ا- دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.
2- قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.
3- جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگلهای درونی دام به مدت یک هفته تجویز شود.
4- محوطه گوسفند داری یا گاوداری ضد عفونی شود .
5- آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود .
6- خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پروار بندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.
7- برای این منظور باید کارگر ماهر و ورزیده و آموزش دیده در نظر گرفته شود.
8- واکسنهای مورد نیاز دام باید قبلا تهیه و توسط دامپزشک تزریق شود.
تاسیسات
21 نکته ضروری در پروار بندی گوسفند و گاو
آثار مدیریت شرایط محیطی بر عملکرد طیور گوشتی
به بیان بسیار ساده، طیور گوشتی امروزی نیاز به ۱) غذا و آب ۲) حفاظت محیطی و۳) شرایط بهداشتی دارند. بدلیل اهمیت حیاتی این سه عامل برای بقاء و عملکرد مناسب طیور گوشتی، تعیین اولویت هر کدام بر دیگری عملأ غیر ممکن است . اما در این میان حفاظت محیطی احتمالاً بیشترین تغییر پذیری را دارد و شرایطی است که مرغداران گوشتی به وسیله مدیریت آن می توانند ماندگاری و عملکرد گلههای خود را بهبود بخشند .اما منظور از حفاظت محیطی چیست؟ مفهوم این اصطلاح از سالن مرغداری آغاز می گردد و عبارت از تأمین حفاظت گله در برابر تمامی شرایط نامساعد محیطی می باشد . عوامل بحرانی مدیریت در حفاظت محیطی شامل دما ، کیفیت هوا و کیفیت بستر است. البته باید توجه نمود که این عوامل در ارتباط با یکدیگر هستند به این مفهوم که اگر مرغدار یکی از شرایط مذکور را بهبود بخشد ( یا تضعیف نماید ) عوامل دیگر نیز بطور معمول بهبود یافته ( یا تضعیف می شوند). برای مثال، تأمین هوای تازه (کیفیت
نحوه طراحی یک واحد مرغداری گوشتی
متقاضیان طرح های مرغداری و دامداری بعد از انتخاب طرح مورد نظر، باید نسبت به تهیه زمین و طی مراحل اداری مربوط اقدام نموده و در نهایت پروانه تاسیس طرح در خواستی خود را اخذ نمایند و آن مجوزی است که برای احداث تاسیسات مورد نیاز، بر اساس موافقت صادره ضمن رعایت ضوابط و مقررات نظام دامپروری توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر می گردد و تمام مشخصات مجری طرح، نوع و ظرفیت طرح، مقدار زمین و مسا حت مسقف در آن قید شده است . در این مقاله سعی شده مشخصات و ابعاد یک واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 20000 قطعه بررسی و ارایه شود
انواع وسایل گرمازا در مرغداری و نحوه بکارگیری آنها
حرارت در سنین مختلف ، نقش مهمی در سلامت و تولید مرغ دارد؛ بخصوص در اوایل زندگی جوجه ها این مساله از اهمیت فراوانی برخوردار است . برای تامین گرمای مورد نیاز سالن، از وسایل گوناگونی به شرح ذیل استفاده می شود
اهميت آب و آبخوري در مرغداري ها
سیستم نیپل همچنین دارای مشکلاتی نیز میباشد .هزینه اولیه سیستم نیپل بسیار بالاست(30 درصد یا حتی بیشتر، از سیستم باز) تعمیر قسمتهای شکسته شده و فرسوده شده آن نیز بسیار گران میباشد.از مکانیسم سیستم نیپل نباید انتطار جاویدان بودن داشت که این به نوع جنس وکارخانه سازنده بستگی دارد ولی عاقبت نیاز به تعویض و جایگزینی دارد.
