chick.jpg

تولید 6 درصد از کل تولیدات دامی کشور در آذربایجان غربی

چاپ

خبرگزاری ایاناalt

آذربایجان غربی با داشتن 2.6 درصد از مساحت کشور، بیش از شش درصد از تولیدات دامی کل کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تأمین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از احتیاجات پروتئین دامی سایر استان‌ها را نیز تأمین می‌کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: استان آذربایجان غربی دارای آب و هوایی مناسب با بارندگی‌های خوب (از 150 میلی‌متر تا 400 میلی‌متر) است. وجود این بارش‌ها، جریان رودخانه‌های دائمی و فصلی و آب‌های زیرزمینی، خاک حاصلخیز، مزارع وسیع نباتات علوفه‌ای، دارا بودن نژادها و اکوتیپ‌های مختلف دامی (دام سبک و سنگین) سازگار با اقلیم منطقه و سایر عوامل، باعث رونق دامپروری شده است.

سیدفضل‌اله قریشی افزود: این استان با داشتن 2.6 درصد از مساحت کشور؛ بیش از شش درصد از تولیدات دامی کل کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تأمین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از احتیاجات پروتئین دامی سایر استان‌ها را نیز تأمین می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: صنعت دام استان با تولید میزان بالای محصولات دامی در کنار ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بخش قابل توجهی از مردم استان، نقش مهم و مؤثری را در فرایند توسعه استان ایفا می‌کند.
قریشی ادامه داد: آذربایجان غربی در سال 90 با تولید بیش از 60 هزار تن گوشت قرمز و 552 هزار تن شیر خام و 63 هزار تن گوشت سفید از استان‌های مطرح در تولیدات دامی است.
وی تصریح کرد: بیش از 80 درصد محصولات دامی استان در سیستم روستایی و عشایری تولید می‌شود.
این مقام مسئول در پایان یادآور شد: در حال حاضر در استان 283 واحد گوساله پرواری صنعتی با ظرفیت 41 هزار و 828 رأس، 339 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 17 هزار و 500 رأس گاو شیری مولد و 614 مرغداری گوشتی با ظرفیت بیش از 11 میلیون قطعه دارای پروانه بهره‌برداری هستند.