corn.jpg

تاسیسات

روش صحيح تهيه و نگهدارى خوراک طيور

چاپ

altدر پرورش طيور، تغذيه درست و تهيه خوراک مناسب ، مهمترين نکته است ، زيرا تغذيه خوب ، سلامت طيور و بالاترين توليد گوشت و تخم مرغ را به همراه دارد. براى رسيدن به بالاترين توليد بايد جيره غذايى طيور براساس نيازهاى غذايى حيوان باشد. اين جيره غذايى براساس سن ، جنس ، نوع توليد و … تهيه مى شود. آزمايش هاى انجام شده نشان مى دهد که طيور، دست کم به چهل ماده غذايى ضرورى نياز دارند. اين ماده هاى غذايى بايد به اندازه کافى و به نسبتى مناسب با يکديگر در جيره غذايى طيور وجود داشته باشند. به طورى که بيشترين سرعت رشد، مناسب ترين تعداد تخمگذارى و توليد مثل را در طيور به وجود آورند. يک جيره غذايى خوب، بالاترين بازدهى استفاده از غذا را به دنبال دارد .

دانه بندي خوراک و اهميت آن در تغذيه طيور

چاپ

پلت کردن و نکات مهم در رابطه با مديريت آنalt
شکي نيست که انتخاب ژنتيکي در طول سالهاي متوالي با هدف افزايش وزن بدن در سنين پائين تر، صفات آناتوميکي و فيزيولوژيکي را تحت تأثير قرار داده است. براي مثال تغييرات آناتوميکي در پرنده در رابطه با ميزان رشد و ميانگين اندازه حفره دهاني پرنده است که به مقدار جزئي افزايش مي يابد. در ابتدا اين مسئله ممکن است ناچيز به نظر بيايد، اما حتي يک تغيير کوچک ممکن است ريزش دان و زمان تغذيه را تحت تأثير قرار دهد.تحقيقات نشان داده است آناتومي سيستم هضمي پرنده تحت تأثير اندازه ذرات دان قرار مي گيرد که مي تواند در جذب مواد مغذي موثر باشد. از نظر آناتوميکي، پرنده به دليل عدم داشتن دندان و نياز به گرفتن دان براي مصرف آن، نمي تواند به راحتي دان را برداشت کند. عدم يکنواختي ذرات دان باعث افزايش ضايعات دان شده و ذرات ريزتر دان به راحتي از دهان پرنده به زمين ريخته مي شود. البته ارتفاع دانخوريها نيز مهم است. استقرار دانخوريها در بالاتر و يا پائين تر از حد مطلوب در مقدار ضايعات دان تأثير خواهد داشت. وجود ذرات ريز دان در دانخوري، موجب خواهد شد تا پرنده انرژي بيشتري را صرف مصرف دان کرده و اين امر موجب کاهش بازده غذايي مي شود. پرندگان امروزي، جوان و داراي وزن سنگين تري بوده و قادر به ايستادن در دوره هاي زماني طولاني نيستند.

اهمیت استفاده از خوراک پلت شده در تغذیه دام و طیور

چاپ

یکی از روشهایی که در هنگام ساخت خوراک مورد استفاده قرار می گیرد پلت کردن خوراک است. در این شیوه تولید خوراک مواد مخلوط شده تشکیل دهنده ابتدا از یک محفظه لوله altای شکل Conditioner عبور می کند. این محفظه دارای یک محور بوده که تعدادی تیغه ی پارویی شکل روی آن نصب شده که حرکت این محور باعث عبور مواد از این محفظه می شود. البته لازم است که بخار ورودی دارای دمای حدود 120 درجه سانتیگراد باشد تا باعث مرطوب شدن بیش از حد مواد نشود. مواد خوراکی هنگام عبور از این محفظه کاملاً با بخار مخلوط شده در نتیجه رطوبت آنها به حدود 70 تا 80 درجه سانتیگراد می رسد. دمای بیش از این باعث تخریب بعضی از مواد مغذی خوراک مانند ویتامینها و آنزیمها می شود. پس از این مرحله مواد وارد دستگاه پلت می شود و تحت فشار غلطکها (Rollers) از منافذ دای (Day) عبور می کند و با تیغه ای که در هنگام سطح خارجی آن نصب شده بریده می شود. طول دانه های پلت را می توان با تنظیم این تیغه ها تغییر داد. به منظور کاهش هزینه پلت مقداری چربی به خوراک افزوده می شود که این عمل با در نظر گرفتن قیمت چربی و همچنین تأثیر آن بر عملکرد گله از جمله ذخیره شدن چربی بیشتر در لاشه صورت می گیرد. بررسی های کارشناسی نشان داده است که استفاده از خوراک پلت شده دارای مزایایی است که موجب بهبود عملکرد گله و کاهش ضریب تبدیل می شود.

