soy.jpg

مقالات

واکسیناسیون طیور

چاپ

altیکی ازمسائلی که در امر پیشگیری از بیماریهای طیور علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار است واکسیناسیون است. اگر واکسیناسیون بخوبی وروی اصول صحیح انجام گیرد در امر پیشگیری بسیار مهم است ،ولی اگر نسنجیده وغلط انجام گیرد چه بسا عامل ایجاد بیماری و تلفات خواهد شد و می تواند منطقه ای را آلوده کند .

البته واکسیناسیون در هر منطقه بسته به میزان آلودگی و نوع بیماری منطقه فرق می کند. همچنین شرایط جغرافیایی  مرغداری ، سلامت و رشد جوجه نیز مهم است .

بحث ما راجع به واکسیناسیون جوجه ومرغ خانگی است و کاری به طیور گوشتی و تخمگذار صنعتی نداریم .

نکات مهم در امر واکسیناسیون :

اهمیت تهویه در پرورش طیور

چاپ

altرشد جوجه ها از جنبه اقتصادی بستگی به طراحی صحیح جایگاه پرورش طیور و همچنین شرایط آب و هوایی منطقه دارد. در صورتی که محل نگهداری طیور فاقد اصول علمی و مهندسی صحیح باشد،رشد جوجه ها از نظر جسمی به خطر می افتد ومتعاقبا خسارتهای مالی مضاعفی نیز به همراه خواهد داشت. بنابراین انتخاب سالن های مرغداری با ابعاد مناسب بسیار حائز اهمیت می باشد.عدم رعایت اصول علمی و تکنولوژی در سالنهای مرغداری ،موجب میشود تا علاوه بر صرف هزینه بالا، تولید نیز با مشکل روبرو شود. در این نوع سالنها بازده کاهش می یابد و حتی اتلاف قابل ملاحظه ای از انواع مختلف انرژی نیز به وضوح نمایان است.

روش جوجه کشی از تخم مرغ

چاپ

altروش جوجه گیری تخم مرغ نطفه دار توسط ماشین های جوجه ماشینی ساخت شرکت اندیشه سبز:طول دوره جوجه کشی در مرغ و تخم مرغ 21 روز می باشد .  18 روز اول  آن در ستر و 3 روز آن در هچر می باشد. بعد از خارج کردن تخم مرغ های نطفه دار از یخچال انها را به مدت 6 تا 8 ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهید ؛ دستگاه جوجه کشی را 24 ساعت قبل روشن کرده و دما را روی 38 درجه تنظیم کنید و میزان رطوبت 55 تا 60درصد باشد.تخم مرغ ها به گونه ای در دستگاه قرار دهید که قسمت پهن آنها رو به بالا باشد، در مدت 18 روز اول  میزان چرخش هر ساعت یک بار و میزان حرارت 38 درجه و البته میزان رطوبت 55 تا 60 درصد خواهد بود ، بعد از 18 روز دستگاه را در حالت هچ (هچر) قرار می دهیم و به مدت سه روز میزان رطوبت را به 70درصد و میزان حرارت را

نحوه طراحی یک واحد مرغداری گوشتی

چاپ

altمتقاضیان طرح های مرغداری و دامداری بعد از انتخاب طرح مورد نظر، باید نسبت به تهیه زمین و طی مراحل اداری مربوط اقدام نموده و در نهایت پروانه تاسیس طرح در خواستی خود را اخذ نمایند و آن مجوزی است که برای احداث تاسیسات مورد نیاز، بر اساس موافقت صادره ضمن رعایت ضوابط و مقررات نظام دامپروری توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر می گردد و تمام مشخصات مجری طرح، نوع و ظرفیت طرح، مقدار زمین و مسا حت مسقف در آن قید شده است . در این مقاله سعی شده مشخصات و ابعاد یک واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 20000 قطعه بررسی و ارایه شود

انواع وسایل گرمازا در مرغداری و نحوه بکارگیری آنها

چاپ

altحرارت در سنین مختلف ، نقش مهمی در سلامت و تولید مرغ دارد؛ بخصوص در اوایل زندگی جوجه ها این مساله از اهمیت فراوانی برخوردار است . برای تامین گرمای مورد نیاز سالن، از وسایل گوناگونی به شرح ذیل استفاده می شود

مديريت جوجه ريزي و هفته اول

چاپ

altجوجه یکروزه موجودی حساس و ظریف بوده ، به آسانی از عوامل نامساعد محیطی تاثیر نامطلوب می پذیرد . با پیشرفت ژنتیکی و بهبود توان تولید ، جوجه ها حساسیت بیشتری نسبت به عوامل محیطی یافته اند . لذا مدیریت صحیح ، سخت تر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در بسیاری از موارد تنها با اصلاح بعضی روشها و شیوه های قدیمی میتوان عملکرد گله را به نحو قابل توجهی ارتقا داده و سود بیشتری حاصل نمود .
 

