغز جنین بسیار

نیوکاسل

چاپ

بیماری نیوکاسل در طیورalt

بیماری نیوکاسل برای اولین بار در سال 1926 در جاوه اندونزی و شهر نیوکاسل انگلستان گزارش گردید. در انگلستان با برقراری قرنطینه و کشتار دسته جمعیطیور مبتلا و با نابودی طیور در معرض سرایت و نیز با ضدعفونی لانه های آلوده بیماری را کنترل کردند. ولی در جاوه اندونزی مبارزه به صورتی انجام شد که کانون اصلی بیماری نابود نگردید و می توان ادعا نمود که منشاء و سرچشمه انتشار و آلودگی بیماری در دنیا از این ناحیه می باشد. در حال حاضر بیماری نیوکاسل در تمام دنیا تحت کنترل درآمده است. در کشور ما هم زمان با ورود جوجه یک روزه در سال 1329 شمسی از خارج و توسعه صنایع مرغداری در کشور این بیماری نیز مشاهده شد. از آن زمان تاکنون بیماری هر چند سال به صورت همه گیری ظاهر می شود. در سال های اخیر به دلیل رشد روز افزون صنعت مرغداری اهمیت این بیماری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و همواره به عنوان مهمترین عامل تهدید کننده طیور صنعتی و سنتی مطرح بوده است.
گزارش های موجود از تلفات وارده در سال های گذشته، حکایت از تلفات تا 100% در مرغداری های صنعتی و سنتی دارد. براساس برآورد مسئولان ذیربط خسارت وارده به بخش طیور در هنگام شیوع این بیماری بیش از میلیاردها تومان می باشد.

جوجه كشي

چاپ

دماalt
دمای مناسب برای جوجه كشی به طور متوسط معادل 38-37 درجه می باشد. كاهش دما منجر به دیرتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می شود وافزایش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می گردد. درجه حرارت مناسب درماشینهای مختلف تا حدودی متفاوت می باشد.

بهینه سازی سیستم گرمایش در سالن های مرغداری

چاپ

altنصب و کاربرد این وسایل تابع نکات ایمنی و حفاظتی خاص است. یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یکنواخت و منطبق بر شرایط سالن باشد، به سادگی قابل راه اندازی باشد، نیاز به مراقبت نداشته باشد، هزینه های آن زیاد نباشد و برای کارگران و طیور خطرناک نباشد. از مادر های مصنوعی نفتی، گازی، برقی، لامپ های مادون قرمز، انواع بخاری ها، سیستم های مولد

تهویه تونلی سالن پرورش

چاپ

altدر فلوریدا ساخت  سالن های تهویه شده صحیح ،  برای سوددهی بیشتر تولیدات طیور ضروری است . اساسا" پنج دلیل وجود دارد که چرا باید در سالن های طیور تهویه صورت گیرد.
1 -خروج حرارت
2- خروج رطوبت اضافی
3-  به حداقل رساندن بو،گرد غبار
4-  محدودیت در ایجاد گاز های مضر بعنوان مثال دی اکسید کربن وآمونیاک
5- تامین اکسیژن تنفسی
از این 5 مورد دو مورد خارج کردن رطوبت و حرارت ایجاد شده بیشتراز همه مهم اند.زمان های سال مشخص

اهمیت اقتصادی تهویه بر رشد جوجه گوشتی و بازده اقتصادی مرغداری

چاپ

تهویه ضعیف بر رشد مرغ گوشتی و بازده اقتصادی مرغداری ، تاثیر منفی خواهد گذاشتalt
در یک سری پژوهش نامه های فنی ،تیم فنیAvisgen به اهمیت تغییر پذیری تهویه در محیط مرغداری های سر بسته می پردازد. گرچه این مقاله بر اساس چشم اندازی از یک پرورش دهنده ی امریکایی نوشته شده، با این حال در مناطق

انواع ساختمان های مرغداری

چاپ

altدر سابق هر مرغدار بنا به وسلیقه و ابتکار خود و با کمک یک بنای ساده و چند کارگر ساختمانی لانه برای نگاهداری مرغ های خود تهیه می دید ولی امروزه بر اثر پیشرفت بسیار سریع مرغداری شیوه های خاصی در ساختمان لانه متداول گشته است که توجه به آن برای هر مرغدار نه تنها سبب استفاده بیشتر

