تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر خوراک دام و طیور توسط محقق زرندی

چاپ

altتولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر خوراک دام و طیور و همچنین تولید نوشیدنی گازدار پروبیوتیک از خرمای وازده به عنوان یک نوشیدنی مناسب برای انسان توسط محقق زرندی
برای نخستین بار در کشور تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر برای خوراک دام و طیور به همت دکتر عرب‌نژاد در شهرستان زرند کرمان

به مرحله بهره‌برداری رسید.
همچنین به همت این محقق تولید نوشیدنی گازدار پروبیوتیک از خرمای وازده به عنوان یک نوشیدنی مناسب برای انسان به مرحله تولید رسیده است.
مدیر کارگاه تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر برای خوراک دام و طیور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این زمینه گفت: ایران وارد کننده پروبیوتیک و اسیدفایر در صنعت دام و طیور است که هر دو آن‌ها قابلیت تولید از ضایعات خرما را دارد.
محمدمهدی عرب‌نژاد خاطرنشان کرد: با تلاش و آزمایشات فراوان این ماده را از ضایعات خرما استخراج کرده و در حال تولید این مواد هستیم و با همکاری مرکز تحقیقاتی جهاد، آزمایشاتی بر اثربخشی این مکمل پروبیوتیکی طیور انجام داده‌ایم و با تحقیقات به این نتیجه رسیدیم، این مکمل می‌تواند ارزش غذایی طیور را بالا ببرد و هم در کاهش استفاده آنتی‌بیوتیک نقش زیادی داشته باشد.
وی گفت: این محصول در جشنواره ایده‌های برتر که در دبی برگزار شد، جزو پنج طرح برتر شناخته شده است و حتی با پیشنهاداتی از کشورهای عربی برای تولید این محصول در دبی روبرو شدیم و با توجه به علاقه‌ای که به سرمایه‌گذاری در ایران داشتم این طرح را در روستای شهیدپرور حمیدیه زرند اجرا کردم.
مدیر کارگاه تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر برای خوراک دام و طیور با اشاره به اینکه این محصولات موجب افزایش سیستم ایمنی مرغ می‌شود، ادامه داد: بهبود ضریب تبدیل، کاهش کلسترول، کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک و تولید مرغ سبز و کاهش مصرف خوراک دام از دیگر خواص این محصولات است که علاوه بر کمک به محصول ارگانیک به بهره‌وری واحدهای تولید مرغ هم کمک شایانی می‌کند.
مدیر اجرایی کارگاه تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر برای خوراک دام و طیور این طرح را به طور کامل در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و تاکید کرد: این طرح علاوه بر جلوگیری از ضایعات و تولید ارزش افزوده، قابلیت توسعه برای صادرات را نیز داراست و در صورت حمایت می‌تواند به اشتغال در این منطقه کمک شایانی کند.
عرب‌نژاد همچنین از تولید نوشیدنی گازدار پروبیوتیک از خرمای وازده به عنوان یک نوشیدنی مناسب برای انسان در این کارگاه خبر داد و تصریح کرد: این نوشیدنی خواص بسیاری برای انسان دارد.
وی خاطرنشان کرد: این نوشیدنی جذب کلسیم را به همراه دارد، افزایش سیستم ایمنی انسان و بهبود سیستم گوارش از جمله مزیت‌های این نوشیدنی است.
مدیر اجرایی کارگاه تولید مکمل پروبیوتیکی و اسیدفایر برای خوراک دام و طیور ادامه داد: ایده نوشیدنی پروبیوتیکی گازدار از این طرح اقتباس شده و در حال انجام مراحل قانونی برای کسب مجوزهای بهداشت است.
وی گفت: از تحقیقات مشترک با همکاری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بر اثربخشی مکمل پروبیوتیکی بر روی مرغ گوشتی نتایج علمی کسب شد که حاصل آن به عنوان مقاله در دو دانشگاه کرمان و گیلان پذیرفته شد.
این کارگاه به همت محمدمهدی عرب‌نژاد و همسرشان طاهره عرب‌نژاد در روستای حمیدیه شهرستان زرند راه‌اندازی شده و در حال حاضر برای چهار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

 

منبع: فارس