تاکید بر واردات دانه سویا بجای کنجاله سویا

چاپ

altمدیر آمار و برنامه‌ریزی انجمن روغن کشی گفت: واردات دانه سویا نسبت به کنجاله سویا برتری دارد که ضمن ایجاد اشتغال می تواند در حفظ ارزش افزوده کشور بسیار نقش آفرین باشد.
محمد جعفری افزود: پارسال 120 هزار تن دانه سویا، 67 هزار تن دانه کلزا و 15 هزار تن انواع دیگر

دانه های روغنی در کشور تولید شد.
وی در ادامه با بیان اینکه ایران در جهان کشوری بزرگ در زمینه تولید دانه های روغنی نیست، اظهارداشت: در حال حاضر 90 درصد دانه های روغنی مورد نیاز صنعت کشور وارد می شود.
دان و جوجه ایران به نقل از صداوسیما؛ مدیر آمار و برنامه‌ریزی انجمن روغنکشی با اعلام اینکه بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی جهت گیری کشور باید به سمت واردات مواداولیه باشد تا محصول نهایی گفت: ایران در سال گذشته از وارد کنندگان بزرگ کنجاله سویا در دنیا بوده است.
وی افزود: هم اکنون در جهت ایجاد اشتغال و حفظ ارزش افزوده در کشور واردات دانه سویا بیشتر از کنجاله سویا ضرورت دارد.
جعفری ضمن گلایه از واردات یک میلیون و 600 هزار تنی کنجاله سویا در سال گذشته اظهار داشت: جمهوری اسلامی با واردات مواد اولیه بجای محصول نهایی ضمن ایجاداشتغال می توانست ارزش افزوده را در جامعه حفظ کند.
وی با بیان اینکه واردات بی رویه به تولید و اشتغال داخلی لطمه می زند، یادآور شد : واردات کنجاله سویا در شرایط فعلی از کشورهای بزرگ فعال در زمینه روغن کشی دنیا مانند آرژانتین، برزیل، اوکراین و غیره انجام می شود.
مدیر آمار و برنامه‌ریزی انجمن روغنکشی تصریح کرد: کنجاله سویا منبع غنی از پروتئین در صنعت مرغداری و دامپروری دنیاست.