احتمال افزایش 20 درصدی قیمت شیرخام

چاپ

خبرگزاری ایسناalt

 مشاور انجمن صنایع فراورده های لبنی با اشاره به این که حذف ارز مرجع واردات کره در شرایط کنونی تصمیم درستی نیست، گفت: این تصمیم باعث افزایش دستکم 20 درصدی قیمت پایه شیرخام خواهد شد.
حسین چمنی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تاثیر حذف ارز مرجع واردات کره روی قیمت شیرخام و فرآورده های لبنی توضیح داد: با توجه به این که کره از جمله مشتقات شیرخام است هرگونه افزایش قیمت آن باعث افزایش قیمت شیرخام نیز خواهد شد.

وی افزود: براساس محاسبات انجام شده حذف ارز مرجع واردات کره بدون احتساب سایر مولفه ها باعث افزایش 20 درصدی قیمت پایه شیرخام و در نتیجه افزایش 14 درصدی قیمت فرآورده های لبنی خواهد شد.

او با اشاره به تاثیر 70 درصدی قیمت شیرخام در قیمت تمام شده فرآورده های لبنی اظهار کرد: حذف ارز مرجع واردات کره می تواند به افزایش بیش از پیش قیمت انواع محصولات لبنی موجود در بازار منجر شود که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم فروش کارخانه ها نیز با افت بیشتری نسبت به سال گذشته مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت به تازگی اعلام کرد که ارز مرجع برای واردات کره حیوانی حذف شده است. کره گیاهی به دلیل تعرفه 54 درصدی واردات چندانی ندارد و ارز مرجع از ابتدا نیز به آن تعلق نمی گرفت اما سالانه چندین هزار تن کره حیوانی وارد کشور می شود که در سال گذشته این محصول با ارز مرجع وارد می شد و هم اکنون براساس تصمیم جدید ارز مرجع واردات آن حذف شده است. در همین حال ارز مرجع برای واردات روغن خام نیز حذف شد.