سالن های پرورش طیور

چاپ

altایجاد جایگاه مناسب ، یکی از مسایل مهم پرورش طیور است ، ماکیان ، جزء جانوران خونگرم هستند و می توانند درجه حرارتهای اندامهای درونی خود را یکسان نگهدارند . اما این مکانیسم در حد متعارف درجه حرارت محیط کارایی دارد و طیور ، قادر به تنظیم درجه حرارت بدن خود در حرارت بیشتر یا کمتر

نکات کاربردی در مورد ایزولاسیون حرارتی (عایق بندی) سالن های مرغداری

چاپ

altبطور کلی مواد عایق به موادی گفته می شود که انتقال حرارت را ازمحلی به محلی دیگر به تاخیر انداخته و یا متوقف سازند. بنابراین مواد عایق باعث کاهش تلفات حرارتی در سالن های مرغداری میشود. در این نوع سالن ها، حرارتی که یا از طریق جوجه ها و یا از طریق سیستم گرمایی تولید میشود تلف نشده و صرف گرم نگه داشتن جوجه شده و به پرندگان اجازه میدهد که از غذایی

سالن های مرغ تخمگذار

چاپ

altهزینه کمتر تولید بیشتر بحث اصلی اقتصاد است یعنی از نظر اقتصادی کاری بصرفه است که با کمــترین هــــزینه بیشترین تولید را داشته باشد . در مورد دام و طیوراین مسئله مهمتر است چون مسئله بازار، روشهای مختلف نگهداری ، استرسها ، بیماریها ، تغذیه ، مکان نگهداری و... مطرح است . چون مرغ تخمگذار حساس است باید مکان نگــــهداری آن مناسب باشد

نکات کاربردی در ارتباط با چگونگی تاسیس سالن های مرغداری بر حسب شرایط آب و هوایی

چاپ

altجهت سالن های مرغداری برای استفاده ی بهینه از شرایط محیطی در کنترل هر چه بهتر دمای درون سالن به نوع آب و هوای منطقه بستگی دارد. در مناطق گرمسیری، سالن ها عمود بر جهت وزش باد ساخته می شوند بطوریکه بتوان از جریان باد برای خنک کردن سالن ها استفاده نمود و بر عکس در مناطق سردسیر نیز سالن ها طوری ساخته می شوند که باد کمتری وارد سالن ها شود.
پنجره ها در مناطق سردسیر، جنوبی – غربی ساخته می شود تا از گرمای خورشید

ملاحظات فنی و اقتصادی در احداث سالن های نوین مرغداری

چاپ

altدر چند دهه اخیر پیشرفت­های قابل ملاحظه­ای در عملکرد طیور، به­ویژه جوجه­های گوشتی صورت گرفته است که این امر ناشی از بهبود عوامل مدیریتی، تغذیه­ای، ژنتیکی، بهداشتی و به­کارگیری فن­آوری در صنعت طیور می­باشد. جهت دستیابی به حداکثر توان ژنتیکی سویه­های امروزی باید با نگاهی تازه و متفاوت به صنعت طیور نگریست. زمانی می­توان به بیشترین عملکرد و بازده دست یافت که بتوان تمام نیازهای پرنده را به طور دقیق تامین نمود. یکی از موارد مهم تأثیرگذار بر تولید و بازده مجتمع های

شستشو و ضد عفونی لوله های آبخوری در سالنهای مرغداری

چاپ

altاثرات سوء لوله های آلوده در گله
۱) کاهش اثر مصرف واکسنهای آشامیدنی .
۲) افزایش راندمان تبدیل غذایی .
۳) کاهش کیفیت لاشه کشتار شده .
با عنایت به موارد ذکر شده لازم است که لوله های آبخوری بعد از تخلیه گله و زمانیکه مرغ

تهویه از کف و بازیابی گرما سیستمی نوین و پربازده در سالنهای مرغداری

چاپ

با توجه به نوع سالن و شرایط اقلیمی روش های تهویه به شرح زیر وجود داردalt
1-تهویه عرضی: دراین روش تهویه ، هواکشها و هواده ها در دیوار طولی سالن نصب می شوند و بهاین ترتیب تهویه بصورت عرضی انجام می این روش مناسب تهویه ، سالن های با عرض 8 تا 12 متراست زیرا اگر عرض سالن از 12 متر بیشتر باشد امکان تهویه مناسب سالن مقدورنخواهد بود در این روش ضروری است هواکش ها و هواده ها رو به روی هم نباشدتا نقطه کور

صفحه 10 از 12