chick.jpg

ورود شرکت پشتیبانی برای فروش ذرت، سرمایه صندوق حمایت از صنعت طیور را بلوکه کرد

چاپ

altدر حالی که یکی از نمایندگان بخش خصوصی پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار، از نبود سرمایه برای حذف مرغ‌های پیر گلایه داشت، مدیرعامل صندوق حمایت از صنعت طیور، این موضوع را تکذیب کرد.
دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران، با انتقاد از سقوط قیمت تخم‌مرغ طی دو هفته گذشته، یکی از مهم‌ترین راهکارها

را حذف مرغ‌های پیر دانست که در این راستا صندوق حمایت از صنعت طیور می‌تواند بسیار مثمرثمر باشد. دان و جوجه ایران به نقل از ایانا؛ وی معتقد بود که "نباید از ۵۰ میلیارد تومانی که در صندوق حمایت از صنعت طیور ذخیره شده، تنها برای صادرات بهره برد، بلکه هم‌اکنون مرغداران باید از این ظرفیت در جایگزینی مرغ‌های جدید با قبلی‌ها استفاده کنند تا چرخه تولید، پایدار بماند. این در حالی است که صندوق، تنها به ارائه وام‌های چهار ماهه با سود چهار درصد اکتفا کرده و آن را برای صادرات هزینه می‌کند. البته به شرطی که گیرنده وام، عضو اتحادیه باشد."
این در حالی است که مدیرعامل صندوق حمایت از صنعت طیور، در این ارتباط به ایانا گفت: مبلغی به مقدار شش میلیارد تومان برای حذف مرغ‌های پیر اختصاص داده شده است.
مهدی پورثمر، با اشاره به اینکه صندوق در حد توان خود برای حل مشکل مرغداران می‌کوشد، افزود: یکی از وظایف صندوق، تنظیم بازار است که در این راستا با همکاری اتحادیه مرغداران میهن چنین اقدامی صورت می‌گیرد.
پورثمر ادامه داد: اکنون بخش بزرگی از سرمایه صندوق، به دلیل عملکرد نابه‌هنگام شرکت پشتیبانی امور دام، بلوکه شده و بنابراین از ظرفیت ارائه تسهیلات به اعضای صنف کاسته شده است.
وی در توضیح این مطلب عنوان کرد: سال گذشته حدود ۴۰ هزار تن ذرت توسط صندوق، از دو استان خوزستان و فارس به قیمت حدود ۷۲۸ تومان در هر کیلوگرم خریداری و قرار شدآن را به قیمت ۷۲۰ تومان به مرغداران بفروشد. در حالی که شرکت پشتیبانی به بحث خرید و فروش این نهاده ورود کرد و تمام معادلات صندوق را به هم زد.
به ادعای پورثمر، شرکت پشتیبانی امور دام در حالی وارد بازار شده که هیچ نیازی به تنظیم بازار نبود و به نوعی می‌توان عملکرد آن را موازی‌کاری با صندوق دانست. ضمن اینکه اکنون ذخایر ذرت در کشور به حد کافی بوده و قیمت داخلی کمتر از نرخ جهانی است. بنابراین مشکلی در این بازار وجود نداشت و صندوق مانند سال گذشته می‌توانست بخش بزرگی از ذرت مورد نیاز بازار را تأمین کند.