اهميت آب و آبخوري در مرغداري ها

چاپ

altسیستم نیپل همچنین دارای مشکلاتی نیز میباشد .هزینه اولیه سیستم نیپل بسیار بالاست(30 درصد یا حتی بیشتر، از سیستم باز) تعمیر قسمتهای شکسته شده و فرسوده شده آن نیز بسیار گران میباشد.از مکانیسم سیستم نیپل نباید انتطار جاویدان بودن داشت که این به نوع جنس وکارخانه سازنده بستگی دارد ولی عاقبت نیاز به تعویض و جایگزینی دارد.
مدیریت سیستم نیپل بسیار مشکلتر از سیستم باز است و اشتباه مدیریتی در آن بسیار جدی می باشد.مدیریت ضعیف تقریبا همیشه نتیجه کاهش درآمد را به همراه دارد.بعضی تولید کننده های جوجه های گوشتی بر این باورند که سیستم نیپل زمان رشد را محدود میکند و این افزایش محدودیت باعث افزایش وزن جوجه ها میشود.همچنین در شرایط هوای گرم پرندگانی که از نیپل استفاده میکنند نسبت به جوجه هایی که از سیستم باز استفاده میکنند راندمان خوبی را نشان نمیدهند.اگر چه در مقدار کمی از موضو عات تحقیقی در حمایت یا رد کردن این نظرات گفته شده که سیستم نیپل بهترین کارایی را در آب و هوای گرم در جوجه های در حال رشد میتواند ایفا کند.

 

گاز آمونياك در سالن هاي مرغداري و راهكارهاي دفع آن

چاپ

altگاز آمونیاک چیست؟
آمونیاک گازی است که در اثر تخمیرآنزیمی مواد ازته  فضولات و بویژه اوره و توسط آنزیمی که از میکروارگانیزهای موجود در بستر ترشح می شود، در سالن های مرغداری ایجاد میشود.
آمونیاک از تخمیر باکتریایی اسید اوریک موجود در مواد بستر درلانه به وجود می آید. گازی است بی رنگ وبی بو و متداولترین گازی است که در مرغداری های غیر بهداشتی وجود دارد. به علت سبک بودن به آسانی قابل تشخیص است.

 

عفونت کیسه زرده در طیور وتاثیر تغذیه اولیه بر آن

چاپ

altجوجه همراه با کیسه زرده بزرگی که حدود 20% از کل وزن بدن را تشکیل می دهد سر از تخم در می آورد. این کیسه در روزهای آخر جنینی وارد حفره شکمی می شود . کیسه حاوی مقدار زیادی چربی و پروتئین بوده که این مواد مغذی 50% انرژی و43% پروتئین مورد نیاز جوجه را در چند روز اول زندگی تامیین کند.
زرده منبع اصلی مواد آلی برای تشکیل جنین و رشد آن در دوران انکوباسیون می باشد که دو سوم محتوای ماده خشک آن چربی، از نوع لیپو پروتئین ها با دانسیته خیلی پایین و ویتولوژیین(فسفو پروتئین زرده)  می باشد. این دو ترکیب تامیین کننده انرژی هستند.اسیدهای چرب برای ساخت غشاء سلولی به مقدار زیادی لازم هستند . قسمت رقیق زرده حاوی ایمنوگلوبولین ها بوده که جهت ایجاد ایمنی پاسیو یا غیر فعال در ابتدای زندگی جوجه به منظور مقابله با عفونت ها بسیار با اهمیت است.
عفونت کیسۀ زرده رایج ترین علت مرگ ومیر در هفتۀ اول زندگی است. معمولاً مرگ ومیر از روز سوم هچ شروع شده ، اوج آن در روز هفتم بعد از هچ می با شد و به تدریج تا روز دهم  مرگ ومیر ناشی از عفونت کیسۀ زرده کاهش می یابد.

