chick.jpg

كلسترول جوجه‌هاي گوشتي با افزودن لسيتين به جيره غذايي كاهش مي‌يابد

چاپ

نتايج آزمايش‌هاي پژوهشگران گروه تغذيه دام دانشکده کشاورزي دانشگاه تربيت مدرس نشان داد که افزودن لسيتين به جيره غذايي جوجه‌هاي گوشتي ميزان کلسترول و تري‌گليسيريد را بطور معني‌داري کاهش مي‌دهد.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، اين آزمايش در قالب پايان‌نامه کارشناسي ارشد فرشته جميلي به مدت شش هفته با استفاده از 192 قطعه جوجه در شرايط پرورشي استاندارد از نظر دما، نور و رطوبت کاملا تصادفي با 6 تيمار و 4 تکرار انجام شد.


جميلي در تشريح مراحل اين طرح گفت: گروه‌هاي آزمايشي شامل جيره شاهد حاوي 4 درصد روغن سويا، جيره حاوي 4 درصد روغن سويا به علاوه يك درصد لسيتين، جيره حاوي 4 درصد روغن سويا به علاوه 0.5 درصد نمک صفراوي، جيره حاوي 4 درصد ضايعات اسيد چرب، جيره حاوي 4 درصد ضايعات اسيد چرب به علاوه يك درصد لسيتين، جيره حاوي 4 درصد ضايعات اسيد چرب به علاوه 0.5 درصد نمک صفراوي بودند.

وي افزود: قابليت هضم ايلئومي مواد مغذي، درصد لاشه، درصد چربي بطني، وزن نسبي کبد، قلب و کيسه صفرا، وزن نسبي بورس و طحال، پاسخ ايمني اوليه و ثانويه، طول روده باريک، نسبت طول به عرض در دودنوم، ژژونوم و ايلئوم، نسبت طول به عمق در ژژونوم و ايلئوم تحت تاثير نوع چربي و نوع امولسيفاير قرار نگرفتند. افزايش وزن روزانه، ضريب تبديل، کلسترول، تري‌گليسيريد، HDL سرم، طول پرز و عرض پرز در دودنوم و ژژونوم، عمق کريپت در دودنوم تحت تاثير نوع چربي قرار نگرفتند. خوراک مصرفي کل دوره و عمق کريپت در ژژونوم تحت تاثير نوع امولسيفاير قرار نگرفت.

جميلي تاکيد کرد: افزودن اسيد چرب سويا به جيره نسبت به روغن سويا خوراک مصرفي، عمق کريپت در ژژونوم، عرض پرز در ايلئوم را بطور معني‌داري افزايش داد. افزودن نمک صفرا و لسيتين نسبت به گروه‌هاي شاهد افزايش وزن روزانه و انرژي قابل متابوليسم ظاهري افزايش و ضريب تبديل را بطور معني‌داري کاهش داد. افزودن لسيتين ميزان کلسترول، تري‌گليسيريد را بطور معني‌داري کاهش و HDL سرم را افزايش داد.

به گزارش ايسنا، اين پژوهش با راهنمايي دکتر فريد شريعتمداري، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.

افزودن نظر

جوملا فارسی توسعه و پشتیبانی توسط گروه نرم افزاری جوملا
حامی پروژه ملی جوملا فارسی شرکت نوید ایرانیان