خبرگزاري ايرنا
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون با تولید بیش از 12 میلیون تن محصولات دامی توسط سه میلیون بهره بردار بخش کشاورزی، کشور در زمینه مواد پروتئینی حیوانی به خودکفایی رسیده است.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، ˈسعادتالله عباسیˈ در آیین روز جهانی غذا در سازمان مرکزی تعاون روستایی، افزود: با توجه به پیشرفت جوامع بشری و تنوع نیازهای تغذیه ای، موضوعاتی نظیر امنیت غذایی، تولید محصول سالم، اشتغال پایدار، استفاده بهینه از منابع و پتانسیل های بالقوه بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و منابع ژنتیکی دام ، طیور و ابزیان در دستور کار سیاستگذاران قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آب، خاک حفاظت و احیاء و بهرهبرداری از این منابع باید مورد توجه جدی کشورها قرار گیرد.
وی اظهارداشت: در این راستا رقابت در استفاده از اراضی کشاورزی، مراتع، جنگلها، منابع آب و منابع ژنتیکی دام، طیور و آبزیان قیمت بالای انرژی، تغییرات آب و هوایی همگی بدین معناست که جهان باید با صرف منابع کمتر، غذای بیشتر و با کیفیت بالاتری تولید کند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: توسعه همه جانبه و پایدار در بخش کشاورزی، عاملی حیاتی برای دستیابی به تولید بیشتر و تامین غذای جهانیان در آینده است.
عباسی بیان کرد: استفاده از دانش و تبادل تجربیات بین کشورهای عضو برای افزایش تولید، فرآوری و بسته بندی حفظ و نگهداری مواد غذایی تولید شده و جلوگیری از ضایعات محصولات یکی دیگر از راه های دستیابی به امنیت غذایی است.
به گفته وی، براساس اصل سوم قانون اساسی، دولت جمهوری اسلامی ایرن موظف است همه امکانات خود را برای پیریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی برای ایجاد برنامههای رفع فقر و محرومیت به کار گیرد.
وی اضافه کرد: اصل چهل و سوم قانون اساسی تاکید دارد اقتصاد کشور بر مبنای تامین نیازهای اساسی مردم و تامین شرایط و امکانات کار استوار است که با استفاده از علوم - فنون و افزازش تولید کشاورزی و صنعتی، کشور را به مرحله خودکفایی برساند.
وی گفت: برای رسیدن به این اهداف باید از تمام تواناییها و ظرفیتهای اقتصادی کشور استفاده شود.
معاون امور تولیدات دامی تصریح کرد: به رغم وجود مشکلات مطرح شده، بخش کشاورزی ایران از امکانات و تواناییهای خوبی برخوردار است.
وی اظهار کرد: وجود طبیعت چهارفصل و تنوع آب و هوائی، وجود ذخایر ژنتیکی گیاهی، جانوری و دامی بسیار متنوع و غنی، وجود امکانات غنی آب و خاک کشاورزی، وجود امکانات مناسب در زمینه منابع طبیعی، دسترسی به آبهای ساحلی و بینالمللی امکان تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی برای حداقل سه برابر جمعیت فعلی کشور و نیز امکان توسعه صادرات و ارزآوری بیشتری را برای کشور فراهم میکند.
وی افزود: گرچه در این مسیر چالشهای زیادی همچون عدم استفاده مناسب از ظرفیتهای مردمی و تعاونیها، تغییرات آب و هوایی و تخریب جنگلها و مراتع، جنگ و نابودی اراضی مستعد کشاورزی، عدم استفاده مناسب از منابع آب و خاک و تخریب محیط زیست، از بین بردن منابع ژنتیکی دام، طیور و آبزیان وجود دارد.
وی تاکید کرد: به طور مسلم تا دستیابی به هدف نهایی که همان امنیت غذایی و تامین غذای با کیفیت و سالم متناسب با الگوی بهینه مصرف محصولات غذایی و رفع گرسنگی در جهان فاصله زیادی داریم که امیدواریم با همدلی تمامی جوامع بشری، دولت ها و مراکز علمی تخصصی، اجرایی و تولید کنندگان مسیر دستیابی به این هدف هموار شود.