wheat.jpg

وابستگی به واردات 20 درصدی "گوشت قرمز "

چاپ

باشگاه خبرنگاران جوانalt

با توجه به نیاز کشورمان سالانه بالغ بر1میلیون 200 هزارتن گوشت قرمز حدود 20 الی 25 درصد وابسته به واردات هستیم که عمده این واردات از کشور برزیل صورت می گیرد .
علی ایرانپورعضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان مطلب فوق افزود :متاسفانه تا به امروز برنامه ای مدون درزمینه خودکفایی گوشت قرمزاز سوی وزارت جهاد کشاورزی اجرایی و عملیاتی نشده است.وی تصریح کرد : اصلاح نژاد دام ،تغذیه مناسب واستاندارد  ،ممانعت از قاچاق دام زنده از مرزهای کشور به خصوص مرزهای غربی و پر کردن ظرفیت های خالی بسیاری از دامداری ها را می توان راهکارهای مناسب در تامین و خودکفایی در گوشت قرمز دانست .

ایرانپور اظهار داشت :در حال حاضر حدود 30 درصد از ظرفیتهای دامداری در کشورمان خالی است که با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته ،امکانات و تجهیزات لازم می توان با افزایش ظرفیت های دامداری به سطحی ازخودکفایی در تامین گوشت قرمز دست یافت .

نماینده مردم اصفهان خاطر نشان کرد : باتغذیه مناسب و استاندارد  دام می توان وزن لاشه ها را حدود 10 درصد افزایش داد که این افزایش 10 درصدی در تامین و جبران 25 درصد گوشت وارداتی تاثیرگذار خواهد بود .

ایرانپور در پاسخ به این سوال که خودکفایی درتامین گوشت قرمز در چه مدت زمان تحقق خواهد یافت اظهار داشت : با یک برنامه ریزی کوتاه مدت در یک پرسه زمانی 2الی 3ساله آینده می توان در راستای خودکفایی موفق شد واز زمان پرورش دام و آمادگی برای کشتارگاه و ورود به بازار مدت زمان خیلی زیادی طول نمی کشد .

وی تصریح کرد : تامین غذای دام باید با هدف افزایش تولید و بهره وری باشد و یک جریره غذایی مناسب که بتواند  کالری مورد نظر دام را تامین کند در افزایش بازدهی تامین و تولید گوشت قرمز تاثیرگذارخواهد بود .