مدیریت سیستم نیپل بسیار مشکلتر از سیستم باز است و اشتباه مدیریتی در آن بسیار جدی می باشد.مدیریت ضعیف تقریبا همیشه نتیجه کاهش درآمد را به همراه دارد.بعضی تولید کننده های جوجه های گوشتی بر این باورند که سیستم نیپل زمان رشد را محدود میکند و این افزایش محدودیت باعث افزایش وزن جوجه ها میشود.همچنین در شرایط هوای گرم پرندگانی که از نیپل استفاده میکنند نسبت به جوجه هایی که از سیستم باز استفاده میکنند راندمان خوبی را نشان نمیدهند.اگر چه در مقدار کمی از موضو عات تحقیقی در حمایت یا رد کردن این نظرات گفته شده که سیستم نیپل بهترین کارایی را در آب و هوای گرم در جوجه های در حال رشد میتواند ایفا کند.
اهمیت بیمه محصولات کشاورزی دراقتصاد کشاورزی و اقتصاد ملی
بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و در نتیجه کاهش نوسانات درآمدی کشاورزان مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.
در ایران پس از تصویب قانون بیمه محصولات کشاورزی درسال1363، صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف بیمه انواع محصولات
کشاورزی و دامی، به عنوان وسیله ای برای دستیابی به هدفها و سیاست های بخش
تاریخچه دامپروری و امور دام در كشور
اولین فعالیتهای دولت در زمینه امور دام از سال 1279 بصورت تأسیس مدرسه فلاحت مظفری شروع شد كه توسط واشر بلژیكی اداره میشد این مدرسه در سال 1285 پس از اتمام ماموریت واشر تعطیل گردید در این مدرسه دروس كشاورزی و امور دام تدریس میشد و كلیه فارغالتحصیلان در مناطق روستائی مشغول فعالیتهای تولیدی میشدند.
از سال 1314 در اداره كل فلاحت، ترویج دامپروری و دامپزشكی شروع شد ولی با توجه به كمبود متخصص بسیار محدود بوده است این مروجین عمدتاًَ از نیروهای فارغالتحصیل خارج از كشور و مستشاران خارجی بودهاند و در همین سال
سیستم های گرمایش تابشی
تعداد دفعات تهویه در مرغداری از سایر فضاهای صنعتی بسیار بالاتر است لذا انرژی جذب شده به هوا در روش های مرسوم مورد استفاده در مرغداری كه عموماٌ از طریق جابجایی گرما می باشد، قبل از تبادل حرارتی با محیط سالن، از طریق اگزوز فن های خروج هوا به خارج از سالن هدایت می شود. اتلاف بسیار زیاد انرژی، عدم یكنواختی گرما در سطح كل سالن، ایجاد جریان هوا، بستر مرطوب و نیز آلودگی محیط زیست از مشكلات سیستم های متداول تامین گرمایش غیر بهینه در صنعت پرورش طیور كشور است. یكی از راه حل های این معضل استفاده از دستگاه های گرمایش تابشی است. این دستگاه ها در زیر سقف سالن های مرغداری نصب شده و گرما را از
احداث سالن هاي مرغداري و تاسيسات آن
ساختمانهای مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد . رعایت اصول صحیح ساختمان وعایق بندی سقف ودیوارها ووجود دستگاههای تهویه مناسب از تراکم رطوبت جلوگیری می کند و مانع مرطوب شدن بستر شده به ترتیب از شیوع بیماریهای انگلی ازجمله کوکسیدوز جلوگیری
بهینه سازی سیستم گرمایش در سالن های مرغداری
نصب و کاربرد این وسایل تابع نکات ایمنی و حفاظتی خاص است. یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یکنواخت و منطبق بر شرایط سالن باشد، به سادگی قابل راه اندازی باشد، نیاز به مراقبت نداشته باشد، هزینه های آن زیاد نباشد و برای کارگران و طیور خطرناک نباشد. از مادر های مصنوعی نفتی، گازی، برقی، لامپ های مادون قرمز، انواع بخاری ها، سیستم های مولد
مطالب بیشتر...
صفحه 4 از 6