مقدمات جوجه ریزی 10 میلیون قطعه تا چند روز آینده/ اصفهان در لیست قرمز صادرات مرغ

چاپ

altمعاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به ذخیره فعلی 8 هزار تنی مرغ گوشتی در سردخانه های استان، گفت: با ایجاد مقدمات جوجه ریزی مرغ تا سقف 10 میلیون قطعه یک ماه طی روزهای آینده، گوشت مرغ در ایام ماه رمضان با قیمتی حدود 7700 هزار و 7500 تومان عرضه خواهد شد و نگرانی از این بابت نداریم.
امیرحسین افیونی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ذخیره فعلی مرغ گوشتی در سردخانه های استان بالغ بر

8 هزار تُن است، اظهار داشت: میزان مصرف روزانه گوشت مرغ در استان بالغ بر 200 تا 300 تُن است.
وی تاکید کرد: با فرض اینکه هیچ مرغی از استان های دیگر وارد نشود یا جوجه ریزی صورت نگیرد، بازهم مشکلی برای عرضه این محصول وجود ندارد، علاوه بر اینکه ذخایر موجود نیز کیفیت بالایی دارد و از لحاظ بهداشتی کاملاً قابل اطمینان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به وجود یک اعتقاد عمومی دائر بر رجحان کیفیت مرغ گرم به مرغ منجمد، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مرغ منجمد در سردخانه ها به صورت صنعتی و در دمای منفی 28 درجه سانتی گراد و در زمان حدود 20 دقیقه منجمد می شود، از لحاظ بهداشتی و کیفی بهتر از مرغ گرمی است که در خانه ها و در فریزرها با دمای متوسط منفی 18 درجه سانتی گراد، منجمد می شود.
به گفته افیونی، این میزان مرغ پیش از شیوع آنفلونزا در سردخانه‌های استان برای صادرات به دیگر کشورها ذخیره سازی شده بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قیمت مرغ‌ سرد برای واحدهای عرضه کننده 5300 تومان و برای مصرف کننده حدود 5700 تومان خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه آنفولانزای فوق حاد پرندگان، سال گذشته گریبانگیر 60 کشور جهان بود و در ایران نیز 21 استان از مشکلات آن آسیب دیدند، تاکید کرد: بر اساس یک تصمیم مهم، از ابتدای اسفند سال گذشته جوجه ریزی در استان متوقف شد و این امر تا دو سه روز آینده و تا رفع صددرصدی مشکلات احتمالی ادامه خواهد داشت.
افیونی تصریح کرد: هیچ راه حلی به غیر از توقف جوجه ریزی و معدوم سازی نمی توانست از وقوع شرایط نامناسب و بدتر جلوگیری کند، چرا که احتمال سرایت این ویروس به انسان نیز وجود داشت.
وی با بیان اینکه اصفهان در زمینه تولید گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر و لبنیات همواره جزو استان های پیشتاز کشور بوده است، افزود: با این حال با اقدامات سریع و هوشمندانه، شیوع این ویروس نتوانست ضربه ای محکم بر پیکره تولید این استان وارد کند.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در 20 روز موردی از ابتلای به ویروس آنفلونزا در استان وجود نداشته است، بنابراین با تداوم این وضعیت تا چند روز آینده، مقدمات جوجه ریزی تا سقف 10 میلیون قطعه و به مدت یک ماه انجام خواهد شد.
وی پیش بینی کرد: با آغاز جوجه ریزی در استان، گوشت مرغ در ایام ماه رمضان با قیمتی حدود 7700 هزار و 7500 تومان عرضه شود، بنابراین بازار این محصول برای آن زمان آرام خواهد بود.
افیونی گفت: از روز شنبه هفته آینده مرغ زنده از استان‌هایی همچون یزد و فارس وارد اصفهان خواهد شد و بازهم شرایط فروش این محصول بهتر می شود.
وی با اشاره به اینکه در هفته دوم فروردین حدود 500 تُن از این محصول وارد بازار شد، اضافه کرد: با فرض اینکه این ذخایر هم به تمام برسد، بازهم برای ورود حدود 10 هزار تن گوشت مرغ از سایر استان ها به استان اصفهان برنامه ریزی شده است، بنابراین جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: مشکلی در راستای تولید و عرضه تخم مرغ هم وجود ندارد و فرایند تولید و فروش این محصول روال منطقی خود را طی می کند.
وی افزود: در حال حاضر میانگین قیمت تخم مرغ در کشور 7300 و در استان اصفهان 7600 تومان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به آسیب بیماری آنفولانزا به مجموعه های تولید مرغ تخم گذار، گفت: حدود 3.5 میلیون قطعه مرغ، بوقلمون و 575 تُن تخم مرغ در استان معدوم شد و بطور کلی حدود 40 واحد مرغ تخمگذار در استان دچار شیوع این ویروس شدند.
به گفته وی، بر اساس پیش بینی‌ها، مصرف و قیمت تخم مرغ در بخش خانگی و صنعتی در شش ماه نخست امسال کاهش می یابد و بر همین اساس نیز هم اکنون قیمت تخم مرغ حدود 10 الی 15 درصد کمتر شده است.
افیونی با اشاره به صادرات چشمگیر مرغ و تخم مرغ در سال 95، افزود: از آبان پارسال همزمان با شیوع ویروس آنفلونزای پرندگان، کشورمان در لیست قرمز صادرات قرار گرفت، اما از ابتدای سال گذشته تا آبان، بالغ بر 60 هزار تن مرغ و 70 هزار تن تخم مرغ از این استان به سایر کشورها صادر شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون جوجه ریزی در شهرستان‌ های نجف آباد، تیران و کرون، خمینی شهر و فلاورجان در استان به دلیل واقع شدن در کانون شیوع ویروس ممنوع است، اما این ممنوعیت در سایر مناطق استان وجود ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: استان اصفهان بیش از یک میلیون و 200 هزار تن شیر خام تولید می کند و روزانه حدود 2 هزار تن شیر مازاد در این منطقه تبدیل به شیر خشک می ‌شود.
به گفته وی، شیر خشک تولیدی در این استان از سال گذشته به کشورهایی مانند روسیه و عراق و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.

 

منبع: ایمنا