خبرگزاري ايسنا
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد: به رغم کاهش قیمت کالاهای اساسی، بازارهای جهانی غذا به دلیل محدود شدن ذخائر و عرضه غلات، با نوسانات بیشتری در سال 2013 روبرو میشوند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شاخص قیمت غذای فائو به دلیل کاهش قیمتهای شکر، روغن و غلات به 211 واحد در نوامبر رسید که سه واحد کمتر از اکتبر بود. با این وجود این نهاد غذایی سازمان ملل پیشبینی کرده است که میزان تولید جهانی غلات 2.8 درصد در سال 2012
نسبت به سال پیش از آن کاهش داشته باشد و به 2.282 میلیارد تن برسد.
فائو پیشبینی خود از میزان ذخایر جهانی غلات در پایان فصل 2013 را تنزل داد و حدود 495 میلیون تن برآورد کرد که پنج درصد کمتر از میزان آنها در آغاز فصل است.
قیمتهای جهانی مواد غذایی به دنبال وقوع بدترین خشکسالی آمریکا در نیم قرن گذشته و آب و هوای خشک در مناطق دریای سیاه، در طول تابستان افزایش یافت و به سطحی نزدیک شد که در سال 2008 موجب شکل گیری بحران غذایی شده بود.
به گفته عبدالرضا عباسیان - اقتصاددان ارشد فائو - از آن زمان سطح قیمتها پایین آمده و در دو ماه گذشته به دلیل سهمیهبندی تقاضا و عرضه از سوی مناطق دیگر که کمبود عرضه از سوی مناطق دچار خشکسالی را جبران کرده، کاهش داشته است.
اما عباسیان دورنمای سال 2013 را به دلیل برداشت زیاد از ذخائر و نامشخص بودن وضعیت آب و هوا که نقش اساسی در سطح تولید محصول بهتر در سال آینده خواهد داشت، نامعلوم توصیف کرد.
وی در مصاحبه با رویترز اظهار کرد: هر چه ذخایر کمتر باشد به این معنی خواهد بود که هر گونه تحول غیرمنتظرهای، موجب تغییرات قیمت بیشتری میشود و این همان چیزی است که در چند سال گذشته شاهد بودهایم و فصل آینده نیز تفاوت چندانی نخواهد داشت مگراینکه ذخایر در سطحی موجود باشند که آسودگی خاطر برای جامعه تجاری به همراه داشته باشد.
فائو در گزارشی که اخیرا منتشر کرد: خواستار افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی به منظور کاهش گرسنگی در جهان است.
این سازمان برآورد کرده است که حدود 870 میلیون نفر در جهان سوء تغذیه مزمن دارند.