wheat.jpg

۲۳ درصد از واحدهای مرغ مادر غیرفعال هستند + نمودار

چاپ

altبر اساس آمارهای اخذشده توسط مرکز آمار ایران، تنها ۷۷ درصد مؤسسه‌های مرغ مادر موجود در کشور در حال فعالیت هستند و از این مقدار، محصولاتی به ارزش حدود ۱۳,۵ میلیارد ریال تولید می‌شود.
پرورش مرغ به شکل صنعتی در ایران از سال ۱۳۳۳ با وارد کردن جوجه مرغ‌های یکروزه با تخم مرغ‌های نطفه‌دار

از نژادهای اصلاح شده خارجی آغاز شد و توسعه آن در این مدت به حدی بود که امروزه توانسته است بخش قابل توجهی از پروتئین حیوانی کشور را فراهم کند. در حال حاضر واحدهای مختلف مرغداری در سطح وسیع و در نقاط گوناگون ایران توسعه یافته به‌طوری‌که در رابطه با برخی فعالیت‌ها توسعه این صنعت در حد نیاز است، اما به‌دلیل وجود مسائل و مشکلات فراوان، از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این زمینه به‌طور کامل و صحیح استفاده نمی‌شود.
بر اساس نتایج حاصل از آمارگیری واحدهای مرغ مادر در سال ۱۳۹۵، تعداد ۶۰۳ موسسه پرورش مرغ مادر در کشور وجود داشته که از این تعداد ۴۶۶ واحد فعال و ۱۳۷ واحد غیرفعال است. همچنین از تعداد کل مؤسسه‌های موجود، ۵۶۲ واحد به فعالیت تولید تخم نطفه‌دار نژاد گوشتی، ۱۸ واحد به فعالیت تولید تخم نطفه‌دار نژاد تخمگذار و ۲۳ واحد نیز به فعالیت تولید تخم نطفه‌دار نژاد بومی اشتغال داشته‌اند. ضمن اینکه استان‌های مازندران، آذربایجان غربی و گیلان، بیشترین تعداد موسسه را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.
به گزارش دان و جوجه ایران از ایانا؛ بر اساس آمار و ارقام حاصل از اجرای این سرشماری، مؤسسه‌های پرورش مرغ مادر کشور در سال ۹۵ مجموعاً دارای ۴۸۳۸ سالن پرورش با مساحت چهار میلیون مترمربع و ظرفیت ۲۵ میلیون قطعه مرغ و خروس بوده‌اند. از این تعداد ۴۵۵۲ سالن به مساحت ۳,۷ میلیون مترمربع و ظرفیت ۲۳ میلیون قطعه مرغ و خروس به سیستم دانخوری اتوماتیک مجهز است.
مؤسسه‌های پرورش مرغ مادر در سال ۹۴ تعداد ۱۳۷۴ میلیون عدد تخم‌نطفه‌دار مرغ گوشتی، ۵۹ میلیون عدد تخم نطفه‌دار مرغ تخمگذار و ۱۲ میلیون عدد تخم نطفه‌دار مرغ بومی تولید کرده‌اند. همچنین در این سال مؤسسه‌های مذکور، مقدار ۱۵ هزار تن تخم مرغ خوراکی، سه هزار تن ضایعات، ۲۲ هزار تن مرغ و خروس حذفی و ۱۳۵ هزار تن کود تولید شده است. ارزش کل تولیدات یاد شده نیز بیش از ۱۳ هزار و ۴۵۶ میلیارد ریال است که از این مبلغ ۱۱ هزار و ۴۹۷ میلیارد ریال مربوط به ارزش تخم مرغ نطفه‌دار نژاد گوشتی، ۵۵۸ میلیارد ریال مربوط به ارزش تخم مرغ نطفه‌دار نژاد تخمگذار، ۷۷ میلیارد ریال مربوط به ارزش تخم‌مرغ نطفه‌دار نژاد بومی و مابقی مربوط به سایر تولیدات این مؤسسه‌ها است.

alt

alt

alt