wheat.jpg

   

تاسیسات

آموزش غذا دهی به ماهی ها

چاپ

alt غذا دهي با غذاده پاندولی
این غذاده دارای یک مخزن یه حجم 25 تا 100 لیتر است که غذا را در آن ریخته و از سوراخی که در زیر آن است خارج می شود. در محل سوراخ صفحه ای تعبیه شده است که حرکت آن بوسیله یک میله عمودی متصل به آن سردیگر آن در آب و بالای سطح استخرآویزان است میسر می شود. ماهی ضمن ضربه زدن به میله باعث حرکت صفحه و خروج پلت های غذایی از مخزن غذا می شود.

از معایب آن هجوم ماهی ها در یک نقطه برای خوردن غذا ، احتمال گیر کردن پلت در مسیر، اشکال در ثابت کردن دستگاه در محل و اختلال در کار تمیز کردن استخرها و سایر عملیات جداسازی و دسته بندی ماهیان است. در این روش نیز احتمال تلف شدن غذا و عدم مصرف غذاهای ریخته شده در اثر حرکات آبی و باد وجود دارد. از مزایای این دستگاه کاهش نیروی انسانی ، سادگی و امکان ساخت آن در همه جا و در اختیار بودن بطور دائم برای ماهیان است. البته این نوع غذاده برای ماهی های بالای 30 گرم مناسب بوده و این یکی از محدودیت های این سیستم است که ماهیان کوچکتر نمی توانند به پانول ضربه زنند و غذا بگیرند. مهمترین محل نصب این غذاده در وسط استخر است.

آموزش نحوه احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی

چاپ

روش کارalt:
همان طور که میدانیم پرورش ماهیان گرم آبی هما نند عملیا ت کشاورزی نیاز به بستر حا صلخیزی دارد. برای ساخت دیواره های استخر،ابتدا محل ساخت دیواره های استخر را به عمق یک متر گود
برداری می کنند، سپس کانال به وجود آمده را توسط سنگ وچوب پر مکنند تا دیوارها از پی محکمی برخوردار شوند.سپس روی کانال خاک می ریزند وآن را می کوبند.این عملیات باید با حوصله صورت گیرد.برای این کار ابتدا به میزان 20 سانتی متر خاک ریزی می شود و بعد ازآب پاشی روی خاک دیوار،آن را میکوبند.خاک مورد نیاز برای ساخت دیواره نیز از کف استخر تا مین میشود.این عمل آن قدر تکرار می شود تا ساخت دیواره ی استخر با شیب 5/1 :1 به اتمام برسد. مرحله ی بعدی در ساخت استخر که بسیار حا ئز اهمیت است، طراحی و ساخت ورودی و خروجی استخر است. برای ساخت دریچه ورودی آب معمو لا از یک لوله ی فلزی یا بتو نی با قطر مناسب در بالای دیوار ه ی استخر استفاده می شود که این لوله یک شیر فلکه دارد.در زیر محل ورود آب از لوله به استخر نیز یک جعبه ثابت با کف توری قرار دارد که از ورود ماهیان هرز ،جانوران مضر مو جود در آب، آشغال واجسام درشت جلو گیری می کند.

همه چیز در مورد آب پرورش ماهی

چاپ

اکسیژن محلولalt
اکسیژن محلول در آب نیز یکی از عوامل عمده در تکثیر ماهیان سرد آبی است ، زیرا این ماهیان به اکسیژن محلول بیشتری در مقایسه با ماهیان گرم آبی نیاز دارند .میزان اکسیژن محلول در آب با 3 عامل نسبت معکوس دارد :
الف) میزان اکسیژن محلول در آب با در جه حرارت نسبت معکوس دارد.
ب) میزان اکسیژن محلول در آب با شوری و غلظت املاح نسبت معکوس دارد .
ج) میزان اکسیژن محلول در آب با ارتفاع نسبت معکوس دارد.
خلاصه در درجه حرارت آب 15 درجه سانتی گراد و در ارتفاع 1200متر باید 8.5 میلی گرم اکسیژن در لیتر باشد . به یاد داشته باشید که میزان اکسیژن محلول در آب علاوه بر آیتم هایی مثل درجه حرارت آب –سختی و شوری آب-ارتفاع آب  ،با میزان تراکم ماهی ها در استخرها هم باید تناسب داشته باشد. همچنین اکسیژن آب خروجی ترافهای نگهداری تخم و لارو نباید کمتر از 7 میلی گرم در لیتر باشد .

