chick.jpg

ظرفيت توليد شير و گوشت در ايران فراتر از نياز داخلي

چاپ

باشگاه خبرنگاران جوانalt

مديرعامل اتحاديه مرکزي دامداران گفت: ظرفيت توليد شير در ايران فراتر از نياز داخلي و حدود 12،5 ميليون تن است و در بخش گوشت قرمز هم ظرفيت توليد به حدود 1،3 ميليون تن مي رسدکه بيشتر از مرز خودکفايي است.
به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،سعيد سلطاني سروستاني در مصاحبه با راديو اقتصاد گفت: در زماني که جمعيت کشور 36 ميليون نفر بود حدود 80 درصد نياز لبني و گوشت قرمز کشور وارد مي شد و هم اکنون با 76 ميليون نفر جمعيت مي توانيم براي صادرات هم برنامه ريزي کنيم و پارسال

15500 تن شيرخشک صادر کرديم.
مديرعامل اتحاديه سراسري دامداران كشور با اشاره به طرح خوکفايي در توليد گوشت قرمز گفت : اين طرح لوازم خاص خود را دارد و بايد ابزارهاي سياستي و مالي آن هم فراهم شود که هر زمان تحقق يابد اين طرح هم به ثمر مي نشيند و مي توانيم در حوزه دامداري و توليد محصولات لبني ، حماسه
اقتصادي خلق کنيم.
آقاي سلطاني اظهار داشت : براي حمايت از توليد شير و گوشت قرمز كشور بايد امور برنامه ريزي را به تشکل هاي تخصصي اين حوزه بدهيم و نحوه توزيع و قيمت گذاري نهاده
هاي دامي هم ساماندهي شود.

وي افزود: ظرفيت توليد زيادي داريم که بايد فعال شود و به راحتي مي توانيم همه نيازهاي داخلي و گوشت قرمز را تأمين کنيم.
سعيد سلطاني گفت :‌ در ماه‌هاي عادي حدود 85 هزار تن گوشت قرمز در کشور مصرف مي‌شود که در برخي زمان ها مانند ماه مبارک رمضان به حدود 100 هزار تن مي‌رسد.
وي افزود: با جلوگيري از خروج غيرمجاز دام زنده و قاچاق آن
، مي‌توانيم با افزايش ظرفيت توليد، گوشت قرمز مورد نياز کشور را در داخل توليد کنيم.

سلطاني گفت : 10 درصد نياز کشور به گوشت قرمز وارد مي شود که با افزايش بهره وري مي توان برطرف کرد اما بايد قاچاق دام به خارج از کشور حذف شود و کشتار گوساله ها با وزن 17 کيلوگرم به 35 کيلوگرم برسد.