توليد گوشت سالم مرغ با فرآورده دارويي ايراني/ محققان كشور موفق به توليد آنتي‌بيوتيك گياهي طيور شدند

چاپ

alt

محققان گياهان دارويي كشور موفق به تهيه فرآورده دارويي (ZAGROL-C) شدند.

دكتر علي صالح‌نيا، مديرعامل لابراتوار تحقيقات كاربردي گياهان دارويي لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)‌ اظهار كرد: استفاده از آنتي بيوتيك و داروهاي شيميايي و پسماند اين داروها در بدن مرغ در صنعت مرغداري، اثرات نامطلوبي بر سلامت انسان به عنوان مصرف كننده مي‌گذارد.


وي با بيان اين كه فرآورده گياهي زاگرول مي‌تواند به عنوان پيش‌گيرنده بيماري‌هاي عفوني ماکيان (ضد عفوني کننده آب وغذاي مرغ‌ها) واحدهاي مرغداري از مصرف آنتي بيوتيکها بي نياز كند، تصريح كرد: در اين طرح براي جلوگيري از پسماند آنتي بيوتيک‌ها ومتابوليت‌هاي عفوني در بافتهاي بدن مرغ و همچنين بدن انسان به عنوان مصرف كننده، اين فرآورده گياهي را تهيه كرده‌ايم كه از روز اول جوجه ريزي وارد آب مصرفي آن‌ها مي‌شود و اجازه رشد به عوامل بيماري‌زا (ميکروبها) نمي‌دهد. اين فرآورده گياهي با پيشگيري از بيماري‌هاي عفوني باعث کاهش مصرف جيره غذايي در مرغداري‌ها وافزايش چشمگير نسبت مصرف گوشت توليدي به غذاي مصرفي مرغها مي‌شود.

صالح‌نيا در خصوص چگونگي تاثير اين فرآورده دارويي بر متابوليسم بدن مرغ خاطرنشان كرد: فرآورده گياهي زاگرول ضد عفوني كننده محيط تنفسي نيز بوده و با مهار بيماريهاي مسهل ازتوليد آمونياک و ساير عوامل بودار محيط مرغها، همچنين کلوخه شدن پوشال کف محيط مرغداري‌ها، مانع بوي نامطبوع مرغداري‌ها و پيشگيري از تحريکات تنفسي مرغ‌ها مي‌شود.

مديرعامل لابراتوار تحقيقات كاربردي گياهان دارويي لرستان درباره تاثير زاگرول بر افزايش رشد مرغ به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: مصرف اين فرآورده دارويي مي‌تواند مرگ و مير گله‌هاي مرغ را تا 3 درصد كاهش داده، حدود 50 گرم به ازاي هر مرغ به وزن گوشت آن اضافه كند و به همان ميزان از چربي در بدن اين حيوان بكاهد.

وي در پايان با بيان اين كه فرآورده دارويي نام برده، در سطح پايلوت توليد شده است، تصريح كرد: حدود 12 سال بر روي گياه بومي مورد نظر كار شده و پس از بررسي‌هاي علمي با همکاري دانشگاهاي کشور به اين نتيجه رسيديم كه از مهمترين اثرات اين دارو خواص ضدعفوني كنندگي محيط زنده است تا به عفونت‌هاي ميکروبي دچار نشود؛ در نهايت اين تحقيق منجر به توليد مرغ سالم (بدون پسماند متابوليت‌هاي آنتي‌بيوتيکي و عفوني) و در روند سلامت، موجب پيشگيري از مسموميت‌هاي غذايي و بيماريهاي متعاقب آن مي‌شود. همچنين مرغ توليدي با اين رژيم داراي کيفيت کاملا متفاوت از لحاظ بو، رنگ و طعم گوشت است.

 

alt