توليد سالانه 77 هزار تن گوشت قرمز و 700 هزار تن شيردر استان فارس

چاپ

خبرگزاري اياناalt
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي استان فارس در حاشيه برگزاري اين مراسم گفت: سرانه توليدات دامي استان با افزايش حدود 10 درصد نسبت به سال گذشته بيش از ميانگين توليد كشوري است.
به گزارش ایانا محمدجعفر صادقي اظهار داشت: استان فارس توانسته در توليد گوشت قرمز با توليد سالانه 77 هزار تن گوشت قرمز مقام اول كشور را داشته باشد.

وي ادامه داد: همچنين استان فارس با توليد مرغ گوشتي به ميزان 120 هزار تن در سال مقام سوم و با توليد سالانه 700 هزار تن شير مقام پنجم كشوري را به خود اختصاص دهد.

معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي استان فارس با اشاره به اينكه فارس بالاي متوسط كشوري توليد دارد، بيان كرد: سرانه توليداتي مانند شير در فارس به ازاء هر نفر بالاتر از ميانگين كشوري است.

معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي فارس در ادامه بيان داشت: در حال حاضر استان فارس داراي 500 هزار راس گاو شيري و 11 ميليون راس گوسفند و بز، 37 واحد كارخانجات شير و 32 واحد كارخانجات توليد خوراك دام مي باشد.

معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي استان فارس تصريح كرد: فارس در توليدات دامي نسبت به نياز استان داراي مازاد توليد است كه اين موضوع به صادرات استان كمك كرده است.

وي تصريح كرد: هم اكنون صادرات شير به استان هاي همجوار نيز صورت مي گيرد كه عمده صادرات به استان هاي بوشهر، بندر عباس،كهگيلويه و بوير احمد و اصفهان است.

صادقي در بخشي ديگر از سخنان خود بر نقش تغذيه در افزايش توليد مثل در دام ها نيز تاكيد كرد و گفت: بهبود تغذيه سبب افزايش توليد مثل وهم چنين بالا رفتن ميزان توليد شير و گوشت مي گردد.

وي با بيان اينكه كمبود تغذيه يا عدم مديريت تغذيه مي تواند مشكلات متعددي را براي دام ها ايجاد كند گفت: تاخير در آبستني دام ها و مشكلات توليد مثل و كاهش ميزان توليد شير از جمله مواردي اند كه در نتيجه عدم مديريت تغذيه رخ خواهند داد و موجب بالا رفتن هزينه توليد و قيمت تمام شده محصول و غير اقتصادي شدن فعاليت هاي دامپروري مي شود.

اين مقام مسئول جيره نويسي علمي و فني را از راهكارهاي مهم در جهت رفع اين مشكلات عنوان كرد و بيان داشت: اين راهكار علمي ضمن اقتصادي شدن فعاليت هاي دامپروري در حفظ و نگهداري تغذيه دام و مصرف بهينه آن تاثير بسزايي دارد.