آیین نامه اجرایی : صدور پروانه حفر چاه و قنات

چاپ

ماده ۱alt
به استناد ماده ۳ قانون توزیع عادلانه آب هر شخص اعم از حقیقی و حقوقی و وزارتخانه ها و دستگاهها و ارگانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی بخواهند از آبهای زیرزمینی در هر نقطه از کشور بوسیله حفر چاه و یا احداث قنات و یا از طریق تعمیق یا تغییر محل چاههای موجود و ادامه پیشکار قنات و توسعه چشمه یا طرق دیگر استفاده کنند به استثنای چاههای واقع در مناطق غیرممنوعه مشمول ماده ۵ قانون توزیع عادلانه آب باید تقاضای کتبی خود را طبق نمونه شماره ۱ پیوست که حاوی مدارک مذکور در آن باشد به سازمانها یا شرکتهای آب تابعه وزارت نیرو یا شعب آنها تسلیم نمایند .
تبصره - وزارتخانه ها و دستگاهها و ارگانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی نیز مشمول این ماده بوده و می بایستی درخواست خود را طبق فرم شماره ۱ پیوست تکمیل و ارسال نمایند .

اصول خنک نگه داشتن هوای مرغداری ها

چاپ

altيكي از مهمترين بحث ها در پرورش طيور ايجاد شرايط استاندارد جهت پرورش مي باشد. يكي از اين شرايط دماست و دما نقش تعيين كننده اي در بهبود توليد دارد.
در كشور ماسه نوع اقليم وجود دارد:
1.مناطق گرمسير : در اين مناطق شش ماه از سال دما بين 25 تا 45 درجه مي باشد.
2.مناطق سردسير: در اين مناطق شش ماه از سال دما بين0 تا 20 در جه مي باشد.
3.مناطق معتدل: در اين مناطق شش ماه از سال دما بين 10 تا 20 مي باشد.
بيشتر مرغداريها ايران در مناطق معتدل قرار دارند.

نقش کامپیوتر در واحد های مرغداری

چاپ

altبرای اکثر مرغداران این سؤال مطرح میباشد که کامپیوتر در مزرعه برای آنها چه کاری میتواند انجام دهد .بعضی دیگر نیز انتظار فوق العاده ای از کامپیوتر دارند و به محض استفاده از کامپیوتر خواستار ایجاد تحول شگرف در واحد خود هستند .
  موارد استفاده از کامپیوتر:
۱) کارهای نوشتاری و مکاتبات.
۲) کارهای مربوط به امور حسابداری و ثبت هزینه ها و در آمد ها و سایر محاسبات .
۳) وارد نمودن آمار طیور در مزرعه و پیش بینی تولیدات و رسم گراف های مربوطه و مطابقت عملکرد های تولید با استاندارد ها و تعیین میزان انحراف آنها و نگهداری آمار در حافظه برای تحلیل های بعدی.
۴) جیره نویسی با استفاده از نرم افزار های ویژه.
۵) استفاده از برنامه های ویژه مدیریتی.

