soy.jpg

   

مقالات

نقرس در طیور

چاپ

  altنقرس احشایی طیور یك بیماری متابولیكی است كه بیش از ۳۰ سال است كه تشخیص داده شده است. بدلیل ضایعات بارز این عارضه، نام های متعددی برای توصیف نقرس احشایی مانند نفریت سمی حاد، نقرس كلیوی ، سنگ های كلیوی، نقرس تغذیه ای ، نفروزیس و … استفاده شده است.نقرس احشایی از طریق ضایعات سفید رنگ گچ مانندی كه سطح اندام های مختلف شكمی بعلاوه ی كیسه اطراف قلب را بصورت رسوبی

سندرم سر باد کرده

چاپ

altاولین گزارش این بیماری در سال 1984 توسط مورلی و تامسون از آفریقای جنوبی در جوجه های گوشتی داده شد
چندی بعد بیماری یا سندرم مجددا از اروپای غربی ، آفریقای شمالی و خاور میانه در جوجه های گوشتی و مادرهای گوشتی و طیور تخمگذار تجارتی مطرح گردید . مطالعات اخیر دکتر گوتر GOTER در فرانسه در مرکز تحقیقات PLOUFARGAN و همچنین در انگلستان در موسسه تحقیقات بیماریهای طیور هاوتون نشان داد که عامل

شناسایی عوامل موثر بر کاهش میزان جوجه درآوری

چاپ

altهدف اصلی از پرورش طيور و خواباندن تخم مرغهای قابل جوجه کشی آنها تولیدجوجه سالم از تخم مرغهای موجود می باشد درعمل ، دستیابی به این هدف به ندرت امکان پذیر می باشد . انتظار می رود که ازهر100 عدد تخم مرغ خوابانده شده در دستگاه جوجه کشی به طورمتوسط 85 تا 95 جوجه بدست آید درصد حقیقی جوجه های از تخم خارج شده تا حد زیادی به سن گله تخمگذار و شرایط نگهداری و ذخیره تخم مرغ بستگی دارد گاهی اوقات

بیماری تورم پوست قانقاریایی در طیور

چاپ

altدرماتیت گانگرنوز (1 ) عفونت کلستریدیایی کشنده است که بطور اولیه جوجه های جوان (3-7 هفته) با رشد سریع را مبتلا می نماید و علائم آن شامل وقوع ناگهانی، افزایش تلفات و بروز جراحات چرکی، گازدار و همراه با خونریزی در پوست، بافتهای زیرجلدی و عضلات می باشد. این بیماری همچنین به نامهای" درماتیت نکروتیک ، “ درماتیت کلستریدیایی، “ درماتیت عفونی ، “ سلولیت گانگرنوز" ، "درماتومیوزیت گانگرنوز " و " ادم بدخیم پرندگان " نامیده شده است. بیماری برای اولین بار بوسیله

پرورش مرغهای بدون پر

چاپ

altیکی از موارد جدیدی که امروزه مطرح شده، پرورش نژادی از مرغهاست که بدن آنها کاملا عاری از پر می باشد.از این نژادها با نامهای متفاوتی یاد می شود:
(featherles chicken , totally naked rooster) از اسامی است که در مقالات مختلف برای این نژادها عنوان شده است . این نژاد در یکی از دانشگاههای شهر تل آویو توسط دانشمندان اسرائیلی و به سرپرستی دکتر کاهنر به وجود آمده است. تولید این نژادها با واکنشهای متفاوتی در محافل علمی روبرو شده است. برخی از مخالفان، نژادها را حاصل دستکاری ژنتیکی

12 نکته اصلی برای بهسازی مناسب جوجه کشی

چاپ

altبرخی از برنامه های بهسازی در تشکیلات جوجه کشی تاکید بسیار زیادی روی مواد ضد عفونی می نماید . چنانچه کار بهسازی در سایر مقاطع جا بجا کردن تخم مرغ ضعیف باشد باید به مصرف مواد ضد عفونی بیشتر توجه نمود . مدیران واحدهای جوجه کشی لازم است که دقت کامل نسبت به موازین بهسازی در قبل از مرحله جوجه کشی مبذول داشته و روی مدیریت مزارع مرغ مادر نظارت داشته باشند .در این باره چه نکات اصلی باید مورد توجه بستر وضعیت لانه های تخم گذاری قرار گیرند ؟ کف لانه تخم گذاری اولین سطحی است که با تخم مرغی که تازه

بيداري جوجه بعداز شكستن تخم

چاپ

altپژوهشگران به تازگی با استفاده از یک روش جدید اسکن دریافته اند که جنین جوجه درون تخم مدت ها پیش از شکستن تخم و خارج شدن از آن بیدار می شود. جالب اینجاست که این بیداری به وسیله صدای قدقد مرغ ایجاد می شود.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که مغز جوجه ها به هیچ صدای دیگری برای بیداری پاسخ نمی دهند. محققان امیدوارند از این نتایج یک درک بیشتر سطح یادگیری نوزادان نارس استفاده کنند. این پژوهش ها نشان می دهد که مغز جنین بسیار

