صنعت مرغداری اردبیل قابلیت ورود به بازار جهانی را دارد

چاپ

altمعاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در بازدید از زنجیره تولید یکپارچه گوشت مرغ و کشتار گاه صنعتی لاین ۲ آرتا جوجه سبلان گفت: صنعت مرغداری استان اردبیل، قابلیت ها و توانایی های لازم را جهت ورود به بازار جهانی دارد، باید با کاهش هزینه تولید و افزایش بهره وری زمینه های پیشرفت در این صنعت را بیش از پیش ارتقاء دهیم.
 حسن رکنی افزود: در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت سفید در مرغداری های کشور تولید می شود که برنامه ریزی صورت گرفته

قرار است بدون ایجاد زیرساخت جدید نزدیک به ۵۰۰ هزار تن افزایش تولید در واحدهای مرغداری گوشتی کشور داشته باشیم.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: به عبارت دیگر رویکرد ما در واحد های مرغداری این است که حداکثر استفاده را از توان مرغداری های کشور در خصوص افزایش بهره وردی و تغذیه و هم در کاهش هزینه تولید داشته باشیم .
وی افزود: صنعت مرغداری استان اردبیل، قابلیت ها و توانایی های لازم را جهت ورود به بازار جهانی داراست . باید با کاهش هزینه تولید و افزایش بهره وری زمینه های پیشرفت در این صنعت را بیش از پیش ارتقاء دهیم .
رکنی عنوان کرد: سعی و اهتمام  ما بر این اصل استوار است که سازه هایی که برای احداث واحدهای مرغداری در نظر گرفته می شود مهندسی و اصولی باشد؛ باید سازه هایی که قبل از این در واحد های مرغداری احداث شده است به روز بشوند و مجهز به آخرین تکنولوژی روز دنیا شوند تا بتوانند بازده اقتصادی داشته باشند .
رکنی افزود: از یک واحد مرغداری در حال احداث بازدید شد که این سازه کاملا ً مهندسی و از آخرین تکنولوزی روز دنیا در صنعت پرورش طیور در آن رعایت شده و به مسئله سیر انرژی در آن به بهترین نحو ممکن توجه شده است و مسلما  به هنگام بهره برداری حداکثر تولید در مترمربع را این واحد دارا خواهد بود .
این مقام مسئول درا دامه سخنان خود افزود: برای اقتصادی کردن تولید در بخش دام استان باید به فعال کردن  زنجیره تولید توجه ویژه ای شود؛ ظرفیت تولید مرغ مادر در استان اردبیل با شتاب بیشتری در حال رشد و ترقی است استان اردبیل در تولید جوجه یک روزه نه تنها نیاز داخلی کشوررا تامین می کند بلکه میزان قابل ملاحظه ای از جوجه یک روزه نیز به خارج از کشور صادر می شود.

فعالیت 125 واحد تولید مرغ گوشتی در شهرستان ارومیه
مدیر جهاد کشاورزی ارومیه از فعالیت 125 واحد مرغ گوشتی در این شهرستان خبر داد. اسکندر علیزاده با اعلام اینکه کارخانه‌های جوجه کشی شهرستان با ظرفیت 21 میلیون قطعه در سال فعالیت می‌کنند، افزود: ظرفیت پروانه واحدهای طیور صنعتی 4 میلیون و 200 هزار قطعه در سال است که در مجموع با طیور سنتی و سایر ماکیان به 6 میلیون و 400 قطعه می رسد.
وی با بیان اینکه سالانه 21 هزار تن گوشت سفید اعم از مرغ و ماهی در شهرستان ارومیه تولید می شود، اظهار کرد: 43 واحد مادر گوشت مرغ با ظرفیت یک هزار و 510 میلیون قطعه و یک واحد مرغ اجداد با ظرفیت پروانه 30 هزار قطعه در شهرستان فعالیت می کنند.
علیزاده با اعلام اینکه 85 واحد گاوداری صنعتی شیری در ارومیه فعالیت می‌کنند، افزود: 65 واحد گوساله پرواری در شهرستان ارومیه با ظرفیت تولید 14 هزار و 200 تن گوشت قرمز در سال فعالیت می‌کنند.
این مقام مسئول با اشاره به تولید 113 هزار تن شیر خام در سال، اظهار کرد: 292 هزار رأس گله صنعتی و سنتی، 48 هزار رأس گاومیش و 565 هزار رأس گوسفند از دیگر ظرفیت های دامپروری در شهرستان ارومیه است.
مدیر جهاد کشاورزی ارومیه در پایان با اشاره به تولید بیش از 2 هزار و 400 تن عسل در این شهرستان، افزود: 320 هزار کلنی ثابت و 300 هزار کلنی زنبورداران مهاجر مستقر در ییلاق های ارومیه از دیگر پتانسیل های زنبورداری شهرستان است.

 

منبع: ایانا - ایسنا