hen.jpg

گیلان از استان‌های برتر کشور در تولید مرغ سبز

چاپ

خبرگزاری ایسناalt

معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: گیلان دارای جایگاه مناسبی برای پرورش طیور به ویژه مرغ سبز است و از استان‌های پیشرو در تولید مرغ سبز به شمار می‌رود.

مختار مهدی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان، با اشاره به اینکه این استان به علت داشتن آب وهوایی معتدل، 

جایگاه مناسبی برای پرورش طیور به ویژه مرغ سبز است، گفت: اگرچه مرغداری هایی که مرغ سبز در آن تولید می‌شود، باید به سامانه‌های سرمایشی و گرمایشی مجهز باشند، اما در صورتی که شرایط آب و هوایی معتدل باشد علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، هزینه‌های تغذیه طیور نیز کاهش می‌یابد.

 

وی در توضیح تاثیر شرایط آب و هوایی در مقدار تغذیه طیور افزود: در آب و هوای معتدل، غذایی که طیور مصرف می‌کنند، فقط صرف پروار شدن آن‌ها می‌شود، این درحالی است که در شرايط آب و هوايي گرم يا سرد بخش عمده‌ای از انرژی حاصل از تغذیه، صرف گرم و یا خنک شدن طیور می‌شود.

 

معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي گيلان با بیان اینکه برای تولید هر کیلو گوشت مرغ سبز در اين استان، 2 کیلو و 90 گرم نهاده و دانه استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: میانگین مصرف دانه و نهاده‌های طیور برای تولید یک کیلو گوشت مرغ سبز در کشور 2 کیلو و 370 گرم است که بر اين اساس سالانه حدود هزار و 80 تن در مصرف نهاده‌هاي مورد استفاده براي توليد 3 هزار و 600 تن مرغ بدون آنتي بيوتيک در گيلان صرفه جويي مي‌شود.

 

مهدی زاده تاثیر دیگر آب و هوای مناسب گیلان در تولید مرغ سبز را افزایش 15 درصدی جوجه‌آوری نسبت به دیگر استان‌ها عنوان کرد و گفت: برای مثال از هر 100 تخم مرغي که در دستگاه‌های جوجه‌کشی مرغداری‌های گیلان قرار می‌گیرد، 85 تخم تبدیل به جوجه می‌شود این درحالی است که در استان‌های دیگر بطور ميانگين 70 تخم به جوجه تبدیل می شود.