کاربر جدید هستید؟


ورود

رمز ورود را فراموش کرده اید؟ x

قبلا ثبت نام کرده اید؟


ثبت نام

(close)

دان و جوجه ایران

خانهاخباراخبار داخلیدولت از تعیین قیمت دستوری مرغ خودداری کند
دولت از تعیین قیمت دستوری مرغ خودداری کند

صنعت مرغداری کشور یکی از صنایع مهم کشور محسوب می شود؛ هیچ کمبودی در کشور برای تولید مرغ وجود ندارد و حتی ظرفیت تولید مرغ کشور یک و نیم برابر نیاز داخل است.
بنا به گفته عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران، میزان جوجه ریزی در شهریور امسال نسبت به مرداد حدود 10 درصد کاهش یافته و ظرفیت جوجه ریزی کشور 100 تا 125 میلیون قطعه در ماه است؛ نیاز کشور ماهیانه 110 تا 112 میلیون قطعه جوجه ریزی است به طوری که همین میزان جوجه ریزی انجام می شود، تولید بیشتر از این میزان باعث ضرر مستمر تولیدکنندگان می شود؛ وی معتقدست در زمینه تولید مشکلی نداریم و عرضه و تقاضا با هم همخوانی دارد؛ دولت از تعیین قیمت دستوری خودداری کند تا در بازار التهاب ایجاد نشود اگر قیمت ها اصلاح نشود اواخر آبان که تقاضاها بالا می رود با کمبود عرضه روبرو می شویم و شاهد افزایش قیمت ها خواهیم بود.
برومند چهارآئین، عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: اکنون قیمت مرغ در واحدهای تولیدی بین 8 هزار و 800 تا 9 هزار تومان به فروش می رسد و در برخی از استان ها و شهرها مانند گلستان، مازندران و سبزوار قیمت آن حدود 8 هزار و 400 تومان است همچنین قیمت مرغ آماده فروش در استان های مختلف بین 13 تا 13 هزار و 200 تومان بوده و در برخی شهرها بین 12 هزار و 400 تا 12 هزار و 500 است.
وی افزود: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری ها قبل از شروع ماه محرم به 10 هزار و 500 تومان رسید و یک نوسان یک هزار و 500 تومانی داشتیم. اما اکنون قیمت مرغ نسبت به 20 روز قبل کاهش یافته است؛ یکی از دلایل آن کاهش تقاضا است؛ با توجه به شروع مدرسه بخش عمده ای از هزینه های خانوار به تأمین مایحتاج فرزندانشان مانند خرید لوازم التحریر، کیف و کفش اختصاص دارد، در نتیجه تقاضا برای خرید مرغ کاهش یافته و از طرف دیگر با توجه به خنک شدن هوا، وزن گیری مرغ ها در سالن ها افزایش یافته است.

قیمت منطقی مرغ آماده برای مصرف کننده هر کیلوگرم 14 تا 14 هزار و 500 تومان است
چهارآئین تصریح کرد: تعیین قیمت 12 هزار و 900 تومان مورد قبول ما نیست چون تولیدکنندگان نهاده های دامی را با قیمت بالا تهیه می کنند و اگر 10 درصد سود قانونی هم در نظر بگیریم قیمت تمام شده در واحدهای مرغداری 9 هزار و 700 تومان و در بعضی از نقاط به 10 هزار تومان هم می رسد تعیین قیمت غیرکارشناسی به تولیدکنندگان آسیب می رساند؛ قیمت منطقی مرغ آماده برای مصرف کننده هر کیلوگرم 14 تا 14 هزار و 500 تومان است.
تولید از وضعیت مناسبی برخوردار است و عرضه و تقاضا با هم همخوانی دارد
عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران بیان کرد: تولید از وضعیت مناسبی برخوردار است و میزان جوجه ریزی به اندازه کافی انجام می شود؛ خوشبختانه در زمینه تولید مشکلی نداریم و عرضه و تقاضا با هم همخوانی دارد؛ دولت از تعیین قیمت دستوری خودداری کند تا در بازار التهاب ایجاد نشود اگر قیمت ها اصلاح نشود اواخر آبان که تقاضاها بالا می رود با کمبود عرضه روبرو می شویم و شاهد افزایش قیمت ها خواهیم بود.
وی افزود: اقتصاد الزامات خاص، مکانیزم عرضه و تقاضا خود را دارد با دستورالعمل های دستوری نمی توان قیمت تعیین کرد. با توجه به اینکه ساختار مرغداری در کشور خرده مالکی و بازار آن رقابتی است هیچ کدام از مکاتب اقتصادی معروف دنیا ساختار دستوری را توصیه نمی کنند در جایی که بازار رقابتی وجود دارد نباید دولت ورود پیدا کند. همچنین در بازار رقابتی تولیدکنندگان قیمت گذار نیستند، قیمت پذیر هستند.

بازار به فعالان اقتصادی و مکانیزم عرضه و تقاضا سپرده شود
چهارآئین تصریح کرد: مؤلفه های مختلفی برای تنظیم و تعادل در تولید وجود دارد؛ یکی از عواملی که تعادل را در بازار بهم می زند دخالت دولت در امر قیمت گذاری و اعلام کردن قیمت دستوری است. بازار را به فعالان اقتصادی و مکانیزم عرضه و تقاضا بسپاریم تا تولیدکنندگان به رقابت بپردازند.
عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران بیان کرد: توزیع نهاده ها در اختیار پشتیبانی امور دام قرار دارد و با نرخ مصوب دولتی بین تولیدکنندگان توزیع می شود البته تعدادی نیز با اختلاف 13 تا 15 درصدی گران تر از قیمت مصوب از بازار تهیه می کنند خوشبختانه قیمت نهاده ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

نیاز کشور ماهیانه 110 تا 112 میلیون قطعه جوجه ریزی است
وی اظهار کرد: میزان جوجه ریزی در شهریور امسال نسبت به مرداد حدود 10 درصد کاهش یافته و ظرفیت جوجه ریزی کشور 100 تا 125 میلیون قطعه در ماه است؛ همچنین نیاز کشور ماهیانه 110 تا 112 میلیون قطعه جوجه ریزی است که همین میزان جوجه ریزی در ماه انجام می شود، تولید بیشتر از این میزان باعث ضرر مستمر تولیدکنندگان می شود؛ پیش بینی می شود به 117 میلیون قطعه هم برسد.
دان و جوجه ایران به نقل از عصراقتصاد،چهارآئین افزود: کارگروه تنظیم بازار 130 میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه را مصوب کرده است. روزانه 6 هزار و 500 تن گوشت مرغ تولید می شود؛ ماهیانه 180 هزار تن گوشت مرغ برای کشور نیاز است. همچنین سالیانه یک میلیارد و 200 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می شود. ظرفیت تولید جوجه یک روزه و گوشت مرغ بیش از یک و نیم برابر نیاز داخل است.

  • چهارشنبه، 3 مهر 1398 - 12:34

نظر شما

نظر شما