سعيد چرخكار در مجمع مديران كل دامپزشكي منطقه يك كشور در قزوين در جمع خبرنگاران بيان كرد: بين بيماري و اقتصاد ارتباط وجود دارد و شكي نيست اگر مسائل اقتصادي صنعت به نحو مناسب ديده نشود، ميتواند ضررهاي اقتصادي داشته و در شرايط كنترل نيز تأثيرگذار باشد.
وي ادامه داد: با توجه به اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها و برنامههاي تنظيم شده اميدواريم اين طرح به نحو احسن سبب ارتقاي صنعت و بهداشت شود.
معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي اضافه كرد: با برنامهريزي انجام شده درصدد كاهش هزينههاي تمام شده و تلفات در بخش دام و طيور هستيم كه اين امر ميتواند سبب بهبود توليد شود.
وي افزود: اجراي اين طرح مديريت خاص خود را ميخواهد تا اثرگذاري خوبي داشته باشد.
چرخكار در ادامه با اشاره به واردات گوشت به كشور توضيح داد: مجوز گوشتهاي وارداتي توسط دامپزشكي صادر ميشود و از كشورهايي كه وضعيت بيماريهاي خود را به سازمان جهاني بهداشت دام گزارش ميدهند، صورت ميگيرد و همچنين توسط نماينده ناظر دامپزشكي مورد بررسي قرار ميگيرد.
وي تصريح كرد: در مبدأ نيز گوشت وارداتي مورد آزمايش قرار ميگيرد و اجازه عرضه داده ميشود بنابراين همه شبكه تحت نظارت دامپزشكي بوده و سلامت گوشتها قابل تأييد است.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي گفت: سعي ميشود تعداد كشورهايي كه از آنها واردات صورت ميگيرد از تعداد محدودي فراتر رود تا فضا براي انتخاب وجود داشته باشد البته از طرفي نيز اين امر مورد توجه است كه تعداد كشور زياد نباشد كه بتوان نظارت كرد.
وي با اشاره به توليدات دامي در روستاها گفت: چنانچه مردم از شبكه نظارتي دامپزشكي فرآوردههاي گوشتي و دامي خود را تأمين كنند ميتوان سلامت آن را تضمين كرد.
چرخكار تاكيد كرد: در خارج از اين شبكه به علت اينكه نظارتي توسط دامپزشكي وجود ندارد، دامپزشكي نميتواند تاييد كند؛ البته نميتوانيم بگوييم كه همه محصولاتي كه در شكل سنتي عرضه ميشود بيماري يا آلودگي دارند ولي آنچه در چرخه شبكه نظارتي ماست، قابل تاييد است.
وي يادآور شد: ما اگر از سلامت دام اطمينان داشته باشيم، سلامت فرآورده تا حدي زيادي تامين ميشود مگر شرايط عملآوري و تهيه مناسب نباشد ولي اگر دام سالم باشد ميتوانيم تا حد زيادي از سلامت فرآورده مطمئن باشيم.