آموزش غذا دهی به ماهی ها

چاپ

alt غذا دهي با غذاده پاندولی
این غذاده دارای یک مخزن یه حجم 25 تا 100 لیتر است که غذا را در آن ریخته و از سوراخی که در زیر آن است خارج می شود. در محل سوراخ صفحه ای تعبیه شده است که حرکت آن بوسیله یک میله عمودی متصل به آن سردیگر آن در آب و بالای سطح استخرآویزان است میسر می شود. ماهی ضمن ضربه زدن به میله باعث حرکت صفحه و خروج پلت های غذایی از مخزن غذا می شود.

از معایب آن هجوم ماهی ها در یک نقطه برای خوردن غذا ، احتمال گیر کردن پلت در مسیر، اشکال در ثابت کردن دستگاه در محل و اختلال در کار تمیز کردن استخرها و سایر عملیات جداسازی و دسته بندی ماهیان است. در این روش نیز احتمال تلف شدن غذا و عدم مصرف غذاهای ریخته شده در اثر حرکات آبی و باد وجود دارد. از مزایای این دستگاه کاهش نیروی انسانی ، سادگی و امکان ساخت آن در همه جا و در اختیار بودن بطور دائم برای ماهیان است. البته این نوع غذاده برای ماهی های بالای 30 گرم مناسب بوده و این یکی از محدودیت های این سیستم است که ماهیان کوچکتر نمی توانند به پانول ضربه زنند و غذا بگیرند. مهمترین محل نصب این غذاده در وسط استخر است.

آموزش نحوه احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی

چاپ

روش کارalt:
همان طور که میدانیم پرورش ماهیان گرم آبی هما نند عملیا ت کشاورزی نیاز به بستر حا صلخیزی دارد. برای ساخت دیواره های استخر،ابتدا محل ساخت دیواره های استخر را به عمق یک متر گود
برداری می کنند، سپس کانال به وجود آمده را توسط سنگ وچوب پر مکنند تا دیوارها از پی محکمی برخوردار شوند.سپس روی کانال خاک می ریزند وآن را می کوبند.این عملیات باید با حوصله صورت گیرد.برای این کار ابتدا به میزان 20 سانتی متر خاک ریزی می شود و بعد ازآب پاشی روی خاک دیوار،آن را میکوبند.خاک مورد نیاز برای ساخت دیواره نیز از کف استخر تا مین میشود.این عمل آن قدر تکرار می شود تا ساخت دیواره ی استخر با شیب 5/1 :1 به اتمام برسد. مرحله ی بعدی در ساخت استخر که بسیار حا ئز اهمیت است، طراحی و ساخت ورودی و خروجی استخر است. برای ساخت دریچه ورودی آب معمو لا از یک لوله ی فلزی یا بتو نی با قطر مناسب در بالای دیوار ه ی استخر استفاده می شود که این لوله یک شیر فلکه دارد.در زیر محل ورود آب از لوله به استخر نیز یک جعبه ثابت با کف توری قرار دارد که از ورود ماهیان هرز ،جانوران مضر مو جود در آب، آشغال واجسام درشت جلو گیری می کند.

همه چیز در مورد آب پرورش ماهی

چاپ

اکسیژن محلولalt
اکسیژن محلول در آب نیز یکی از عوامل عمده در تکثیر ماهیان سرد آبی است ، زیرا این ماهیان به اکسیژن محلول بیشتری در مقایسه با ماهیان گرم آبی نیاز دارند .میزان اکسیژن محلول در آب با 3 عامل نسبت معکوس دارد :
الف) میزان اکسیژن محلول در آب با در جه حرارت نسبت معکوس دارد.
ب) میزان اکسیژن محلول در آب با شوری و غلظت املاح نسبت معکوس دارد .
ج) میزان اکسیژن محلول در آب با ارتفاع نسبت معکوس دارد.
خلاصه در درجه حرارت آب 15 درجه سانتی گراد و در ارتفاع 1200متر باید 8.5 میلی گرم اکسیژن در لیتر باشد . به یاد داشته باشید که میزان اکسیژن محلول در آب علاوه بر آیتم هایی مثل درجه حرارت آب –سختی و شوری آب-ارتفاع آب  ،با میزان تراکم ماهی ها در استخرها هم باید تناسب داشته باشد. همچنین اکسیژن آب خروجی ترافهای نگهداری تخم و لارو نباید کمتر از 7 میلی گرم در لیتر باشد .

