soy.jpg

بهبود کیفیت جیره‌ها در مرغداری با استفاده از دانِ ساچمه‌ای

چاپ

خبرگزاری ایسناalt

 مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: حرارت و فشار حاصله از دستگاه تهیه کننده دانِ ساچمه‌ای باعث بهبود کیفیت و بازدهی جیره‌ها در مرغداری می‌شود.
"جاوید بهروزین" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه آذربایجان‌شرقی، افزود: استفاده بهینه از مواد اولیه نظیر گندم، جو و چاودار که طیور به تنهایی از مصرف آنها خودداری می‌کنند با بهره‌گیری از دانِ ساچمه‌ای مهیّا خواهد شد.

وی با اشاره به کاهش هدررفت دانِ ساچمه‌ای، تشریح کرد: کارشناسان کاهش هدر رفتن در دانِ موقع وزش باد در حین بارگیری و حمل را از مزایای مهم دانِ ساچمه‌ای می‌دانند.

بهروزین ادامه داد: در دان‌های آردی و ریز، ریخت و پاش بیشتر است و مقداری همراه با گرد و خاک به کف بستر می‌ریزد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از عادات طیور در خوردن دان گفت و یادآور شد: طیور دانه‌های درشت را خورده و آرد دان که حاوی مواد ویتامینی، معدنی و ضروری است در ته دانخوری‌ها باقی می‌ماند و در صورت ماندگار شدن، فاسد می‌شود.

وی اظهار کرد: به هنگام حرارت دادن، تعداد از باکتری‌های مضر در مواد اولیه نیز از بین می‌رود.

بهروزین با بیان کردن مهم‌ترین معایب دانِ ساچمه‌ای، تأکید کرد: افزایش هزینه تولید دان، افزایش مصرف آب و همین طور افزایش رطوبت مدفوع طیور از مهم‌ترین معایب دانِ پلت شده یا ساچمه‌ای است.