نیاز استان البرز به واردات 97 هزار تن گوشت قرمز و سفید

چاپ

altرئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به تولیدات گوشت قرمز سنگین و سبک و گوشت مرغ در استان، گفت: با وجود تولیدات خوبی که در البرز وجود دارد باز هم نیازمند واردات 97 هزار تن از این فرآورده های پروتئینی هستیم.
سید مجید موسوی امروز افزود: سالانه حدود 9 هزار و 510 تن گوشت قرمز در این استان تولید می شود که بر اساس سرانه مصرف 11.4 کیلوگرم

در استان، نیاز به واردات 30هزار کیلوگرم از این نوع گوشت داریم.
وی اظهار داشت: همچنین در البرز 226 واحد مرغداری فعال وجود دارد که سالانه 9.5 میلیون قطعه کشتار و روانه بازار مصرف می شود.
موسوی میزان تولید گوشت مرغ در البرز را سالانه 21 هزار تن گوشت اعلام کرد و گفت: با توجه به کثرت جمعیت نیاز به واردات 67 هزار تن گوشت مرغ از دیگر استان ها داریم.
وی گفت: به ازای تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ در این استان 2 کیلوگرم نهاده مصرف می شود ولی متوسط کشوری آن بیش از 2 کیلوگرم است.

مازاد 70 درصدی شیر تولید شده در البرز
موسوی با بیان اینکه البرز بزرگترین واحدهای دامی شیری را در خود جای داده، ادامه داد: در این استان 70 هزار راس گاو اصیل شیری در 2600 واحد دامداری وجود دارد که سالانه 415 هزار تن شیر تولید می کنند.
وی افزود: متوسط تولید شیر در کشور کمتر از 35 کیلوگرم به ازای هر راس دام است ولی در استان البرز به 35.5 کیلوگرم می رسد و البرز با تولید متوسط 44 کیلوگرم شیر به ازای هر راس دام رکورد دار کشور است.
وی بیان داشت: 70 درصد شیر تولید شده در استان البرز به دیگر استان ها صادر می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز از جمله مشکلات این واحدهای دامی را تامین سوخت گاز دانست و گفت: با شرکت گاز توافقات لازم برای گازرسانی به این واحدها انجام شده است.
وی در ادامه به دیگر تولیدات دامی استان اشاره کرد و افزود: در البرز 700 بهره بردار تولید کننده عسل وجود دارد که دارای بیش از 58 هزار کلنی هستند که در سال 290 کیلوگرم عسل تولید می کنند.

تولید 1790 تن ماهیان گرمابی و سردابی در البرز
موسوی در ادامه به تولید آبزیان در استان اشاره کرد و اظهار داشت: از 1790 تن ماهیان گرمابی و سردابی تولید شده در البرز، 90 تن را ماهیان گرمابی و 1700 تن را ماهیان سردابی شامل می شوند این در حالی است که نیاز استان به 22 هزار تن انواع ماهی است که مابقی آن را باید از دیگر استان ها تامین کنیم.
وی گفت: سرانه مصرف ماهی در این استان 8.5 کیلوگرم است که این عدد در تمام استان ها فراگیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: همچنین در این استان 12 میلیون قطعه ماهیان زینتی تولید می شود.

 

منبع: ایرنا