میزان دریافت شیرخام از دامداران مبتنی بر سطح مصرف است

چاپ

خبرگزاری ایرناalt

 مشاور انجمن صنایع لبنی کشور به میانگین کاهش 16 درصدی مصرف شیر اشاره کرد و گفت: میزان شیرخام دریافتی صنایع از دامداران مبتنی بر میزان مصرف است ، بنابراین با افزایش مصرف شیر، دریافتی صنایع نیز افزایش می یابد.
ˈحسین چمنیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به ادعای برخی مبنی بر این که کارخانجات لبنی از دریافت شیر خام از دامداران امتناع می کنند اشاره کرد و افزود: به طور قطع با کاهش مصرف محصولات لبنی، دریافت شیرخام از دامداران نیز کاهش می یابد.
چمنی تاکید کرد: صنایع لبنی با هزینه های سربار همچون استهلاک دستگاه ها، نیروی انسانی و انرژی مواجه هستند، بنابراین درصورتی که بازار کشش تولید داشته باشد، صنایع نیز شیرخام بیشتری از دامداران خریداری می کنند، اما با کاهش مصرف این امر امکان پذیر نیست.

وی با بیان اینکه تمامی صنایع لبنی کشور زیر ظرفیت تولید فعالیت دارند، افزود: هم اکنون در کشور حداقل دو تا سه برابر وضعیت موجود، ظرفیت تولید و عرضه به بازار وجود دارد که عدم استفاده از این ظرفیت ها برای شرکت های تولیدی زیان بار خواهد بود.

مشاور انجمن صنایع لبنی اضافه کرد: از دامداران توقع داریم، در صورت بروز مشکلات، دلیل اصلی و ریشه مشکل را مطرح کرده، نه این که شرکت ها را به کاهش دریافت شیرخام متهم کنند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دامداران به دنبال مجوز عرضه توزیع شیرفله ای در بازار مصرف هستند که این موضوع علاوه بر ایجاد خطرات بهداشتی و سلامتی برای جامعه، ضربه ای برای صنایع لبنی کشور به شمار می رود.

وی درخصوص افزایش قیمت محصولات لبنی افزود: دامداران حلقه متصل به صنایع لبنی هستند، بارها عنوان شده است که در صورت افزایش نرخ شیرخام، قیمت محصولات نیز افزایش می یابد که ادامه این روند کاهش مصرف را برای خانوارها در پی خواهد داشت.

به گفته ی چمنی، در شش ماه نخست امسال صنایع لبنی متضرر شدند و پس از مهرماه سالجاری صنایع لبنی با حاشیه سود حداکثر 2.5 درصدی توانسته اند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی افزود: صنایع لبنی تاثیری در 90 درصد هزینه های تمام شده تولید محصولات لبنی ندارند، به طوری که 70 درصد هزینه ها مربوط به شیرخام ، 15 درصد بسته بندی ، 3 درصد انرژی، 4 درصد نیروی انسانی و بخشی نیز به مرتبط با واردات مواد اولیه است.

وی ادامه داد: به طور مشخص، صنایع لبنی تنها در هشت تا 10 درصد هزینه های تمام شده تولید همچون کاهش مصرف انرژی که در اختیار صنایع است، نقش دارند.

وی گفت: این در حالیست که در مدت دو سال گذشته در بحث افزایش بهره وری، چهار درصد هزینه ها از طریق کاهش مصرف انرژی و سایر عوامل افزایش دهنده بهره وری جبران شده است، که در غیراین صورت این چهار درصد نیز باید به قیمت تمام شده محصولات اضافه می شد.

وی بیان کرد: برخی انتظار دارند، صنایع لبنی محصولات فرآوری شده را گران تولید کنند و ارزان بفروشند که این امر برای ادامه روند تولید امکان پذیرنخواهد بود.

چمنی در بحث تامین مواد اولیه نیز گفت: در بخش تامین مواد اولیه از جمله شیرخام یا بسته بندی به دلیل کاهش فشار تقاضا مشکلی نداریم.

وی میزان صادرات محصولات لبنی کشور را 10 درصد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 90 درصد تولید و فرآوری محصولات لبنی در داخل کشور مصرف می شود.

مشاور انجمن صنایع لبنی کشور گفت: میانگین مصرف لبنیات در کشور 16 درصد کاهش یافته ، اما نسبت به چند ماه گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است.

وی به تولید کمتر از 50 درصدی ظرفیت تولید محصولات لبنی کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 12 میلیون تن ظرفیت فرآوری محصولات لبنی در کشور وجود دارد که متاسفانه هم اکنون در بهترین شرایط بین پنج تا 5.5 میلیون تن در کشور فراوری انجام می شود.