soy.jpg

ایران و ایرلند همکاری های دامی را توسعه می دهند

چاپ

خبرگزاری ایرناalt
جمهوری اسلامی ایران و ایرلند بر توسعه همکاری های مشترک خود در بخش کشاورزی و به ویژه دامی و لبنی تاکید کردند.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، خلیل آقایی قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور مجلس در دیدار با هیات ایرلندی که اغلب اعضای آن نمایندگان مجلس این کشور بودند، خواستار کاهش قیمت محصولات دامی و لبنی کشور ایرلند به منظور توسعه تجارت این محصولات بین دو کشور شد.

وی با بیان این که واردات گوشت از ایرلند به لحاظ کیفیت بالا برای ایران از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: بخش عمده واردات این محصول توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و کاهش قیمت گوشت و یا هزینه های حمل و نقل می تواند به افزایش رغبت بخش خصوصی برای واردات کمک کند.

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور مجلس گفت: واردات گوشت از ایرلند سابقه خوبی در کشورمان داشته ، اما به دلیل شیوع بیماری جنون گاوی در چند سال گذشته این واردات متوقف شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با رفع ممنوعیت واردات گوشت از ایرلند تجارت در حوزه محصولات دامی بین دو کشور از سر گرفته شود.

آقایی در ادامه ضمن تاکید برتوسعه همکاری ها در بخش شیلات گفت: ایران سابقه درخشانی در بخش شیلات به خصوص تولید خاویار دارد و علاوه براین می توان به لحاظ علمی و تخصصی دراین حوزه همکاری کرد.

وی در مورد برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات دامی در دو کشور افزود: درایران نمایشگاه های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به طور روزانه، هفتگی و ماهانه برگزار می شود و دو کشور می توانند در زمینه برپایی نمایشگاه های عرضه مستقیم محصولات همکاری کنند.

آقایی حضور هیات ایرلندی در ایران و تلاش آنها برای گسترش همکاری ها را نشان دهنده اراده ایرلند در زمینه بهبود روابط دو کشور دانست.

وی ابراز امیدواری کرد توسعه روابط بین دو کشور به صلح، امنیت و آرامش دنیا کمک کند.

ازبک بایرن نماینده مجلس ایرلند در این دیدار خواستار گسترش همکاری های دو کشور به خصوص در بخش کشاورزی و دامی شد.

وی با بیان این که ایرلند از بالاترین استانداردهای اتحادیه اروپا برای پرورش و تولید گوشت گاو و گوسفند تبعیت می کند، گفت: ما در پرورش گاو و گوسفند و اصلاح ژنتیکی از هورمون استفاده نمی کنیم و تمام فراورده های گوشتی ایرلند از مزرعه تا فروشگاه ها رصد می شود.

وی قیمت محصولات دامی را ناشی از اجرای قوانین سخت و رعایت استانداردهای بالا به منظور افزایش سلامت محصولات در ایرلند دانست و اظهار داشت: تمام کشاورزان و دامدران ملزم به اجرای این قوانین هستند.