جوجه ریزی بیش ازسه میلیون قطعه جوجه در هر ماه، در مرغداری‌های کردستان

چاپ

altبیش از سه میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان کردستان انجام شده است
معاون امور تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی کردستان گفت: سه میلیون و 300 هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های گوشتی

استان برای تأمین گوشت مرغ مصرفی رمضان انجام شده است.جوجه ریزی بیش ازسه میلیون قطعه جوجه ریزی درمرغداری‌های کردستان
خالد جعفری افزود: با این میزان جوجه ریزی که فروردین امسال در واحدهای مرغداری گوشتی انجام یافته است بیش از 6 هزار تن گوشت سفید وارد بازار مصرف می‌شود.
دان و جوجه ایران به نقل از صداوسیما؛ وی گفت: برای تداوم این میزان تولید نیز حدود سه میلیون قطعه دیگر نیز در اردیبهشت امسال جوجه ریزی شده و مرغ منجمد ذخیره نیز در صورت نیاز به اندازه کافی در سردخانه های استان توسط پشتیبانی امور دام قابل عرضه است.
به گفته وی، محصول جوجه ریزی فروردین هم اکنون در بازار عرضه می شود و جوجه ریزی اردیبهشت نیز 15 خرداد وارد بازار می شود و با توجه به برنامه ریزی انجام شده در رمضان امسال هیچ گونه کمبود و محدودیت در توزیع مواد پروتئینی در کردستان وجود نداشته و وجود نخواهد داشت.
جعفری افزود: با اجرای برنامه ریزی تولید مرغداری های کشور از سال گذشته سهمیه کردستان برای تامین سهیمه تولید ماهانه حدود 2 میلیون و 635 هزار قطعه در هر ماه با 10 درصد بالاتر یا پایین تر در نظر گرفته است است.
جعفری افزود: با این میزان جوجه ریزی کردستان در هرسال قادر به تولید 75 هزار تن گوشت سفید بوده که با این میزان تولید علاوه بر تامین 40 هزار تن مصرف استان، 35 هزار تن تولید مازاد خود را به 12 استان دیگر صادر می کند.
وی با اشاره به اینکه در طرح برنامه ریزی تولید مرغداری های کشور سهمیه کردستان در بین هشت استان شمالغرب کشور و غرب کشور رتبه اول را دارد گفت: توان تولید واحدهای مرغداری کردستان سالانه 100 هزار تن قابل افزایش است.
به گفته وی، هم اکنون 13 هزار و 500 نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور، کشتارگاه ها مشغول بکار هستند.
وی افزود: طبق برآورده های صورت گرفته بیش از 10 هزار میلیارد ریال در صنعت مرغداری و سایر حلقه های این زنجیره در کردستان سرمایه گذاری شده است.
در حال حاضر تعداد 727 واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
13 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 330 قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 555 قطعه در استان دارای پروانه است.
یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید 20 میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال، فعال است.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، 6 کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال وجود دارد.