آیین نامه اجرایی : صدور پروانه حفر چاه و قنات

چاپ

ماده ۱alt
به استناد ماده ۳ قانون توزیع عادلانه آب هر شخص اعم از حقیقی و حقوقی و وزارتخانه ها و دستگاهها و ارگانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی بخواهند از آبهای زیرزمینی در هر نقطه از کشور بوسیله حفر چاه و یا احداث قنات و یا از طریق تعمیق یا تغییر محل چاههای موجود و ادامه پیشکار قنات و توسعه چشمه یا طرق دیگر استفاده کنند به استثنای چاههای واقع در مناطق غیرممنوعه مشمول ماده ۵ قانون توزیع عادلانه آب باید تقاضای کتبی خود را طبق نمونه شماره ۱ پیوست که حاوی مدارک مذکور در آن باشد به سازمانها یا شرکتهای آب تابعه وزارت نیرو یا شعب آنها تسلیم نمایند .
تبصره - وزارتخانه ها و دستگاهها و ارگانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی نیز مشمول این ماده بوده و می بایستی درخواست خود را طبق فرم شماره ۱ پیوست تکمیل و ارسال نمایند .

اصول خنک نگه داشتن هوای مرغداری ها

چاپ

altيكي از مهمترين بحث ها در پرورش طيور ايجاد شرايط استاندارد جهت پرورش مي باشد. يكي از اين شرايط دماست و دما نقش تعيين كننده اي در بهبود توليد دارد.
در كشور ماسه نوع اقليم وجود دارد:
1.مناطق گرمسير : در اين مناطق شش ماه از سال دما بين 25 تا 45 درجه مي باشد.
2.مناطق سردسير: در اين مناطق شش ماه از سال دما بين0 تا 20 در جه مي باشد.
3.مناطق معتدل: در اين مناطق شش ماه از سال دما بين 10 تا 20 مي باشد.
بيشتر مرغداريها ايران در مناطق معتدل قرار دارند.

نقش کامپیوتر در واحد های مرغداری

چاپ

altبرای اکثر مرغداران این سؤال مطرح میباشد که کامپیوتر در مزرعه برای آنها چه کاری میتواند انجام دهد .بعضی دیگر نیز انتظار فوق العاده ای از کامپیوتر دارند و به محض استفاده از کامپیوتر خواستار ایجاد تحول شگرف در واحد خود هستند .
  موارد استفاده از کامپیوتر:
۱) کارهای نوشتاری و مکاتبات.
۲) کارهای مربوط به امور حسابداری و ثبت هزینه ها و در آمد ها و سایر محاسبات .
۳) وارد نمودن آمار طیور در مزرعه و پیش بینی تولیدات و رسم گراف های مربوطه و مطابقت عملکرد های تولید با استاندارد ها و تعیین میزان انحراف آنها و نگهداری آمار در حافظه برای تحلیل های بعدی.
۴) جیره نویسی با استفاده از نرم افزار های ویژه.
۵) استفاده از برنامه های ویژه مدیریتی.

بستر مناسب برای تامین سلامتی پرندگان

چاپ

 altجوجه هایی که بر روی سیستم بستر نگهداری می شوند در تماس دایم با بستری هستند که بر روی آن زندگی می کنند. بنابراین رعایت مسایل مدیریتی و کنترل کیفی در شرایط پرورش بر روی بستر بسیار با اهمیت می باشد.
بستر یکی از فاکتورهای مهم در رشد پرندگان است، به دلیل اینکه پرندگان از اولین روز زندگی در تماس با بستر و محتویات آن قرار دارند. مدیریت نادرست بستر می تواند باعث گسترش بیماری های عفونی شده و مشکلاتی را ایجاد کند که منجر به ضرر های اقتصادی جدی گردد.
انواع بستر متداول که در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرند شامل پوشال کاج، پوشال زبره چوب، تراشه های چوب و کاج، پوسته برنج، پوسته بادام زمینی، پوسته ذرت خرد شده، کاه، علوفه خشک، کنجاله ذرت و دورریزکاغذهای مصرفی می باشند. این مواد معمولا به میزان تقریبی بین 5-2 کیلوگرم در هر متر مربع مورد استفاده قرار گرفته و انتخاب این مواد باید بر اساس شرایط خاص فارمی صورت گیرد.

صفحه 3 از 6