نقش جوجه كشي در صنعت پرورش طيور

چاپ

altصنعت جوجه کشی یکی از شاخه های مرغداریست که نقش مهمی در پیشرفت آن ایفاء می نماید گسترش این صنعت در کشور ما همزمان با توسعة مرغداری و از 20 سال پیش آغاز گردیده و هم اکنون تعداد زیادی ماشین بزرگ اکثراً به ظرفیتهای 70 تا 100 هزار تخم مرغ در هر نوبت در مؤسسات جوجه کشی بخشهای دولتی و خصوصی به تولید جوجه یکروزه می‌پردازند.
کل ظرفیت ماشینهای جوجه کشی موجود در کشور حدود 300 تا 350 میلیون در سال بالغ می‌گردد.
بیش از نیمی از تخم مرغ های جوجه کشی مورد نیاز ما از خارج وارد می‌گردد و بقیه از مرغهای مادر داخلی تولید شده و بدین ترتیب در حال حاضر برای گردش کار جوجه کشی و تأمین جوجة یکروزه، به خارج وابسته می باشیم.

 

تاثیر سه واریته سورگوم بر کمیت و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار

چاپ

altبه منظور ارزیابی سه واریته سورگوم با سطوح مختلفت تانن بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغمرغهای تخمگذار ٬ ۱۹۵قطعه مرغ تخمگذار لگهورن به ۶۵ گروه ۳تایی تقسیم شد و تاثیر سهواریته سورگوم (کم ٬ متوسط و پرتانن)که در سطوح ۲۵ ٬ ۵۰ ٬ ۷۵ و ۱۰۰ درصد جایگزینذرت در جیره شاهد شد در طی ۱۲ هفته تولید مورد مطالعه قرار گرفت. جایگزینی سورگومبجای ذرت باعث افزایش تولید و وزن تخم مرغ شد٬ اما فقط افزایش وزن تخم مرغ معنی داربود(۰۵/۰>پی).تاثیر واریته و سطح جایگزینی 

مسمومیت آفلاتوکسین در جوجه ها (گالوس)

چاپ

altمرغداری معمولا محیط مناسبی برای رشد آفلاتوکسین ها است. و در میان گوشت مرغ تغییرپذیری گسترده ای از نظر حساسیت بخصوص در میان گونه ها به این میکوتوکسین ها وجود دارد.
مطالعات مقایسه ای توکسیکولوژی در گونه های پرندگان نشان داده اند که جوجه اردک ها و جوجه های بوقلمون حساس ترین گونه ها نسبت به آفلاتوکسین هستند، بلدرچین ها حساسیت متوسطی را نشان می دهند.
در صورتی که جوجه مرغ ها مقاوم ترین نوع به شمار می روند. تاثیر سمی (HERMID) یک پدیده پاسخ دوزی می باشد که به وسیله تحریک دوز کم و ممانعت دوز زیاد توصیف می شود. تحریک دوز کم مشخصا

اهمیت بیمه محصولات کشاورزی دراقتصاد کشاورزی و اقتصاد ملی

چاپ

altبیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و در نتیجه کاهش نوسانات درآمدی کشاورزان مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.
در ایران پس از تصویب قانون بیمه محصولات کشاورزی درسال1363، صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف بیمه انواع محصولات
کشاورزی و دامی، به عنوان وسیله ای برای دستیابی به هدفها و سیاست های بخش

صنعت جوجه کشی و مرغداری

چاپ
altرطوبت دمای موجود در ماشینهای جوجه كشی سبب تبخیر آب ازتخم مرغها و تلفات جنین می شود. از این روتوجه به رطوبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. از طرفی كاهش رطوبت ماشینهای جوجه كشی منجر به افزایش تبخیر و وسیع تر شدن كیسه های هوایی داخل تخم می شود. در نتیجه نوك 

اثر مکمل کردن جیره غذایی با منابع مختلف مس، روی و منگنز بر عملکرد مرغان تخمگذار

چاپ

altچکیده: طی آزمایشی اثر استفاده از منابع مختلف عناصر معدنی مس، روی و منگنز در جیره غذایی بر عملکرد مرغان تخمگذار طی چهار دوره 28 روزه مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد معدنی فوق به دو شکل، کمپلکس آلی و غیر آلی(دو فرم اکسیدو سولفات ) در 5 تیمار آزمایشی استفاده شدند. غلظت مس، منگنز
و روی تیمار‌ها  به ترتیب  7 ، 75 و65(اکسید) -  7، 40 و 40(سولفات) -  7 ، 40و40(آلی) -  5/10 ، 60 و 60(آلی) -  5/3 ، 20 و20 (آلی) میلی گرم در کیلو گرم جیره بودند. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب آلی عناصر فوق موجب افزایش ، تولیدتخم مرغ، وزن تخم مرغ و بهبود ضریب تبدیل غذایی، درصد شکستگی و صفات کیفی تخم مرغ ‌شد. ولی اثرت هیچ کدام

صفحه 10 از 14