chick.jpg

   
   

مقالات

سل مرغي (Avian Tuberculosisi)

چاپ

altسل در طيور بيماري واگير مزمني است كه دوره نهفته آن طولاني و دوره بيماري نيز طولاني است و بوسيله مايكوباكتريوم ايجاد مي شود .با پيشرفت بهداشت مرغداري و آزمايشات تشخيص موارد اين بيماري در دنيا رو به كاهش است .اين بيماري در ده سال گذشته در درمانگاه طيور دانشكده دامپزشكي تهران مشاهده نشده است .
عامل بيماري>>بيماري بوسيله مايكوباكتريوم توبركولوزيس گونه مرغي (Mycobacterium tubercukosisi avium) ايجاد شده كه هر چنند متعلق به جنس مايكوباكتريوم است ولي با دوگونه توليد كننده سل درانسان و گاو فرق دارد .سه گونه باكتري سل را مي توان بامشخصات كشت آنها و بيماريزائيشان براي حيوانات

بيماري مارك در طیور

چاپ

altاين بيماري درحقيقت يكنوع ازدياد سيستم لمفاوي است (Lymphoprolif rative) و بنامهاي فلج مرغان- لمفوماتوز عصبي- لمفوماتوزاحشائي- لكوزحاد، فلج منتشر، ناميده شده كه بسياري ازاندامها و بافتها را مبتلا كرده و تمايل خاصي به اعصاب سطحي دارد .
مقدمه>> مارك در سال 1907 يك بيماري را در چهار جوجه خروس در مجارستان كه داراي علائم اختلال در حركت و تورم سراسري اعصاب بود گزارش نمود .سپس بيماري در آمريكا، هلند، انگلستان، آلمان، ژاپن و تقريباً تمام دنيا مشاهده گرديد .وقوع بيماري در ايران متداول است .
بيماري مارك اصولاً مرغان را آلوده كرده ولي بيماري در بوقلمون، قرقاول، مرغابي، قو، كبك، بلدرچين ديده شده و جراحاتي نظير

استرس طیور قاتل خاموش در مرغداری ها‏

چاپ

altطیور نیز همانند انسان ها از استرس بیزارند و در واقع می توان گفت که استرس، سیستم ایمنی طیور را مختل می ‏سازد و تأثیرات معکوسی بر روی بازدهی آنها دارد . همین دلایل برای پیشگیری از استرس کافی است‏‎.‎
در خصوص استرس بسیار بحث شده و مطالب زیادی نوشته شده اما همچنان یکی از چالش های بزرگ در رابطه ‏با مدیریت صنعت مرغداری محسوب می گردد . بله ، استرس یک تهدید خاموش برای سلامت و بازدهی مرغ ‏هاست . از این رو آن را خاموش می نامیم که هنگامیکه طیور تحت استرس باشند به ندرت

استفاده از حواس پنجگانه در مدیریت طیور

چاپ

altامروزه به دلیل پیشرفت علم در زمینه های ژنتیک و بیو تکنیک مرغ هایی با سرعت رشد و وزن گیری بالا تولید میشه که این کار باعث میشه که مرغ نسبت به عوامل محیطی حساستر و مقاومت اون هم کمتر بشه از طرف برای سود دهی بیشتر و صرفه اقتصادی نگهداری طیور به صورت خیلی متراکم باعث شده طیور به طور طبیعی قادر به تامین احتیاجات نشه و احتیاجات باید دقیق محاسبه بشه . یک مدیریت قوی باید باید  روزانه وضیت گله را کنترل و بازرسی کنه و چون علایم شروع بیماری

عوامل موثر و روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی در طیور گوشتی

چاپ

میزان تبدیل مواد غذایی به گوشت مرغ عامل اصلی در تعیین سودمندی پرورش طیور گوشaltتی است.ضریب تبدیل غذایی(FCR) یا مقدار غذای مورد نیاز برای اضافه شدن یک واحد وزن،شاخص متداولی است که در صنعت طیور جهت ارزیابی کارآیی نسبی خوراک مورد استفاده پرورش دهندگان قرار می گیرد.عوامل اصلی موثر در این زمینه شامل عوامل فیزیولوژیک،عوامل مدیریتی،موارد مربوط به تغذیه و خوراک طیور،تاثیر افزودنی های خوراک و نیز کنترل

علل ایجاد بستر خیس در طیور

چاپ

altبستر خیس زا که علت آن بروز اسهال در گله میباشد نباید با آنتریت و یا تورم روده اشتباه نمود . عوامل مدیریتی، تغذیه ای و بیناریها میتوانند سبب بروز این مشکل شوند. در صورتیکه آنتریت عبارت از تورم بافت مخاطی روده در عوامل مثل کوکسیدیوز و غیره میباشد .در حالت طبیعی مدفوع با منشا روده ای در طیور دارای رنگ حنایی و یا قهوه ای با رسوب اورات در سطح آن میباشد که 12 تا 16 بار در شبانه روز تخلیه میگردد. مدفوعی که منشا آن از

