corn.jpg

نیاز گوشتی کشور 250 هزار تن کاهش یافت

چاپ

خبرگزاری ایسناalt

 در حالی که دولت گذشته همواره بر تولید حدود یک میلیون تنی گوشت قرمز در کشور تاکید می‌کرد، وزارت جهاد کشاورزی پس از راستی‌آزمایی میزان تولید این محصول در هر استان حدود 750 هزار تن و میزان واردات برای تامین نیاز داخل را نیز صد هزار تن اعلام کرد که حدود 250 هزار تن کمتر از آمارهای گذشته است.
وزارت جهاد کشاورزی در دوره گذشته مدیریت خود علیرغم تاکید بر نزدیک شدن به خودکفایی تولید گوشت قرمز در داخل کشور همواره اعلام می کرد سالانه حدود 980 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود و با واردات حدود 100 هزار تنی آن در هر سال نیاز کشور تامین می‌شود.

این درحالی است که آمارهای جدید در وزارت کشاورزی نشان از کاهش حدود 250 هزار تنی نیاز کشور به گوشت قرمز در هر سال دارد. چرا که از سویی به دلیل بالا بودن قیمت گوشت قرمز طی سال‌های گذشته بخشی از ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت مرغ تغییر یافته و البته مهمتر از آن آمارهای نادرست بخش کشاورزی در دولت جدید اصلاح و راستی آزمایی شد.

چرا که حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: سالانه حدود 750 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که با واردات حدود 100 هزار تنی این محصول می توانیم نیاز داخل را به صورت کامل تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد:‌ در سال گذشته 90.6 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شد که امسال به نظر می رسد در همین حدود واردات می‌تواند نیاز کشور را تامین کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: واردات انواع گوشت قرمز عمدتا از کشورهای برزیل و برخی کشورهای همسایه مانند ارمنستان، ترکمنستان و پاکستان صورت می گیرد که البته دام زنده وارد شده از مرزهای پاکستان تنها می تواند در استان سیستان و بلوچستان پرورش، ذبح و در صورت دارا بودن شرایط بهداشتی مصرف شود.
حال که آمارهای تولید در حوزه های مختلف کشاورزی از سوی دولتمردان جدید راستی آزمایی و شفاف شده است، انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار محصولات کشاورزی طرحی جامع برای بهبود کیفیت تولید گوشت قرمز و ساماندهی بازار آن در راستای افزایش سرانه مصرف ایرانیان تهیه و اجرا کند.