soy.jpg

ارگانيک بودن 80 درصد توليدات دامي چهارمحال و بختياري

چاپ

واحد مرکزی خبرalt

80 درصد تولیدات دامی چهارمحال و بختیاری بدون مصرف آنتی بیوتیک و ارگانیک است .

چهار محال و بختیاری در حال حاضر 21درصد از گوشت سفید کشور را تامین می کند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در این روش از ورود هرگونه عامل بیماری زا به دامداریها جلوگیری واز برنامه 

غذایی منظم و به اندازه استفاده می شود گفت برای جلوگیری از ابتلای دامها به بیماری ، دامها بر اساس برنامه زمان بندی شده واکسیناسیون می شوند. 

اصلاح نژاد دامی ازدیگر اقدامات برای تولید محصولات ارگانیک دردوسال اخیر است. 

در این روش با تولید نژادهای اصلاح شده، تولید گوشت وشیرافزایش یافته و دامداری دارای بازدهی اقتصادی می شود . 

مرحله دوم طرح اصلاح نژاد گوسفند بختیاری هم هفته پیش در چهارمحال و بختیاری آغاز شد.

در مرحله نخست این طرح پارسال600راس میش لری بختیاری در پایگاه اصلاح نژاد استان با عمل لاپاراسکوپی تلقیح مصنوعی شدند .

گوسفند پاکستانی کم چربی و نژاد بختیاری سنگین وزن است .با ترکیب این دونژاد گوسفندهای کم چربی وپرگوشت و باکیفیت تولید می شود .

برزو هیبتیان افزود : در مرحله دوم هم 600 راس میش لری بختیاری در واحدهای پرورش هشت گله گوسفند با اسپرم قوچ رومانف و پاکستانی تلقیح شد.

پیش بینی می شود با این طرح پس از 5 ماه 480راس بره اصلاح نژادی متولد و هفت 

ماه پس از تولد آماده کشتار شوند.

برای این طرح یک میلیارد و 300 میلیون ریال در نظر گرفته شده است 

حدود دو میلیون و600 هزار راس دام سبک در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد که نیمی از آن را گوسفند تشکیل می دهد .

هم اکنون 365 واحد گاوداری شیری، 165واحد پرواربندی گوساله و140 پرواربندی صنعتی بره دراستان فعالیت دارد که سالانه 35 هزارتن گوشت قرمز تولید و روانه بازار مصرف می کند . 

تدوین 240 استاندارد ملی از دیگر طرحهای این استان است که به منظور حفظ سلامت و تامین حقوق مصرف کننده اجرا شده است 

چهار محال و بختیاری اسفندماه پارسال به جمع تولیدکنندگان مرغ ارگانیک پیوست . تا کنون سه محموله مرغ ارگانیک ، هر محموله به وزن هفتاد تن در این استان تولید و روانه بازار مصرف شده است.