نیوکاسل

چاپ

بیماری نیوکاسل در طیورalt

بیماری نیوکاسل برای اولین بار در سال 1926 در جاوه اندونزی و شهر نیوکاسل انگلستان گزارش گردید. در انگلستان با برقراری قرنطینه و کشتار دسته جمعیطیور مبتلا و با نابودی طیور در معرض سرایت و نیز با ضدعفونی لانه های آلوده بیماری را کنترل کردند. ولی در جاوه اندونزی مبارزه به صورتی انجام شد که کانون اصلی بیماری نابود نگردید و می توان ادعا نمود که منشاء و سرچشمه انتشار و آلودگی بیماری در دنیا از این ناحیه می باشد. در حال حاضر بیماری نیوکاسل در تمام دنیا تحت کنترل درآمده است. در کشور ما هم زمان با ورود جوجه یک روزه در سال 1329 شمسی از خارج و توسعه صنایع مرغداری در کشور این بیماری نیز مشاهده شد. از آن زمان تاکنون بیماری هر چند سال به صورت همه گیری ظاهر می شود. در سال های اخیر به دلیل رشد روز افزون صنعت مرغداری اهمیت این بیماری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و همواره به عنوان مهمترین عامل تهدید کننده طیور صنعتی و سنتی مطرح بوده است.
گزارش های موجود از تلفات وارده در سال های گذشته، حکایت از تلفات تا 100% در مرغداری های صنعتی و سنتی دارد. براساس برآورد مسئولان ذیربط خسارت وارده به بخش طیور در هنگام شیوع این بیماری بیش از میلیاردها تومان می باشد.

جوجه كشي

چاپ

دماalt
دمای مناسب برای جوجه كشی به طور متوسط معادل 38-37 درجه می باشد. كاهش دما منجر به دیرتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می شود وافزایش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می گردد. درجه حرارت مناسب درماشینهای مختلف تا حدودی متفاوت می باشد.

بهینه سازی سیستم گرمایش در سالن های مرغداری

چاپ

altنصب و کاربرد این وسایل تابع نکات ایمنی و حفاظتی خاص است. یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یکنواخت و منطبق بر شرایط سالن باشد، به سادگی قابل راه اندازی باشد، نیاز به مراقبت نداشته باشد، هزینه های آن زیاد نباشد و برای کارگران و طیور خطرناک نباشد. از مادر های مصنوعی نفتی، گازی، برقی، لامپ های مادون قرمز، انواع بخاری ها، سیستم های مولد

تهویه تونلی سالن پرورش

چاپ

altدر فلوریدا ساخت  سالن های تهویه شده صحیح ،  برای سوددهی بیشتر تولیدات طیور ضروری است . اساسا" پنج دلیل وجود دارد که چرا باید در سالن های طیور تهویه صورت گیرد.
1 -خروج حرارت
2- خروج رطوبت اضافی
3-  به حداقل رساندن بو،گرد غبار
4-  محدودیت در ایجاد گاز های مضر بعنوان مثال دی اکسید کربن وآمونیاک
5- تامین اکسیژن تنفسی
از این 5 مورد دو مورد خارج کردن رطوبت و حرارت ایجاد شده بیشتراز همه مهم اند.زمان های سال مشخص

اهمیت اقتصادی تهویه بر رشد جوجه گوشتی و بازده اقتصادی مرغداری

چاپ

تهویه ضعیف بر رشد مرغ گوشتی و بازده اقتصادی مرغداری ، تاثیر منفی خواهد گذاشتalt
در یک سری پژوهش نامه های فنی ،تیم فنیAvisgen به اهمیت تغییر پذیری تهویه در محیط مرغداری های سر بسته می پردازد. گرچه این مقاله بر اساس چشم اندازی از یک پرورش دهنده ی امریکایی نوشته شده، با این حال در مناطق

انواع ساختمان های مرغداری

چاپ

altدر سابق هر مرغدار بنا به وسلیقه و ابتکار خود و با کمک یک بنای ساده و چند کارگر ساختمانی لانه برای نگاهداری مرغ های خود تهیه می دید ولی امروزه بر اثر پیشرفت بسیار سریع مرغداری شیوه های خاصی در ساختمان لانه متداول گشته است که توجه به آن برای هر مرغدار نه تنها سبب استفاده بیشتر

سالن های پرورش طیور

چاپ

altایجاد جایگاه مناسب ، یکی از مسایل مهم پرورش طیور است ، ماکیان ، جزء جانوران خونگرم هستند و می توانند درجه حرارتهای اندامهای درونی خود را یکسان نگهدارند . اما این مکانیسم در حد متعارف درجه حرارت محیط کارایی دارد و طیور ، قادر به تنظیم درجه حرارت بدن خود در حرارت بیشتر یا کمتر

نکات کاربردی در مورد ایزولاسیون حرارتی (عایق بندی) سالن های مرغداری

چاپ

altبطور کلی مواد عایق به موادی گفته می شود که انتقال حرارت را ازمحلی به محلی دیگر به تاخیر انداخته و یا متوقف سازند. بنابراین مواد عایق باعث کاهش تلفات حرارتی در سالن های مرغداری میشود. در این نوع سالن ها، حرارتی که یا از طریق جوجه ها و یا از طریق سیستم گرمایی تولید میشود تلف نشده و صرف گرم نگه داشتن جوجه شده و به پرندگان اجازه میدهد که از غذایی

صفحه 10 از 12