بهبود کیفیت گوشت مرغ تولیدی با اجرای دستورالعمل"مرغ سایز" در زنجان

چاپ

altبا هدف تولید مرغ سایز؛ بیش از 85 درصد از گوشت مرغ تولیدی استان زنجان در رنج کمتر از 2.2 کیلوگرم قرار گرفته است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت:با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاهش سن و وزن کشتار مرغ گوشتی

در آبان ماه سال 95 در راستای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در اقتصاد مقاومتی اهداف مختلفی مورد توجه قرار گرفت که از جمله آن ها می توان به کمک به توسعه پایدار با افزایش بهره وری در واحدهای مرغ گوشتی، استفاده بهینه از زیر ساخت های موجود و نهاده های مصرفی، ایجاد امنیت بهداشتی و ارتقای سلامت جامعه، کاهش هزینه های تولید و منابع انرژی،  بهبود کیفیت گوشت تولیدی، کاهش ضایعات تولید و تنظیم بازار و ایجاد امنیت شغلی و هماهنگی در نظام مدیریت تولید مزارع مرغ گوشتی اشاره کرد.
دان و جوجه ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ رستمخانی افزود: هرچند دستورالعمل فوق برای مدیریت تولید و عرضه گوشت مرغ در سطح کشور ابلاغ شده است اما با توجه به اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی از جمله درون‌زایی و برون‌نگر بودن فعالیت های اقتصادی می توان یکی از اهداف این طرح را نگاه صادراتی به کشورهای دیگر در نظر گرفت.
وی ادامه داد: در سال گذشته همزمان با سایر استان های کشور کارگروه استانی برنامه ریزی تولید گوشت مرغ کار خود را با محور قرار دادن تشکل استانی مرغداران استان آغاز کرد و برنامه ها و سیاست های دستورالعمل اجرای کاهش سن و وزن کشتار مرغ گوشتی ابلاغ و به اجرا گذاشته شد که نتیجه آن قرار گرفتن بیش از 85 درصد از گوشت مرغ تولیدی استان در رنج کمتر از 2.2 کیلوگرم و افزایش کیفیت گوشت مرغ تولیدی مرغداران استان بوده است و این به معنای آن است که مردم استان گوشت با کیفیت تری به لحاظ طعم، مزه و خوش خوراکی در اختیار داشته اند.
رستمخانی با بیان اینکه در حال حاضر در استان زنجان 209 واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت جوجه‌ریزی بالغ بر 5 میلیون و 884 هزار قطعه در دوره در حال بهره برداری هستند، تصریح کرد: از این تعداد مرغداری در حدود 20 درصد تحت پوشش شرکت های زنجیره ای اقدام به پرورش و تولید گوشت مرغ می‌کنند که به لحاظ ضرایب و شاخص های تولیدی به مراتب بهتر از سیستم سنتی پرورش طیور عمل کرده اند.
وی عنوان کرد: عوامل اصلی دخیل در اجرایی شدن دستورالعمل فوق الذکر سازمان جهاد کشاورزی، استانداری، اتحادیه مرغداران، اداره کل دامپزشکی، کشتارگاه های طیور و مرغداران استان است که با هماهنگی های انجام گرفته این کار را پیش خواهند برد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان،افزود: البته در این راه مشکلات و عواملی نیز مانند میادین عمده عرضه گوشت مرغ، فرهنگ مصرف گوشت مرغ سایز در بین مردم، خرید مرغ زنده از مرغدار با توجه به قیمت تمام شده آن برای تولید کننده و تأمین نهاده های اولیه مرغداران با قیمت مناسب وجود دارد که با تلاش و همت تک تک افراد جامعه و مسئولان ذیربط قابل حل بوده و نتیجه آن ایجاد امنیت زیستی در استان و کشور خواهد بود.