chick.jpg

نرخ مصوب 930 تومانی شیر خام کاهش ضرر تولیدکنندگان را در پی دارد

چاپ

خبرگزاري ايرناalt

تهران - مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: با توجه به هزینه های تمام شده تولید، تعیین نرخ 930 تومانی شیر خام موجب کاهش بخشی از ضرر تولیدکنندگان این محصول می شود.
[نرخ مصوب 930 تومانی شیر خام کاهش ضرر تولیدکنندگان را در پی دارد]
ˈسعید سلطانی سروستانیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با وجود افزایش قیمت نهاده های دامی در بازار مصرف، قیمت تمام شده هر کیلوگرم شیر خام بیش از یک هزار تومان است که با مصوبه جدید، شیر خام با قیمت 930 تومان بخشی از ضرر و زیان تولیدکنندگان جبران خواهد شد.

بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم شیرخام با داشتن بار میکروبی 100 هزار و چربی 3.2 درصد 930 تومان تعیین شد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران شیری تاکید کرد: قیمت تمامی محصولات لبنی بر اساس قیمت جدید مصوب شیر خام توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می شود.

وی گفت: به طور قطع قیمت شیر خام با کیفیت باعث ضرر تولیدکنندگان صنایع لبنی نیست، چرا که با تولید خامه و کره با کیفیت سود چند برابری عایدشان می شود.

سلطانی تصریح کرد: طبق تفاهم نامه ای که در 14 بند با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد، مقرر شد نرخ شیر خام بر اساس افزایش قیمت نهاده ها و هزینه های تمام شده تولید محاسبه و تعیین شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون هر کیلوگرم نهاده دامی همچون جو با قیمت 700 تومان و ذرت 740 تومان، کنجاله سویا یک هزار و 150 تومان و سبوس 460 تومان در بازار مصرف به فروش می رسد.

سلطانی گفت: در حال حاضر بخشی از نهاده مورد نیاز دامداری های کشور با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت جو 590 تومان، ذرت 600 تومان، کنجاله سویا 900 تومان و سبوس 250 تومان تامین و در اختیار دامداران قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: در صورت ادامه روند توزیع نهاده ها با قیمت مناسب هزینه های تولید نیز کاهش می یابد که همین امر موجب افزایش تولید شیر خام و اشتغالزایی می شود.

وی از مسئولان و دستگاه های ذیربط خواست تا برای بی اثر کردن تحریم های خارجی بیش از گذشته تولید داخلی به ویژه تولید شیر و گوشت کشور را مورد حمایت قرار دهند.

به گفته وی، پیش از این شیر خام با بار میکروبی یک میلیون و 3.2 درصد چربی با قیمت پایه 750 تومان عرضه می شد که با تقاضای برخی کارخانجات، شیر خام با کیفیت و با بار میکروبی 100 هزار و چربی 3.2 درصد، یک هزار ریال افزایش قیمت داشته که با هزینه حمل و نقل حدود 880 تومان در محل کارخانجات به فروش می رسید.

وی ادامه داد: همین موضوع موجب گلایه مندی کارخانجات و صنایع لبنی از افزایش قیمت شیر خام و متهم کردن دامداران به گران فروشی شده بود، در حالی که در تمامی کشورهای دنیا نرخ شیر خام با کیفیت بالا با شیر خام بار میکروبی یک میلیون تفاوت دارد.