soy.jpg

افزایش 40 درصدی تولیدات کشاورزی با استفاده از کودهای حیوانی ارگانیک در علی آبادکتول

چاپ

خبرگزاری مهرalt

استفاده از کودهای حیوانی ارگانیک میزان تولید محصول کشاورزی علی آبادی را تا 40 درصد افزایش داده است.

احسان کردکتولی کشاورز علی آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دارای پنج هکتار زمین کشاورزی و باغ است، گفت: از پنج سال گذشته تاکنون برای 

افزایش محصول اقدام به استفاده از کودهای حیوانی ارگانیک غنی شده بجای کودهای شیمایی کرده است.

 

وی اظهار داشت: از زمان استفاده از این کودهاف محصول کشاورزی ام تا 40 درصد افزایش یافته است.

 

وی عنوان کرد: این کودها باعث تقویت خاک و مقاومت در برابر آفات و کاهش مصرف سموم شیمایی شده است.

 

این کشاورز بیان داشت: هر دو سال یکبار از این کودها استفاده می کنم، زیرا انرژی زمین و خاک افزایش چشمگیری می یابد.

 

وی عنوان کرد: قبلا در باغات مرکبات و دو سال نیز در مزارع گندم، شالی، ذرت، سویا، گوجه فرنگی از کود حیوانی استفاده می کنم.

 

این جوان علی آبادی به کشاورزان توصیه کرد که مصرف کودهای غنی شده از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه تر از کودهای شیمیایی گران است.

 

مسعود چالاک کارشناس فنی جهاد کشاورزی نیز گفت: حاصلخیزی خاک، حفظ رطوبت، آزادکردن عناصر بلوکه شده خاک، تامین عناصر غذایی گیاه، افزایش میزان کیفیت محصول، کاهش آلودگی و آفات و قابلیت مصرف در همه گیاهان زراعی از مزایای کودهای ارگانیک است.

 

وی افزود: قبلا اینگونه کودها فقط برای پسته کاری استفاده می شد که در حال حاضر برای شالی و دیگر مزارع مصرف می شود.

 

چالاک بیان داشت: بیش از 55 هزار تن کود حیوانی ارگانیک امسال بین کشاورزان تولید و توزیع شده است که با مصرف آن میزان هزینه کشاورزان کاهش یافته است.

 

روح الله حاتمی کشاورز و تولید کننده کودهای ارگانیک نیز گفت: این کودها از گودهای حیوانی گاو و گوسفند و مرغ تهیه می شود.

 

وی اظهار داشت: استفاده از این کودها بصورت طبیعی موجب ایجاد علف های هرز در مزارع می شود که در کارخانه این مراحل حذف می شود.