استاندارد آموزشی پرورش بوقلمون در شاخه کاردانش تدوین شد

چاپ

altوزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، برای شاخه کار و دانش استاندارد آموزش پرورش بوقلمون تدوین کرد
در راستای اجرای نظام جدید آموزش و پرورش کشور (نظام ۶ :۳ : ۳)، آموزش رشته های مهارتی کاردانش کشاورزی نیز از دو سال به سه سال

آموزش تغییر یافت. برای رسیدن به این هدف مقرر شد که استانداردهای آموزشی رشته های فوق نیز مورد بازنگری قرار گیرد. با توجه  به جایگاه  بالای صنعت پرورش طیور در کشور از لحاظ تامین منابع پروتئینی ارزان، حجم بالای گردش سرمایه و همچنین تعداد زیاد افراد شاغل در این بخش، اهمیت آموزش های مهارتی در این صنعت بیش از پیش احساس می شود؛ به طوری که شاخص های تولید در این صنعت هنوز با استانداردهای کشورهای مدرن فاصله دارد. از این رو  افزایش سطح آگاهی و مهارت پرورش دهندگان و تامین نیروی کار مهار برای آینده این صنعت از ضروریات کشور به شمار می رود.
دان و جوجه ایران به نقل از ایانا؛ در این راستا موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی و دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش با همکاری و هم فکری متخصصان و نخبگان این صنعت بازنگری رشته های مرغداری صنعتی کاردانش را در دستور کار خود قرار دادند.  با توجه به پیشرفت های اخیر صنعت بوقلمون در کشور و افق های روشن این صنعت در تامین یکی از سالم ترین منابع پروتئینی سبد خانوار هر ایرانی، استاندارد آموزشی پرورش بوقلمون گوشتی توسط حسین پاشا زانوسی، رئیس گروه برنامه ریزی درسی موسسه، کامبیز جعفری، کارشناس مهندسی فناوری پرورش طیور صنعتی و نماینده تعاونی صنعت بوقلمون ایران با همکاری مسعود موسوی رئیس گروه امور طیور بومی و سایر ماکیان وزارت جهادکشاوری مورد تدوین قرار گرفت.
این استاندارد آموزشی که بر اساس تجزیه و تحلیل شغل پرورش بوقلمون گوشتی صنعتی تهیه و تنظیم شده است در کارگروه تخصصی کاردانش علوم دامی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی با حضور اعضای این کمیته حسین منافی راثی (عضو هیات علمی و مدیر گروه علوم دامی)، سلمان افشار (کارشناس مسئول گروه علوم دامی)، حسین پاشا زانوسی (رئیس گروه برنامه ریزی درسی و استاندارد مشاغل)، مجید افشار (عضو هیات علمی مرکز تخقیقات وزارت جهادکشاورزی)، حامد اسدی (عضو نظام مهندسی کشاورزی استان تهران)، جهان شاه ایران پور (نماینده دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش) به تصویب رسید.
استاندارد آموزشی پرورش بوقلمون گوشتی برای کسب شایستگی های مختلف از جمله آماده سازی سالن پرورش، رسیدگی به امور پرورشی بوقلمون گوشتی، تهیه خوراک و خوراک دهی، رسیدگی به امور بهداشتی در دوران پرورش، بارگیری و حمل به کشتارگاه برای دانش آموزان مقطع دوم متوسطه به میزان ۱۸۰ ساعت به صورت عملی و نظری تنظیم شده است.