خبرگزاری ایسنا
در شرایطی که رطوبت بالا روند برداشت گندم در استرالیا را کند کرده و به نگرانیها نسبت به کمبود جهانی غلات افزوده، بازرگانان از پایینتر بودن سطح پروتئین موجود در محصول برداشت شده در شرق این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بازرگانان و کشاورزان اظهار کردهاند که محصول گندم در نیوساوت ولز و کوئینزلند که ایالتهای تولیدکننده بزرگ
گندم سخت مرغوب هستند، پروتئین کمتری از حد معمول دارد.
این تحول در حالی صورت میگیرد که چشمانداز تامین جهانی گندم به دلیل نگرانی از محدودیتهای صادراتی که ممکن است توسط روسیه و اوکراین اعمال شود و پیشبینی محصول کمتر در آرژانتین، متزلزل شده است.
تحلیلگران و بازرگان برآورد خود از میزان تولید گندم استرالیا در فصل 2013- 2012 را به 20.47 میلیون تن کاهش داده و برآورد کردهاند که صادرات این کشور ممکن است به پایینترین میزان در سه سال گذشته برسد.
بزرگترین خریداران آسیا که برای تامین گندم خوراکی به استرالیا متکی هستند، ممکن است مجبور شوند حجم بالایی از گندم بهاره دارای پروتئین بالا را از آمریکا و کانادا وارد کنند که موجب افزایش قیمتهای جهانی خواهد شد.
به گزارش رویترز، تحلیگران کمتر شدن سطح پروتئین در گندم شرق استرالیا را به دو دوره پدیده جوی لانینا نسبت دادهاند که آب و هوای خنکتر و مرطوبتر را در دو سال گذشته به همراه داشته است. در حالی که آب و هوای مرطوب، رطوبت خاک مناسبی برای کشاورزان به منظور کاشت محصول فراهم میکند اما موجب از بین رفتن نیتروژن موجود در خاک میشود.