زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز در کشور تقویت می شود

چاپ

altوزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت ایجاد و تقویت زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز در کشور به منظور پایداری و اقتصادی کردن تولید و جلوگیری از نوسانات قیمت ها در بازار تاکید کرد
محمود حجتی در جلسه بررسی وضعیت زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز در کشور که با حضور مدیران ارشد این وزارت و تشکل های تولیدی

برگزار شد، تصریح کرد: با رویکرد بازارمحوری در فعالیت های اقتصادی و کسب و کار، در صورتی که برای راه اندازی و انجام یک فعالیت با محاسبات هزینه - فایده اقتصادی ناچار به تامین مواد اولیه از خارج شوند این مساله توجیه پذیر است چرا که با این اقدام،امکان استمرار و پایداری فعالیت اقتصادی فراهم خواهد شد.
دان و جوجه ایران به نقل از وزارت جهادکشاورزی؛ وی با طرح این رویکرد در مورد تولید گوشت قرمز،گفت: برخلاف نظر کسانی که تولید گوشت قرمز را فقط براساس میزان خوراک دام داخلی امکانپذیر می شمارند،با رویکرد یاد شده می توان نسبت به تامین مواد اولیه تولید از خارج و تامین نیاز داخلی و همچنین صادرات گوشت قرمز اقدام کرد.
حجتی تاکید کرد: نگاه در زمینه تولید گوشت قرمز کشور باید تامین مواد اولیه با اولویت داخل و در صورت نیاز از خارج باشد تا در پرتو چنین نگاهی ضمن پایداری این فعالیت اقتصادی،امنیت غذایی کشور نیز تضمین شود.
وزیر جهاد کشاورزی توسعه زنجیره فعالیت های تولید گوشت قرمز را در راستای این رویکرد ضروری عنوان کرد و افزود: ایجاد و تقویت زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز در کشور موجب پایداری تولید ،مدیریت تولید و مصرف و جلوگیری از نوسانات قیمت در بازار و حذف واسطه های غیر ضرور می شود.
حجتی خاطرنشان کرد: برای تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز باید زنجیره ای از فعالیت های قبل،حین و پس از تولید ایجاد تا طی آن مواد اولیه تولید فراهم و کالای نهایی بدون واسطه های غیر ضرور به بازار عرضه شود.
وی یادآور شد: در زمینه تولید گوشت مرغ، واحدهایی که نسبت به ایجاد زنجیره تولید از مرغ اجداد تا محصول نهایی اقدام کرده بودند،در پی نوسانات اخیر قیمت جوجه یکروزه دغدغه ای برای تولید نداشتند ولی واحدهایی که نسبت به ایجاد زنجیره اقدام نکرده بودند از این نوسانات تا حدودی متاثر شدند.
حجتی تصریح کرد: باید در زمینه تولید گوشت قرمز نیز با ایجاد زنجیره های تولید در مسیر اشتراک منافع واحدهای تولیدی و افزایش کارآمدی و اقتصادی کردن فعالیت ها گام برداشت.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر لزوم تسهیل و تسریع در همه فرآیندهای صدور مجوز ایجاد زنجیره های تولید تاکید و اضافه کرد: در این مسیر باید همه گونه پشتیبانی های اداری و مالی از متقاضیان سرمایه گذاری در زنجیره تولید گوشت قرمز صورت گیرد.
حجتی در این جلسه، تعیین مجری ویژه برای ساماندهی زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز در کشور را نیز مورد تاکید قرار داد.
در این نشست، روسای سازمان های جهاد کشاورزی استان های اصفهان،تهران،خراسان رضوی،سمنان و مرکزی و همچنین نمایندگان تشکل های تولیدی گزارشی از روند اجرای طرح زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز ارائه کردند.