کاهش تقاضای ۳۳۰ هزار تن خوراک دام در پی شیوع آنفلوآنزای پرندگان در فرانسه

چاپ

altتلفاتی که آنفلوآنزا متوجه طیور می‌کند تنها به خسارت‌های مالی مزرعه‌داران مربوط نمی‌شود، بلکه صنایع بالادستی، ازجمله تولیدکنندگان خوراک دام نیز در این خسارت، سهیم هستند.
 به نقل از رویترز، یکی از تولیدکنندگان خوراک دام فرانسه (SNIA) گفت: با توجه به شیوع گسترده آنفلوآنزای پرندگان در فرانسه، تقاضای خرید خوراک دام

بیش از ۳۳۰ هزار تن کاهش داشته است.دان و جوجه ایران به نقل از ایانا؛ این اتفاق، ناشی از حذف گله‌های مختلف طیور به‌ویژه اردک بوده و به‌نظر می‌رسد این روند نزولی تا برقراری آنفلوآنزا همچنان ادامه داشته باشد.
فرانسه در بین کشورهای اروپایی بیش از همه درگیر سویه N۸N۵ آنفلوآنزا شده که بسیار مسری است (همان سویه‌ای که در ایران مشاهده شد). این سویه که از اواخر سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب غربی فرانسه نفوذ کرد تا به حال بسیاری از گله‌های اردک را به نابودی کشانده که عواقب آن صنعت تولید خوراک دام را نیز متضرر کرده است (جنوب غرب فرانسه مهد تولید غذایی لوکس به نام Gras fioe است که از فراوری کبد اردک یا غاز به دست می‌آید).
حدود ۱۰ میلیون اردک به دلیل شیوع آنفلوآنزا از بین رفته‌اند. همچنین بنا بر حکم دولتی، در مناطق پرخطر، پرورش این پرنده حداقل تا پایان ماه مه ممنوع است. کارشناسان اقتصادی می‌گویند این امر موجب شده تقاضا برای خرید خوراک به ویژه ذرت که جزء اصلی خوراک اردک را تشکیل می‌دهد، بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تن کاهش یابد. تولیدکنندگان ذرت در همین راستا ماه گذشته گفته بودند که افت تقاضا به میزان دست‌کم ۱۵۰ هزار تن به دلیل شیوع آنفلوآنزا اتفاق افتاده است.
رئیس انجمن مرغ ITAVI گفت: این بحران همچنین به تولید ۱۳,۴ میلیون قطعه جوجه ضربه وارد کرده که ۱۰ میلیون آن سهامی خاص و مابقی سهامی عام هستند. این در حالی است که فرانسه سال گذشته ۷۵۵ میلیون جوجه تولید کرده بود. بنابراین میزان خسارت به تولید مرغ این کشور بسیار کمتر از اردک تخمین زده می‌شود.
کارخانه‌داران خوراک دام تاکید می‌کنند به دلیل شیوع آنفلوآنزا در سالن‌های پرورش جوجه میزان تقاضای خوراک تا ۸۰ هزار تن پایین آمده است؛ بنابراین مجموع (مصرف برای اردک و مرغ) خرید تناژ خوراکی که به دلیل شیوع این بیماری کاهش داشته به بیش از ۳۳۰ هزار تن می‌رسد. فرانسه به‌تنهایی در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن خوراک دام تولید کرده است.
اگرچه سالن‌های پرورش مرغ نسبت به مزارع اردک، آسیب کمتری از سویه H۵N۸ دیده‌اند، اما پرورش دهندگان مرغ، در نزدیکی مزارع آلوده اردک، تولید را متوقف کرده و برای جلوگیری از گسترش بیشتر بیماری، در حال حاضر جوجه‌ریزی نمی‌کنند.