آمریکا برای اولین بار به برداشت نوع جدیدی از گندم پرداخته است که میتواند مصرف فیبر را در افراد بالا ببرد بدون اینکه نیاز باشد در رژیم غذاییشان تغییری ایجاد کنند
در مقایسه با گندم معمولی، این نوع گندم با آمیلوز بالا دارای بیش از 10 برابر نشاسته
مقاوم است. نشاسته مقاوم که بیشتر رژیمهای غذایی غربی از آن محروم هستند به مبارزه با دیابت نوع دو کمک کرده و امکان محافظت در برابر آسیبهای ژنتیکی و سرطان روده را فراهم میآورد و همچنین به افزایش سلامت گوارش نیز کمک میکند.
این نوع گندم را ابتدا کشاورزان واشنگتن و مینسوتا برداشت کردند و انتظار میرود که در محصولات غذایی مختلف مانند نان استفاده شود. با همکاری یک کمپانی فرانسوی و CSIRO، بستر برای گسترش گندم دارای آمیلوز بالا در استرالیا فراهم شده است.
دکتر احمد رجینا، محقق ارشد CSIRO دان و جوجه ایران به نقل از غلات نیوز، بر این عقیده است که 30 درصد از جمعیت جهان گندم را در قالب تورتیلا، پاستا، پیتزا و نان مصرف میکنند. با استفاده از این گندم میتوان سطح آمیلوز را افزایش داده و از سطح حدودی 20 یا 30 درصد به حدود 85 درصد رساند.