-
Authorعماد نصیری
-
نظر ها0 Comments
-
Category
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش سرانه مصرف گوشت گوسفندی از ۱۲ کیلوگرم به ۸ کیلوگرم خبر داد.
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به کاهش ۱۵ هزار تومانی گوشت قرمز در دو هفته گذشته گفت: افزایش قیمت گوشت در ابتدای ماه ناشی از تعطیلات چند روزه و نداشتن مجوز بود که سبب تشنج بازار شد، اما طی دو هفته اخیر این نرخ تا ۲۰ هزار تومان کاهش یافته است.
وی افزود: قاچاق دام از کشور نسبت به سالهای گذشته بسیار محدود شده است و امسال نیروهای مرزبانی کشور توانستند به شکل خاص قاچاق دام را کنترل کنند، اما مرز مشترک ما در غرب کشور زیاد است و همه جا قابل رصد نیست و این مقدار از قاچاق هم چشمگیر نیست.
ملکی از کاهش سرانه مصرف گوشت گوسفندی از ۱۲ کیلوگرم به ۸ کیلوگرم خبر و ادامه داد: در ابتدای ماه شاهد افزایش قیمت خاصی در بازار گوشت بودیم که آن هم به دلیل نیامدن ماشین، تعطیلات و نداشتن مجوز بود که باعث شد بازار متشنج شود. اما طی دو هفته اخیر ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان کاهش قیمت داشتیم.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: گوشتی که در میادین عرضه میشود گوشتی نیست که در مغازهها عرضه میشود. در میادین گوشت به صورت انبوه توزیع میشود و تیراژ بالاست و شاید بتوانند در قیمتها تعدیل ایجاد کنند؛ اما گوشتی که وارد مغازه میشود یقیناً کیفیت بالاتری دارد و مشتری پسندتر است.
وی افزود: در سطح شهر مغازه دارها شقه بدون دنبه گوشت گوسفندی را بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان تهیه و با ۱۰ درصد سود در حدود ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تومان در نقاط مختلف تهران به مشتریها عرضه میکنند.
ملکی اضافه کرد: قیمت گوشت در بازار را عرضه و تقاضا تعیین میکند در مواردی که عرضه بیشتر باشد یقیناً در قیمتها تأثیر میگذارد و قیمت کاهشی است و اگر عرضه کم باشد معمولاً کمی بازار را به چالش میکشد.
وی در ادامه گفت: البته ممکن است برخی از مناطق مرفه نشین توان بیشتری در خرید گوشت داشته باشد و برخی از مناطق محروم توان خرید گوشت شأن کمتر باشد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی افزود: در تهران یک مکانی به نام میدان بهمن وجود دارد که مرکز پخش است و فقط مردم برای خرید به آنجا مراجعه نمیکنند بلکه بسیاری از مغازه دارها هم خریدشان را از آنجا انجام میدهند. ممکن است همه مشتریها از خرید در آن مرکز راضی نباشند. هر مغازه داری مشتری خاص خودش را دارد که مشتری به شکل فلهای از مغازه دار گوشت را تهیه میکند و راضی هم است.
وی ادامه داد: در سه ماه آینده با توجه به شواهد هواشناسی هوای سردی را خواهیم داشت. پس بهتر است که داشتههایمان را حفظ کنیم و از مرزبانی کمک بگیریم تا گوشت از مرزها خارج نشود. امور پشتیبانی دام، دامهای مازاد دامداران را خریداری و ذبح کند و برای ماههای آینده ذخیره کنند تا اگر اتفاقات خاصی مانند زلزله و سیل و … پیش آمد ذخایرمان پر باشد و در آن مقطع که نیاز داریم از آنها استفاده کنیم.
ملکی گفت: افرادی هستند که میخواهند کار صادرات انجام دهند. شرایط برای صادرات گوشت به هیچ عنوان مساعد نیست و قطعاً نیاز کشور به گوشت در چند ماه آینده زیاد است از طرفی اگر بخواهیم گوشت وارد کنیم، قیمت گوشت وارداتی نزدیک به قیمت تولید داخل است. بهتر است که داشتههایمان را حفظ کنیم، چون مدعی هستیم که بهترین نوع گوشت گوسفندی دنیا در ایران تهیه میشود.
زیان ۶ هزار تومانی تولیدکنندگان به ازای هر کیلوگرم دام زنده
رئیس هیات مدیره انجمن گاوداران با اشاره به اینکه تولیدکنندگان در فروش هر کیلو گوشت(با توجه به نرخ گذاری دستوری دولت)۶هزارتومان ضرر می کنند،گفت:ادامه این روند تولید را دچار آسیب جدی می کند.
سیداحمد مقدسی اظهار داشت: ستاد تنظیم بازار به منظور حذف واسطهها و اتصال زنجیرههای تولید به یکدیگر برای تنظیم بازار داخل، از شرکت پشتیبانی امور دام خواسته برای تأمین ذخایر گوشت اقدام به خرید توافقی از دامداران کند.
وی با بیان اینکه هنوز قیمتی برای این خرید تعیین نشده است، گفت: ما در این زمینه دو پیشنهاد را مطرح کردهایم، اول اینکه قیمت تمام شده هر کیلوگرم گوشت گوساله نر زنده ۴۴ هزار تومان است که این مساله باید در خرید توافقی گوشت توسط شرکت پشتیبانی امور دام مورد توجه قرار بگیرد.
مقدسی اضافه کرد: بنابراین اگر گوشت به صورت گرم، بدون استخوان پنج تکه، بدون قلوه گاه و شرینگ شده باشد، قیمت هر کیلوگرم آن ۱۱۸ هزار تومان تمام میشود. همچنین اگر شرکت پشتیبانی بخواهد گوشت گرم را با قلوه گاه و بدون استخوان خریداری کندو به مردم عرضه کند قیمت آن ۱۰۷ هزار تومان تمام میشود در حالی که همین الان اگر بخواهند گوشت را به صورت منجمد وارد کنند ۱۴۰ هزار تومان تمام میشود.
وی افزود: همچنین درخواست دوم ما این است که صنایع بسته بندی وارد فرآیند خرید شوند چرا که برخی همکاران ما توان کشتار دام و ارائه آن را به دولت دارند اما برخی دیگر قادر به چنین کاری نیستند و حضور صنایع بسته بندی در این زمینه لازم است.
مقدسی ادامه داد: صنایع بسته بندی زنجیره کاملی دارند که شامل کشتارگاه تا بسته بندی است و میتوانند دام را به صورت زنده از دامداران خریداری کنند و فرآیند کشتار و بسته بندی را انجام دهند.
دان و جوجه ایران به نقل از مهر،وی همچنین با اشاره به زیان دامداران در عرضه محصول تولیدی خود گفت: در حال حاضر میانگین گوشت گوساله نر زنده در کشور ۳۸ هزار تومان است در حالی که برای دامدار ۴۴ هزار تومان تمام میشود و ادامه این روند تداوم تولید را در معرض تهدید قرار میدهد.
-
چهارشنبه، 21 آبان 1399 - 13:01