بازرسان آلماني سطح بالاي ماده سرطانزاي دي اكسين را در مرغها يافتهاند كه نخستين مورد تاييد آلودگي گوشت از زمان كشف آلوده بودن غذاي دامي در دامداريهاي اين كشور به ماده مذكور بوده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي وزارت كشاورزي آلمان اعلام كرد: سه مرغ از ميان 15 نمونه مرغ، بوقلمون و خوك ارسال شده
به كميسيون اتحاديه اروپا، ميزان دي اكسيني دو برابر حد مجاز داشتند.
به گفته وي، گوشت اين مرغها فروخته نشده است و خوردن آنها در كوتاه مدت مضر نخواهد بود زيرا سطح آلودگي بسيار اندك است.
آلمان فروش ماكيان، خوك و تخم مرغ 4700 دامداري را به منظور جلوگيري از گسترش غذايي كه ممكن است به دي اكسين آلوده باشد، ممنوع كرده است. وزارت ايالت ساكسوني ممنوعيت 500 مزرعه لبنياتي را پس از اينكه آزمايشها بر روي شير، كره و پنيرها، آلودگي به دي اكسين را نشان نداد، لغو كرد.
بازرسان آلماني در حال تحقيق از شرکت آلماني هالرس و ينتچ هستند كه چربي مورد استفاده در غذاهاي دامي آلوده را توليد كرده است. آزمايشها نشان دادهاند نمونههاي اين چربيها 73 برابر بالاتر از سطح مجاز دي اكسين دارند. آزمايشهاي اوليه در روز جمعه ميزان دي اكسين را 77 برابر سطح غيرمجاز نشان دادند.
مقامات آلماني اعلام كردهاند ثابت شده كه اين شركت ماهها چربي آلوده توليد مي كرده است.
دي اكسينها آلودهكنندههايي هستند كه اغلب از احتراق صنعتي حاصل ميشوند و قرار گرفتن در معرض سطح بالايي از آن، به افزايش موارد سرطان نسبت داده شده است.
اين رسوايي پس از آزمايش متداولي برملا شد كه سطح بيش از اندازه دي اكسين در تخم مرغ هاي مزارع غرب آلمان را نشان داد.
كره جنوبي و اسلواكي روز جمعه فروش برخي واردات آلمان را ممنوع كردند در حاليكه انگليس، ايتاليا و هلند تحقيقاتي را در مورد سلامت غذا آغاز كردند.