معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: دلالی چالش صنعت مرغ استان سمنان است و امروز باید زنجیره تولید در صنعت مرغ تکمیل شود.
مصطفی شاهحسینی، یکی از مهمترین چالشها، مسائل و مشکلات صنعت مرغ استان سمنان را عدم استقرار
زنجیره تولید در صنعت مرغ، وجود پدیده دلالی و مشکلات عرضه داخلی صنعت مرغ، بالا بودن هزینه تولید، مشکلات مربوط به صادرات، مشکل بهرهوری نازل و چالش در انتقال تکنولوژی، فرآوری در صنعت مرغ، مدیریت تولید و عدم رعایت سهمیه جوجهریزی و بروز عدم تعادلهای منطقهای و ملی عنوان کرد.
وی در تعریف اجرای طرح مرغ سایز استاندارد بیان داشت: این طرح، کاملاً معقول و استاندارد بوده و سالهاست در جهان در حال اجراست و مرغ سایز با توجه به نوع مصرف گوشت مرغ با وزنهای متفاوت وارد بازار میشود؛ خوشخوراک و خوشپخت است و چربی کمتری در لاشه آن وجود دارد.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: پرورش مرغ سایز اقتصادیتر است و علاوه بر دارا بودن طعم و کیفیت مناسبتر، ارزش تغذیهای بسیار بالایی داشته و از سلامت بیشتری برخوردار است؛ از اینرو، باید به این نوع تولید توجه شود.
وی به چند اثر و مزیت اقتصادی تولید مرغ سایز اشاره کرد و گفت: از مزیتهای اقتصادی آن، کاهش ضریب تبدیل دان به گوش مرغ و نیاز کمتر به واردات ذرت، بهبود کیفیت لاشه، کاهش قیمت تمامشده در واحد محصول تولیدی، نیاز به نقدینگی کمتر و کاهش تلفات است.
شاهحسینی فرآیند اجرای طرح را شناسایی واحدهای پیرو با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان و آموزش مدیران عنوان کرد و افزود: تولید مرغ سایز و سالم به میزان حداقل 20 درصد از کل تولید استان، فراهم شدن شرایط لازم برای صادرات مرغ حداقل به میزان 10 هزار تن، تربیت حداقل 20 نفر از مهندسان بسیجی در مرحله اول اجرای طرح در حوزه تولید مرغ سایز و سالم از دستاوردهای اجرای طرح تولید مرغ سایز و سالم است.
70 درصد تولیدات گوشت مرغ سمنان صادر میشود
مصطفی شاهحسینی همچنین با اشاره به برگزاری همایش صنعت مرغ در اواخر سال گذشته اظهار داشت: ترویج تولید مرغ با همکاری جهاد کشاورزی و بسیج کشاورزی پیگیری و در حال انجام است.
وی افزود: استان سمنان 401 واحد مرغ گوشت صنعتی دارد که در رتبه 17 در کل کشور بوده و در زمینه پرورش مرغ تخمگذار نیز 35 واحد در این استان فعال است و در سایر درآمدهای مرتبط با مرغ، 666 واحد طیور و سایر ماکیان در استان فعالیت میکنند.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: تولیدات طیور استان در محصولات منتخب گوشت مرغ، سالانه 49 هزار تن صادرات بوده که 70 درصد تولیدات گوشت مرغ با توجه به جمعیتی که در استان سمنان داریم، از استان خارج و به ویژه به استان تهران صادر میشود و تخم مرغ نیز50 درصد مازاد بر مصرف داریم.
شاهحسینی اظهار داشت: سیاستها و استراتژیهای سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در حوزه صنعت مرغ، تأکید بر زنجیره تولید صنعت مرغ، فرآوری در افزایش ارزش افزوده، تولید مرغ سایز استاندارد، صادرات مرغ و تخم مرغ است که همه اینها در بحث هزینههای تولید که مرغدار متحمل میشود، تأثیرگذار است.
وی اهمیت اقتصادی پرورش طیور را در ضریب تبدیل مناسب و سرعت رشد بالا، درصد بالای لاشه، سهولت پرورش، سهولت تغذیه طیور و برگشت سریع سرمایه عنوان کرد.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، دستاوردهای همایش صنعت مرغ استان را که در اسفندماه سال 94 برگزار شد، توجه به جایگاه قانونی تولید مرغ سایز، ارائه دستورالعمل کاهش وزن کشتار و دستورالعمل کاهش سن پرورش عنوان کرد.
شاهحسینی گفت: در دنیا پرورش مرغ در ابتدا با سن 70 روز و سپس به 65، 60، 55 و 50 روز و در کشورهای پیشرفته تا 35 روز پرورش مرغ انجام میگیرد و در کشور ما 50 تا 55 روز است که تلاش داریم که این میزان را به 40 تا 42 روز پرورش مرغ کاهش دهیم.
منبع: فارس