wheat.jpg

دلالان روی هر كیلوگرم گوشت قرمز تا 20 درصد سود به جیب می زنند

چاپ

altخبرگزاری ایرنا

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران به فاصله غیرمنطقی قیمت گوشت قرمز از تولید تا مصرف اشاره كرد و گفت: حلقه مفقوده در تنظیم بازار باعث شده تا دلالان و واسطه گران روی هر كیلوگرم گوشت قرمزتا 20 درصد سود دریافت كنند.

'سعید سلطانی سروستانی' روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با وجود افزایش هزینه های تمام شده تولید، فقط حدود پنج درصد سود 

نصیب تولیدكنندگان گوشت قرمز می شود.

 

وی اظهارداشت:هم اكنون قیمت میانگین لاشه گوسفندی درهر كیلوگرم 16 هزارتومان و لاشه گاوی 14 هزارتومان در محل گاوداری عرضه می شود.

 

سلطانی سروستانی ادامه داد: با توجه به هزینه های 15 درصدی كشتار و حمل ونقل باید قیمت هر كیلوگرم گوشت گوسفندی با قیمت بین 18 هزار و 500 تا 19 هزارتومان و قیمت هر كیلوگرم گوشت گوساله را حدود 16 هزارتومان به دست مصرف كننده نهایی برسد.

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح كرد: در زمان حاضر قیمت هر كیلوگرم گوشت گوسفندی در بازار مصرف بین 20 تا 21 هزار تومان و قیمت هر كیلوگرم گوشت گوساله بین 22 تا 23 هزارتومان عرضه می شود.

 

وی تاكید كرد: افزایش قیمت گوشت قرمز بیش از قیمت منطقی بی انصافی است و باعث ضرر تولید كنندگان و مصرف كنندگان نهایی می شود.

 

سلطانی، دلیل تفاوت قیمت گوشت قرمز در استان تهران با سایر استان های كشور را در میزان عرضه و تقاضا دانست و اظهارداشت: میزان مصرف گوشت قرمز در استان تهران بیش از میزان تولید در این استان است.

 

وی تاكید كرد: هم اكنون 40 درصد گوشت مورد نیاز تهران در این استان تولید و تامین و مابقی از سایر استان های كشور وارد می شود.

 

این مسئول به واگذاری اختیارات بخش دولتی به بخش خصوصی در قالب اصل 44 قانون اشاره كردو گفت: برای ساماندهی قیمت گوشت قرمز در بازار باید تشكل های بخش خصوصی از جمله اتحادیه سراسری دامداران مورد حمایت دولت قرار گیرد.

 

این فعال بخش خصوصی اظهارداشت: هم اكنون شركت پشتیبانی امور دام زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش اصلی خود كه تامین علوفه و خرید تضمینی آن است را به خوبی ایفا نمی كند .

 

وی افزود: در این راستا افزایش تولید، تامین علوفه، ذخیره سازی بایستی امكانات و تجهیزات بخش دولتی شركت پشتیبانی امور دام (سردخانه، كشتارگاه، انبارهای تامین علوفه) دراختیار تشكل های بخش خصوصی قرار گیرد كه همین امر می تواند در كوتاه كردن دست دلالان موثر باشد.