كاهش قيمت گوشت قرمز مشروط به تامين ارز دولتي

چاپ

alt خبرگزاري ايسنا

مديرعامل اتحاديه دامداران دليل افزايش قيمت گوشت قرمز را نوسانات نرخ ارز عنوان و اعلام كرد: اگر ارز دولتي براي علوفه گاوهاي گوشتي اختصاص دهند آمادگي داريم نهاده‌هاي ارزان قيمت وارد كنيم كه در اين صورت هزينه تمام شده گوشت قرمز كاهش مي‌يابد.
سعيد سلطاني سروستاني در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: با توجه به اينكه نهاده‌هاي دامي براي توليد گوشت قرمز با ارز آزاد تامين مي‌شود قيمت تمام شده گوشت قرمز نيز نوسان دارد.

وي گفت: با توجه به اينكه نهاده‌هاي مورد نياز توليد شير خام براي دامداري‌هاي شيري ارزان قيمت از سوي دولت در اختيار دامداران قرار مي‌گيرد اين محصول با نرخ مصوب به فروش مي‌رسد.

سلطاني يادآور شد: به ازاي توليد هر كيلو شير خام 245 گرم ذرت، 245 گرم جو، 190 گرم سويا و 190 گرم سبوس گندم در اختيار دامداران قرار گيرد كه قيمت هر كيلو جو براي دامداري‌هاي شيري 590 تومان، ذرت كيلويي 600 تومان، سويا كيلويي 900 تومان و سبوس گندم كيلويي 250 تمام مي‌شود.

مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران افزود: نرخ اين نهاده‌ها براي دامداري‌هاي گوشتي بالاتر است ضمن اينكه در بازار آزاد دلالان هم دخالت دارند لذا قيمت تمام شده گوشت قرمز افزايش يافته است.

وي با اشاره به مشكل تامين ارز اعلام كرد: اگر ارز دولتي اختصاص دهند اتحاديه دامداران آمادگي نهاده‌هاي ارزان قيمت وارد كند كه در اين صورت هزينه تمام شده گوشت قرمز كاهش خواهد يافت.

سلطاني با اشاره به وجود ظرفيت توليد يك ميليون و 200 هزار تن گوشت قرمز در كشور اظهار كرد: سال گذشته 980 هزار تن گوشت قرمز توليد شد كه اگر علوفه باشد ميزان توليد در سال جاري به يك ميليون و 50 هزار تن خواهد رسيد.

به گفته مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران در حال حاضر گوساله‌هاي با وزن 100 تا 110 كيلويي به صورت غيرقانوني به تركيه و گوسفندهاي 40 كيلويي به كشور‌هاي حاشيه‌ خليج‌فارس مي‌روند. از سوي ديگر پرواربندان به دليل مشكل تامين نهاده و نبودن امنيت شغلي به جاي اين‌كه گوسفند را 55 كيلويي روانه‌ بازار كنند با وزن 35 كيلو به كشتارگاه مي‌فرستند و لاشه‌هاي 25 كيلويي جاي خود را به لاشه‌هاي 17 كيلويي مي‌دهند كه اين امر باعث كاهش توليد گوشت قرمز و عدم استفاده مطلوب از ظرفيت دامداري‌ها و دام‌هاي موجود مي‌شود.