تمهیدات لازم برای مبارزه با سن گندم کرمانشاه اندیشیده شد

چاپ

خبرگزاری ایسناalt

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: تمهیدات لازم برای مبارزه با سن گندم در استان اندیشیده شده است.
مهندس «فرهاد شریفی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کرمانشاه، با بیان این‌که بازدید از اماکن زمستان گذران نشان‌دهنده‌ی افزایش چهار برابری جمعیت آفت سن نسبت به سال پیش بود، اظهار کرد: تمهیدات لازم برای تأمین سموم مبارزه با این آفت در سطح استان اندیشیده شده است.

به گفته‌ی وی، با توجه به اهمیت مبارزه با این آفت، تاکنون 40 هزار لیتر سم دلتامترین به استان وارد شده است و هیچ مشکلی در خصوص تأمین سم استان وجود ندارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، افزود: 500 کارشناس بخش خصوصی و 100 کارشناس بخش دولتی در قالب 115 کلینیک دولتی و خصوصی در بخش مبارزه با این آفت در استان فعالیت می‌کنند.

شریفی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی در خصوص ریزش سن و یا وجود بیماری زنگ در مزارع استان نرسیده است.

وی با بیان این‌که آفت سن مهم‌ترین و اصلی‌ترین آفتی است که هر سال بخش فراوانی از مزارع کشور با آن روبرو می‌شوند، افزود: این سن از نظر کمی و کیفی مزارع گندم را تحت تاثیر قرار می‌دهد تا آنجا که در صورت آلودگی مزارع به آن گندم تولیدی خاصیت پخت نان خود را از دست می‌دهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: سن گندم هم‌چنین سبب کاهش میزان پروتئین گندم و در مجموع سبب از میان رفتن محصول می‌شود.

شریفی سپس از زنگ گندم به عنوان یک بیماری قارچی یاد کرد که هر چند سال یک بار و به دنبال بارندگی‌های فراوان و رطوبت کافی زمین زراعی و دمای بین 13 تا 15 درجه سانتیگراد اپیدمی می شود.

وی گفت: گرچه هنوز موردی از بیماری زنگ گندم در استان دیده نشده است، اما این بیماری در شماری از استان‌های هم‌جوار دیده شده و از این حیث احتمال شیوع آن در استان وجود دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: بیماری زنگ گندم سبب نابودی محصول شده تا آنجا که محصول نهایی به جای گندم پودر زرد رنگی است که هیچ ارزشی ندارد.

به گفته‌ی شریفی، بیماری زنگ زرد گندم سبب پوک شدن گندم می‌شود.

وی جوش‌های زرد رنگ نقطه‌ای و خطی روی برگ گندم را از علائم بیماری زنگ زرد گندم برشمرد.