بستر مناسب برای تامین سلامتی پرندگان

چاپ

 altجوجه هایی که بر روی سیستم بستر نگهداری می شوند در تماس دایم با بستری هستند که بر روی آن زندگی می کنند. بنابراین رعایت مسایل مدیریتی و کنترل کیفی در شرایط پرورش بر روی بستر بسیار با اهمیت می باشد.
بستر یکی از فاکتورهای مهم در رشد پرندگان است، به دلیل اینکه پرندگان از اولین روز زندگی در تماس با بستر و محتویات آن قرار دارند. مدیریت نادرست بستر می تواند باعث گسترش بیماری های عفونی شده و مشکلاتی را ایجاد کند که منجر به ضرر های اقتصادی جدی گردد.
انواع بستر متداول که در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرند شامل پوشال کاج، پوشال زبره چوب، تراشه های چوب و کاج، پوسته برنج، پوسته بادام زمینی، پوسته ذرت خرد شده، کاه، علوفه خشک، کنجاله ذرت و دورریزکاغذهای مصرفی می باشند. این مواد معمولا به میزان تقریبی بین 5-2 کیلوگرم در هر متر مربع مورد استفاده قرار گرفته و انتخاب این مواد باید بر اساس شرایط خاص فارمی صورت گیرد.

21 نکته ضروری در پروار بندی گوسفند و گاو

چاپ

ا- دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.alt
2- قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.
3- جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگلهای درونی دام  به مدت یک هفته تجویز شود.
4- محوطه گوسفند داری یا گاوداری ضد عفونی شود .
5- آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود .
6- خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پروار بندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.
7- برای این منظور باید کارگر ماهر و  ورزیده  و آموزش دیده در نظر گرفته شود.
8- واکسنهای مورد نیاز دام باید قبلا تهیه و توسط دامپزشک تزریق شود.

آثار مدیریت شرایط محیطی بر عملکرد طیور گوشتی

چاپ

altبه بیان بسیار ساده، طیور گوشتی امروزی نیاز به ۱) غذا و آب ۲) حفاظت محیطی و۳) شرایط بهداشتی دارند. بدلیل اهمیت حیاتی این سه عامل برای بقاء و عملکرد مناسب طیور گوشتی، تعیین اولویت هر کدام بر دیگری عملأ غیر ممکن است . اما در این میان حفاظت محیطی احتمالاً بیشترین تغییر پذیری را دارد و شرایطی است که مرغداران گوشتی به وسیله مدیریت آن می توانند ماندگاری و عملکرد گله‌های خود را بهبود بخشند .اما منظور از حفاظت محیطی چیست؟‌ مفهوم این اصطلاح از سالن مرغداری آغاز می گردد و عبارت از تأمین حفاظت گله در برابر تمامی شرایط نامساعد محیطی می باشد . عوامل بحرانی مدیریت در حفاظت محیطی شامل دما ، کیفیت هوا و کیفیت بستر است. البته باید توجه نمود که این عوامل در ارتباط با یکدیگر هستند  به این مفهوم که اگر مرغدار یکی از شرایط مذکور را بهبود بخشد ( یا تضعیف نماید ) عوامل دیگر نیز بطور معمول بهبود یافته ( یا تضعیف می شوند)‌. برای مثال، تأمین هوای تازه (کیفیت 

نحوه طراحی یک واحد مرغداری گوشتی

چاپ

altمتقاضیان طرح های مرغداری و دامداری بعد از انتخاب طرح مورد نظر، باید نسبت به تهیه زمین و طی مراحل اداری مربوط اقدام نموده و در نهایت پروانه تاسیس طرح در خواستی خود را اخذ نمایند و آن مجوزی است که برای احداث تاسیسات مورد نیاز، بر اساس موافقت صادره ضمن رعایت ضوابط و مقررات نظام دامپروری توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر می گردد و تمام مشخصات مجری طرح، نوع و ظرفیت طرح، مقدار زمین و مسا حت مسقف در آن قید شده است . در این مقاله سعی شده مشخصات و ابعاد یک واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 20000 قطعه بررسی و ارایه شود

صفحه 3 از 5