soy.jpg

سهم 50 هزار تنی عشایر در طرح خودکفایی گوشت

چاپ

خبرگزاری فارسalt

رئیس سازمان امور عشایر ایران از برنامه عشایر برای افزایش 50 هزار تنی گوشت قرمز در طرح خودکفایی خبر داد.
جهانشاه صدیق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه نقش عشایر در طرح خودکفایی که اخیراً به تصویب رسیده است تا چه اندازه است، گفت: بحث خودکفایی گوشت در جامعه عشایری هم دنبال می‌شود، تفاهمنامه‌ای را به مبلغ 10 میلیارد تومان با صندوق توسعه حمایت از کشاورزی  امضاء کردیم که با سرمایه‌گذاری در دو استان خراسان شمالی و خراسان رضوی 1800 تن به تولید پایه گوشت قرمز در این دو استان اضافه شد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: البته 10 میلیارد تومان تسهیلات هم دوباره به  صندوق توسعه حمایت از کشاورزی برای ارائه تسهیلات مجدد برگشت داده شده است.

صدیق‌ ادامه داد: پیگیری زنجیره تولید یعنی پروار بندی و بازاریابی جزو برنامه‌های خودکفایی گوشت در امور عشایر است زیرا معتقدیم تولیدکننده را نباید رها کرد و تا فروش محصول باید حمایت کرد.

 *افزایش 5 میلیون راس دام عشایر

وی گفت: با اجرای طرح خودکفایی در سال پنجم می‌توانیم حداقل 5 میلیون رأس را تحت پوشش این طرح ببریم و اگر هر راس دام حداقل 10 کیلوگرم افزایش گوشت داشته باشد حداقل پنجاه هزار تن به تولید گوشت عشایر اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر جامعه عشایری سالانه 180 هزار تن گوشت تولید می‌کند که در سال پنجم طرح به 230 هزار تن گوشت قرمز خواهد رسید.

صدیق در پاسخ به اینکه مشکل اجرای این طرح چیست، گفت: عمده مشکلات ما تسهیلات است، با 10 میلیارد تومانی که پرداخت شد تنها توانستیم طرح خودکفایی گوشت را در دو استان کشور اجرا کنیم و آن هم در سطح محدود و اگر این اعتبار افزایش یابد گستره اجرای طرح نیز بیشتر خواهد شد.

به گزارش فارس برنامه خودکفایی گوشت در کشور کلید خورده است و بر این اساس سال آینده کشور باید علاوه بر تامین داخل، صادر کننده هم باشد. در همین زمینه عشایر کشور که دام‌هایشان از مراتع خدادادی تعلیف می‌کنند به این خودکفایی می‌تواند کمک کند.