عوارض کمبود ویتامین ها در طیور

چاپ

altعوارض کمبود ویتامین آ در جوجه ها عبارتند از فلجی ، کاهش رشد ، چرت زدن ، ضعف ، ناهماهنگی و ناصافی پر و بال اگر کمبود شدید باشد نوعی فلجی که با فلجی ناشی ازکمبود ویتامین ای انسفالومالشیا (جوجه دیوانه ) متفاوت است . مواجه میشود . زردی موجود در منقارها و پاها از بین میرود و تاج و بی رنگ میشود. به هنگام کمبود مزمن ویتامین آ ممکن است

همه چیز درباره پای مرغ

چاپ

 altبیشتر بافت‌های موجود در پای‌مرغ شامل پوست و تاندون بدون ماهیچه است که این بافت را از بقیه گوشت مرغ متفاوت می‌کند. استخوان‌های کوچک پای مرغ خوردن آن را برای برخی دشوار می‌کند و از این رو باید پیش از خوردن آنها را جدا کرد. به دلیل مقدار زیاد پوست، پای‌ مرغ بسیار ژلاتینی است.پای‌ مرغ ارزش

فواید مصرف تخم مرغ

چاپ

altتخم مرغ ییک غذای کامل محسوب می شود این ماده غذایی بسیار مفید و موثر برای بدن به شمار می رود،از خوردن تخم مرغ غافل نشوید و در برنامه غذایی تان آن را بگنجانید
تخم مرغ نه تنها خوشمزه است- بلکه می توانند خلق و خوی تان را بهبود دهد، به ماده ی خاکستری مغزتان قوت بدهد و

ملاس در تغذیه دام و طیور

چاپ

altاز ملاس بصورت مختلف مي‌توان در تغذيه دام و طيور استفاده كرد.پاشيدن ملاس روي علوفه خشبي و بد خوراك ـ در اين روش ملاس بطور مستقيم و یا پس از رقيق شدن در آخور روي علوفه خشبي پاشيده مي‌شود. اين روش سبب افزايش مصرف علوفه توسط دام مي‌شود.حل نمودن اوره در آب گرم و مخلوط كردن آن با ملاس و پاشيدن مخلوط فوق روي غذاها در آخور.تغذيه ملاس رقيق شده و يا رقيق نشده به صورت ليسيدني,بدين ترتيب كه ملاس

ویژگی های مرغ سالم

چاپ

altشایعاتی که درباره سلامت مرغ‌های موجود در بازار دهان به دهان می‌چرخد یا خون‌مردگی‌های بعضی قسمت‌های گوشت مرغ سوالاتی هستند که پاسخ روشن و مشخصی برای‌شان پیدا نمی‌شود.
ایرانی‌ها به داشتن انواع و اقسام کباب‌ها در فرهنگ غذایی‌شان معروف هستند. در این میان جوجه‌کباب چون مشکلات آماده‌سازی و طبخ کباب کوبیده را ندارد، محبوب‌تر هم هست. اما این تنها مورد مصرفی گوشت مرغ نیست.
شیوه‌های مختلف طبخ آسان و خوش‌خوراک بودن مرغ باعث شده تا به غذای روزانه و فوری عده بسیاری از مردم تبدیل شود. اما گاهی

خواص ارزشمند سویا

چاپ

altسويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه ، برگهاي بيضي شکل نوك تيز و سبز رنگ مي باشد . ميوه آن شبيه لوبيا است كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد . رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهاي زرد ، سفيد سياه ، خاكستري و خالدار ديده مي شود.
محصولات سویا را می‌توان به دو دسته

مراحل کشتار مرغ در کشتارگاه صنعتی در یک نگاه

چاپ

بررسی انجام مراحل کشتار مرغ در کشتارگاه های صنعتی بصورت اختصار در متن زیر:alt

پرورش جوجه گوشتی بدون استفاده از آنتی بیوتیک

چاپ

altامروزه پرورش جوجه گوشتی بدون استفاده از آنتی بیوتیک مقرون به صرفه نیست.صنعتی شدن پرورش طیور اگرچه راهکارهایی از قبیل ریشه کنی بیماری ها ، امنیت زیستی و واکسیناسیون را در جهت کنترل و پیشگیری بیماری ها بکار برده است اما با محصور کردن پرندگان در یک مکان خطر انتقال بیماری ها را افزایش داده است.آنتی بیوتیک ها نیز سهم مهمی در برنامه های پیشگیری دارند.با توجه به در معرض قرار گرفتن پرندگان به عوامل عفونی کشنده آیا می توان

نگاهی بر صنعت گوشت مرغ در دنیا و جایگاه ایران (جدول + نمودار)

چاپ

alt
نگاهی بر صنعت طیور ایران و جهان در بخش گوشت مرغ ,شرح در جداول و نمودارهای زیر:

صفحه 1 از 12