soy.jpg

تولید سالانه 570 هزار تن دانه های روغنی در کشور

چاپ

خبرگزاری ایرناalt
مدیر کل دفتر پنبه، دانه های روغنی و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون سالانه 570 هزار تن انواع دانه های روغنی در کشور تولید می شود که تنها 13.5 درصد نیاز کشور را تامین و مابقی وارد می شود.
محمدرضا درگاهی روز یکشنبه در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تولید دانه های روغنی در کشور 125 هزار تن بوده که این محصولات به سویا، آفتابگردان و پنبه محدود بوده است.

وی سطح زیرکشت دانه های روغنی در سال 57 را حدود 94 هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون سطح زیرکشت دانه های روغنی 300 هزار هکتار و میزان تولید نیز به 570 هزار تن رسیده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر دانه های روغنی گلرنگ، کنجد و کتان در 17 استان و کلزا در 31 استان کشور کشت می شود.

درگاهی بر توسعه مکانیزاسیون در مزارع پنبه تاکید کرد و گفت: امسال 20 دستگاه کمباین برداشت پنبه خریداری شده است که 40 درصد هزینه این ماشین آلات نیز به صورت بلاعوض به کشاورزان داده می شود.

وی تصریح کرد: عملکرد تولید در واحد سطح در محصول چغندر قند نیز در سال 57 برابر 24 تن در هکتار بود که هم اکنون به 42 تن در هر هکتار رسیده است.

وی همچنین از تولید 90 درصد بذر چغندر قند در داخل کشور خبر داد و گفت: هم اکنون 93 درصد مزارع چغندر قند، مکانیزه است.

مدیر کل دفتر پنبه، دانه های روغنی و گیاهان صنعتی گفت: 52 درصد نیاز کشور به نیشکر و 5 درصد نیاز کشور به چغندر قند در داخل تولید می شود.