chick.jpg

کشت کلزا بجاي پياز و سيب زميني در تناوب غلات

چاپ

alt

خبرگزاري ايانا

رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: کلزا بجاي محصولات پر مصرف آبی همچون پياز و سيب زميني در اراضي اين استان در تناوب غلات کشت مي شود.

به گزارش ایانا ، دکتر مسعود محمديان در حاشيه برداشت کلزا از مزارع بخش ايلخچي در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد : اين استان يکي از مراکز مهم توليد کلزا در کشور است و اراضي بخش ايلخچي در شهرستان اسکو یکی از قطب های مهم توليد اين محصول در 

استان به شمار مي رود.

وي با بیان اینکه ميزان توليد در واحد سطح در اراضي بخش ايلخچي بيشتر از ساير شهرهاي استان است افزود: تبريز با کاشت 910 هکتار مقام اول و شهرستان اسکو با کاشت 850 هکتار کلزا مقام دوم از لحاظ سطح زير کشت قرار دارد.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان متوسط توليد کلزا در استان را يک هزار و 700 کيلوگرم در هر هکتار دانست و گفت: اين ميزان در شهرستان اسکو دو تن است که از اين لحاظ رتبه اول استاني را به خود اختصاص داده است.

دکتر محمديان بزرگترين مشکل استان در بخش کشاورزي را کم آبي و خشکسالي هاي رخ داده دانست و گفت: پس روي درياچه اروميه و شور شدن چاه ها و زمين هاي کشاورزي باعث شده توجه به اصلاح الگوي کشت بيش از پيش مورد توجه کشاورزان و بهره برداران قرار گرفته و محصولاتي با نياز آبي کم در مزارع کشت و توليد شود.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان اسکو نیز با بیان اینکه روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود گفت: برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از ۳۰ میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک می باشند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می شود.

مهندس حسن ایمانی با بیان اینکه كنجاله كلزا يكي از منابع غذايي مهم و شناخته شده در بخش دام كشورمی باشد ادامه داد: کشت و كاربرد كنجاله كلزا نيازمند فرهنگ سازي است .

وی با بیان اینکه کلزا در تناوب هر محصولي که اجازه تهيه بستر مناسب بذر، کشت و اجتناب از بيماري هاي خاکزي را فراهم مي سازد، رشد مي کند ادامه داد: کلزا در تناوب با ساير محصولات به ويژه غلات قرار مي گيرد و در کنترل بيماري ها، آفات و علفهاي هرز مزارع مؤثر مي باشد. مهندس ایمانی با بیان اینکه آزمايشهاي انجام شده نشان داده است که عملکرد به دست آمده از گندم کشت شده پس از کلزا حدود 10% بيشتر از عملکرد زراعت گندم پس ازآيش است افزود: برداشت زود هنگام این محصول و استفاده دوباره از زمین برای کاشت سایر محصولات کشاورزی از جمله عوامل اصلی افزایش سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان می باشد.