شنبه 31 تیر 91

چاپ

خبرگزاری ایرنا

واردكنندگان مرغ از دامپزشكان مستقر در كشورهای مبدا استفاده كنند

تهران - مدیركل دفتر قرنطینه و بین الملل سازمان دامپزشكی به وارد كنندگان گوشت مرغ پیشنهاد داد تا به جای درخواست اعزام دامپزشك به دیگر كشورها از دامپزشكان مستقر دراین كشورها استفاده كنند .

صمد یگانه' روز شنبه درگفت ‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت:از لحاظ حضور دامپزشك در كشورهای مبدا اشباع هستیم و واردكنندگان گوشت مرغ می توانند 

از آنها استفاده كنند.

 

وی در واكنش به اظهارات برخی وارد كنندگان مبنی براین كه بدنه كارشناسی سازمان دامپزشكی دركمك به اعزام دامپزشك كم كاری می كند، گفت: به عنوان مثال هم اكنون به دلیل كمی میزان قراردادها، دامپزشكان ما در كشور تركیه بیكار هستند و نیازی به اعزام مجدد دامپزشك نیست.

 

یگانه با اشاره به این كه عمده گوشت مرغ از كشورهای تركیه و برزیل وارد می شود، اظهارداشت: در زمان حاضرهر هفته حدود 100 تن گوشت مرغ در شش كشتارگاه تركیه ذبح می شود و بیشترین مجوز واردات مربوط به شركت پشتیبانی امور دام در حدود سه هزارتن درماه بوده است.

 

این مقام مسئول تصریح كرد: درزمان حاضر حدود هفت دامپزشك در كشور تركیه مستقر است كه هركدام از دامپزشكان توانایی فعالیت برای چند شركت را دارند.

 

یگانه با تاكید بر این كه مجوز واردات گوشت مرغ حدود دو ماه پیش صادر شده است ، افزود: در این راستا تعدادی شركت واردكننده گوشت مرغ درخواست اعزام دامپزشك مستقل به كشورهای مبداء را داشته اند كه انجام این كار نیازمند انجام فرایند اداری است.

 

مدیركل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشكی تصریح كرد: بكارگیری دامپزشكان مستقر در كشورهای مبدا، به دلیل كاهش هزینه های اعزام به نفع وارد كنندگان است تا هزینه های اضافی را متقبل نشوند.

 

یگانه در باره فرایند مجوز واردات گوشت مرغ گفت: این مجوزها ابتدای از سوی وزارتخانه های جهاد كشاورزی و صنعت، معدن و تجارت صادرمی شود و پس از دریافت مجوز باید شركت های مربوطه به سازمان دامپزشكی مراجعه كنند.

 

وی افزود: در صورتی كه كشورهای وارد كننده مورد تایید سازمان دامپزشكی باشند ، شركت های وارد كننده باید اقدام به پذیرش فرم های خاص برای درخواست دریافت دامپزشك داشته باشند.

 

یگانه در مورد انتخاب و معرفی دامپزشك به كشورهای واردكننده گفت: با توجه به طولانی بودن روند اداری، معرفی دامپزشك به كشورهای واردكننده گوشت مرغ حداقل بین 30 تا 45 روز به طول می انجامد.