chick.jpg

مرغ هایی که صاحبانشان را به قفس می فرستند

چاپ

خبرگزاری ایرناalt
شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد 32 واحد مرغداری دارد که به گفته ی نماینده اتحادیه مرغداری های این شهرستان، صاحبان برخی از این مرغداری ها در زندان و شماری از آنها در آستانه ورشکستگی هستند.
محمد، جوان 34 ساله کهگیلویه ای، صاحب یک مرغداری در حومه شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه است که به گفته ی خودش، هست و نیست زندگی اش را برای راه اندازی این مرغداری به خطر انداخت اما اکنون امیدی به کسب و کارش ندارد.او مقدار زیادی تسهیلات از بانک دریافت کرد تا مرهمی بر زخم بیکاری اش بگذارد اما گویا از چاله به چاه افتاده است.

محمد خود را برای رفتن به زندان آماده می کند چون در کارش شکست خورده است.
وی تنها مرغداری نیست که با چنین مشکلی روبرو شده است بلکه آنطور که نماینده اتحادیه مرغداری های این شهرستان می گوید شمار زیادی از مرغداری های این شهرستان چنین مشکلی دارند.
'عباس جوشن' نماینده اتحادیه مرغداران شهرستان کهگیلویه با اشاره به وجود 32 واحد مرغداری در این شهرستان افزود: مسوولان بعضی از این مرغداری ها در زندان و برخی از این واحدهای تولیدی نیز درآستانه ورشکستگی هستند.

وی گفت: این افراد به دلیل بازپرداخت نکردن به موقع تسهیلات دریافتی و راکد ماندن واحدهای تولیدی خود در زندان به سر می برند.
جوشن با بیان اینکه تولید کنند گان مرغ در تامین سوخت مشکلات زیادی دارند افزود: شرکت پخش فرآورده های نفتی، سوخت مورد نیاز واحد های تولیدی را تامین نمی کند.
وی تصریح کرد: هر واحد مرغداری در طول سال بیش از 10 هزار لیتر سوخت نیاز دارد.

جوشن با اشاره به فاصله نزدیک مرغداری های این شهرستان با خطوط لوله گاز ابراز داشت: برای پایین آوردن تلفات و کاهش هزینه ها واحدهای تولیدی مرغداری لازم است از نعمت گاز طبیعی بهره مند شوند.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه نیز با اشاره به جوجه ریزی 450 هزار قطعه ای مرغداری ها در طول سال گفت: 27 مرغداری فعال شهرستان ظرفیت تامین گوشت سفید بازارهای چهار شهرستان کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی را دارند.

'محمد رازی پور' با تاکید بر همکاری نیروی انتظامی و تعزایرات حکومتی در جلوگیری از ورود مرغ کشتار روز به شهرستان افزود: 52 درصد مرغ مورد نیاز شهرستان از استان های همجوار وارد می شود.
وی با بیان اینکه جوجه واحدهای تولیدی مرغ از فاصله یکهزار و 500 کیلومتری خریداری می شود افزود: به دلیل نبود سیستم مرغداری مادر در فصل گرما و سرما تولید کنندگان متحمل هزینه های سنگینی می شوند.

رازی پور گفت: با توجه به اینکه 50 درصد هزینه مرغداری ها صرف خرید تجهیزات می شود ضروری است بانک کشاورزی تسهیلات لازم را به این واحدها ارائه دهد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: تولید مرغ در سطح استان به صورت سنتی انجام می شود و در هر دوره تولید کنند گان متحمل هزینه های زیادی می شوند.

سید' علی لاهوتی ' با تاکید بر افزایش کیفیت تولید مرغ از سوی تولید کنندگان افزود: نگاه تولید کنندگان مرغ در سطح استان باید به سمت توسعه اقتصاد پایدار تغییر کند.
وی با اعلام آمادگی کامل پشتیبانی امور دام از واحدهای تولیدی مرغداری شهرستان کهگیلویه گفت: مجموعه مدیریت او، نهاده های مورد نیاز واحدهای تولیدی را تامین و مشکلات آنها را پیگیری خواهد کرد.
فرماندار کهگیلویه نیز در این راستا فعال کردن بخش خصوصی برای توسعه پایدار و اشتغالزایی در شهرستان را ضروری خواند و گفت: واحدهای تولیدی مرغ در این راستا نقش مهمی دارند.
'ابراهیم جعفری ' افزود: برای مقابله با افراد سودجو ودلالان، اتحادیه مرغداران شهرستان باید فعالیت خود را بیشتر کند.
وی با اشاره به آموزش مرغداران برای مبارزه با بیماری گفت: بیمه ها باید میزان تلفات واحدهای مرغداری را به موقع پرداخت کنند.
جعفری تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده مرغداری هایی که فاصله زیادی با خط لوله گاز ندارند با همکاری جهاد کشاورزی در اولویت گازرسانی هستند.

وی با اشاره به جمعیت 153 هزار نفری شهرستان کهگیلویه عنوان کرد: تنها راه توسعه این شهرستان توسعه بخش کشاورزی است.
اگرچه مسوولان هم به چالش های مرغداری ها اشاره می کنند هم به ضرورت حل این چالش ها، هم اینکه هر یک راه حلی برای رفع این مشکلات دارد اما ممکن است مشکل از آنچه این مسوولان می گویند عمیق تر باشد.

بسیاری افراد، مراقبت از هر امر ظریفی را به بزرگ کردن یک جوجه مرغ همانند می کنند اما صنعت ضعیف و کوچک پرورش مرغ کهگیلویه، هم اکنون و پس از سه دهه هنوز به پشتیبانی های دولت نیاز دارد.
این پشتیبانی ها می تواند به ایجاد و توسعه زیرساخت هایی مانند برق و گاز، تامین فرصت به صاحبان مرغداری های بدهکار به بانک ها و نهادهای دولتی برای بازپرداخت تسهیلات و نهاده های دامی، نرخ بندی مناسب مرغ، کمک به صادرات محصول، راه اندازی واحدهای بسته بندی گوشت برای توسعه صادرات و ارائه آموزش ها باشد.