wheat.jpg

ضعف بهداشت امکان بقای ویروس آنفلوآنزای طیور را درسرما افزایش می دهد

چاپ

خبرگزاری ایرناalt
پژوهشگر ویروس آنفلوآنزای طیور موسسه واکسن و سرم سازی رازی گفت: اگر درزمینه مسائل بهداشتی ضعیف عمل شود با بروز سرما امکان بقای ویروس آنفلوآنزای طیور در منطقه بیشتر خواهد بود .
عبدالحمید شوشتری افزود : با مشاهده مرحله سوم آنفلوانزا در استان مازندران کنترل و مهار ویروس آن نیازمند همکاری گسترده بین

همه دستگاههای اجرایی کشور می باشد و این کار از عهده یک سازمان و یا نهاد خارج است .

وی با اشاره به اینکه ابتدا باید وزارت بهداشت با اطلاع رسانی مردم را نسبت به خطرات آن آگاه کند ، توضیح علائم این بیماری در مرغداری ها ، آگاهی به دامپزشکان ، آشنایی مردم با خطرات آن از سوی رسانه ها ، افزایش اعتبارات و کمک به سازمان دامپزشکی کشور و تصویب قانون از سوی مجلس شورای را از جمله راه های مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد .
شوشتری با اشاره به مشاهده مورد سوم آنفلوانزای پرندگان در مازندران در خرداد ماه سال جاری یادآورشد : محدوده شعاع این ویروس در مازندران شناسایی و با قطع محدود انتقال مرغ زنده کنترل آن از سوی سازمان دامپزشکی با موفقیت انجام شده است ولی با مهاجرت پرندگان در فصل پاییز و شروع سرما لازم است که حساسیت لازم ایجاد شود .

وی با اشاره به اینکه این ویروس با پرندگان مهاجر و چسبیدن به پرندگان حساس انتقال می یابد گفت : مهاجرت پرندگان از شمال روسیه به جنوب نظیر آفریقا ، خاورمیانه ، آسیای جنوب شرقی و اروپا در فصل پاییز و در بهار برعکس به مناطق شمالی آغاز می شود که باید در این دو فصل حساسیت بیشتری نشان داد .
این محقق آنفلوانزای پرندگان موسسه رازی ، تقویت ساختار بهداشتی مرغداری های کشور ، حفظ فاصله بین پرندگان مهاجر و محلی ، عدم صدور امتیاز برای توسعه مرغداری و کم کردن جمعیت و تراکم طیور استان ها و اصلاح ساختار مرغداری را از عوامل مهم در مهار و مقابله با این ویروس ذکر کرد .

وی اظهارداشت : اولین بار ویروس آنفلوانزای پرندگان نوع H5 در ایران در سال 1384در تالاب انزلی ، مورد دوم آن در سال 1389و مورد سوم آن در 19خرداد ماه سال جاری در استان مازندران مشاهده شده است که تحقیقات نشان می دهد از طریق پرندگان مهاجر وارد کشور شده است .
وی اظهارداشت : این ویروس در سه منطقه اروپا ، آمریکا و ایران دیده شده است و منشاء انتشار آن کشورهای آسیای جنوب شرقی است .

بیماری آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن پرنده آلوده به ویروس این بیماری منتقل می شود بنابراین مهمترین اقدام برای پیشگیری از این بیماری خودداری از دست زدن به بدن پرنده آلوده به این بیماری است .
بیماری آنفلوانزای پرندگان انواع مختلفی دارد که اکثر آنها فقط در میان پرندگان قابل انتقال است فقط نوع فوق حاد آنفلوانزای پرندگان با عنوان آنفلوانزای H5N1 بین انسان و پرندگان مشترک است و امکان انتقال این بیماری از پرندگان به انسان وجود دارد .

ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن پرنده آلوده به ویروس این بیماری ممکن است به انسان منتقل شود به همین علت پزشکان توصیه می کنند در صورتی که با جسد یک پرنده مرده مواجه شدید به هیچوجه به آن دست نزنید چون ممکن است علت مرگ آن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باشد و لمس آن موجب انتقال این بیماری می شود .
ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق خوردن گوشت پرنده منتقل نمی شود به خصوص اگر گوشت پرنده در حرارت بالای 70 درجه پخته شده باشد ، بنابراین توصیه پزشکان این است که در هر صورت گوشت پرندگان به صورت کاملا پخته مصرف شود و برای کندن پوست و پر آنها حتما از دستکش استفاده شود .

بیماری آنفلوانزای پرندگان به علت ماهیت آن بیشتر یک بیماری شغلی محسوب می شود و بیشتر شکارچیان و افرادی که در مرغداریها کار می کنند در معرض خطر این بیماری قرار دارند ، این افراد باید حتما آموزشهای لازم را برای پیشگیری از این بیماری ببینند ، حتما باید هنگام لمس پرندگان دستکش به دست داشته باشند و دهان و بینی خود را بپوشانند .
مهمترین توصیه پزشکان به مردم عادی به خصوص کودکان برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان این است که به هیچوجه به پرندگان مرده دست نزنند و در صورت لمس هر پرنده ای بلافاصله دستهای خود را آب و صابون بشویند .

* همچنین معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی گفته بود : آنفلوآنزای پرندگان که اخیرا در استان مازندران مشاهده شده است ، تحت کنترل دامپزشکی است.
دکتر مسعود هاشم زاده در گفت وگو با خبرنگاران در بجنورد اظهار کرد: اکنون عملیات شناسایی و نمونه برداری گسترده برای پایش شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در مازندران فعال است.
وی افزود: همچنین مبادی ورودی و خروجی جابه جایی فرآورده های خام دامی و دام زنده نیز با کمک نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط در استان مازندران به شدت کنترل می شود.